Merhaba, Kedimi Bu Huyundan Nasıl Vazgeçirebilirim?

suleren
suleren

13520 Puan

Neredeyse 1 ay önce salonumuzu değiştirdik, o zaman hiçbir sıkıntı yoktu ancak kedim son 2-3 gündür bu koltukları parçalamaya çalışıyor ısırarak. Ve başarıyor da. 7-8 aydır benimle hiçbir şekilde böyle bir huyu yoktu, maalesef günde 2 kere kardeşim uyandırıyor beni almam için kendisi salonda yatıyor ve kardeşime tıslıyor, pati atıyor. Hayır vs diyorum ama asla umursamıyor, kolanyağı sürüyoruz kokusu uçtuğu zaman yinr başlıyor. Oda dışına koyuyoruz dakikalarca miyavlıyor. Ne yapabilirim, önerileriniz tavsiyeleriniz varsa söyleyin lütfen.

9 CEVAP

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Sirke surmeyi deneyebilirsiniz. Tirmalama tahtası var mı belki tirmalama ihtiyacını karsiliyordur. Ayrıca oyunsuz kalmis buyuk ihtimal oyuncaklarla enerjisini atana kadar oynatin. En önemlisi de kediye negatif düşüncelerle yaklasmayin. Pozitif olun o da pozitif olsun.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Kısırlaştırıldı mı kediniz? Erkek kediler çok agresif oluyor bu dönemde. Benim pamuk gibi kedim bile koltukları parçalamaya başladı, oraya buraya saldırıyor. Kısır değilse kısırlaştırın bakın nasıl sakinleşecek.

Elifkirci
Elifkirci

1999

Kesinlikle katılıyorum enerjisini atması gerekiyor

Ozgenur97
Ozgenur97

1104

Benim kedim de aynı. Çalışmam gerekiyorsa yeterince oynamamissam akşama doğru koltukların canına okuyor. Bu yüzden olabildiğince oynayıp koşturuyorum. Hatta bazen öyle yoruluyor ki gece boyu uyuyor. Kesinlikle enerjisini atması lazım. Ve hafifçe burnuna dokunup göz teması kurarak kizmadan bunu yapmaması gerektiğini söyleyin. Sakin davranın.

dilaraxx
dilaraxx

114626

Tırmalama tahtası felan yok mu? bence onu karşılamaya çalışıyor . ve kedinizin tırnakları uzunsa kesin ona özel bir tırnak makası varsa. ayrıca uyumadığı zamanlarda elinizden geldiği kadar koşturun,enerjisini boşaltsın.

suleren
suleren

13520

Kedim kısır, 2 ay oldu kısırlaştıralı. Tırmalama tahtamız var. Aslında tırmalamıyor baya baya ısırıp koparıyor. Haklısınız arkadaşlar, bu aralar çok yoğunum bütün ev işleri bana kaldı, derslerim var, ödevlerim çok ve uyku düzenim mahvoldu. Kedim ben ne zaman kalkarsam o zaman kalkıyor. ona pek vakit ayıramadım:( normalde günde 1 saat oynarız ama bu aralar bazen hiç oynatamadığım oldu. Hepinize çok teşekkür ederim.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Enerjisini atamadığı için böyle o zaman, kardeşiniz oynatmayı denese hem böylece araları da düzelir belki.

Suraemir
Suraemir

16332

Birde tırmala tahtasının yerini değiştirin benimki aynı yerde duruyordu ellemiyordu kerata karşı tarafa aldım şimdi tırmalıyor canları sıkılıyor ciddi ciddi çünkü yemek önünde bütün gün arama gibi bir derdi yok atamıyor enerjiyi her zaman ilgilenilmiyor haklısınız bizimkine yeni iki tane oyuncak aldım doğru dürüst bakmadı bile ipin ucuna cüzdanımın poponunu bağladım deli gibi koştu oynadık değişik şeyler istiyorlar deli bunlar

suleren
suleren

13520

Yok arkadaşlar bir şey değişmiyor. Sandalyelere takmış durumda anlam veremiyorum. hoşuna gitti sanırım yumuşak olması. evde kedimi istemeyen biri var. Sürekli bi eksiğini arıyor, boş boş konuşuyor. Kolonyağı sürüyorum kokusu uçunca tekrardan başlıyor. Salona almıyorlar, kedimin de en sevdiği oda salon. Çok üzülüyorum. Başka tavsiyesi olan varsa, lütfen yazsın.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 372 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR