Alerjik Beslenme

altininannesi
altininannesi

4807 Puan

Kızım 5.ayını bitirdi.Kendim yaş mama yapıp veriyordum ancak aleji olmuş ve neye olduğunu tam olarak bilmemekle sanırım tavuğa alerjisi oluştu.Vetlife hipoalerjenik mamaya başladık ve bir haftalık probiyotik kullanıcaz sonrası için mama tavsiyeleri alabilir miyim?

15 CEVAP

bmcat
bmcat

1574

Kendi yaptığınız yaş mama nasıldı hangi kuru mamayı kullanıyordunuz? Çoğu kişi alerji durumlarında tavuktan kaynaklı olduğunu düşünüyor ama bence tavuk alerjisi çok nadirdir okuduğum kadarıyla pire, temizlik ürünleri, kötü beslenme (mesela ev yemekleri yağlı tuzlu ya da süt ürünleri tatlılar vb. ) bazı mamalardaki katkı maddeleri (koruyucu aroma verici renklendirici vb) tahıllar, mamadaki kalitesiz içerikler alerji yapabiliyor protein alerjisi olarak da genelde sığır eti, süt ürünleri ve balık alerjisi görülüyormuş.

Sinozan
Sinozan

1746

lütfen okuyun,


kızımda deri problemi var. çok veteriner gezdim, çoğu para tuzağı. sadece birisi hypoallergenic mama kullanacaksın ve yaklaşık 6 ay kullanman lazım dedi. başka hiçbir şey yemeyecek dedi. Royal Canin, sadece veterinerlerde satılıyor. 2 ay yetiyor, fiyatı 204 tl. kontrollerle devam edip etmeyeceğimize karar vereceğiz dedi.


alerji dendi, mantar dendi, uyuz dendi, egzama dendi. kızıma şuan kortizon uyguluyoruz. bıraktığımız gibi kaşıntısı başlıyor.


mantar ekimi yapıldı, karaciğerine bakıldı ve uyuz testi yapıldı. hiçbiri değil. hormonel olabilir diye kısırlaştırdık ve takibini yapıyoruz. 3 hafta yakalıkla gezdi kaşıdıkça yaralar yayıldı, buna engel olmak için. şuan kaşıntısı yok.


durumunuz varsa bu testleri yaptırın derim. çok koşturdum ve yanlış veteriner seçimlerimden dolayı maddi açıdan çöktüm ama şuan durumumuz stabil. kısır kedi maması kullanıyorum ve dışarıdan hiçbir şey vermiyorum.


ilginize,

hayvansever_
hayvansever_

118851

Kedilerin tavuğa alerjisi çok rahat oluyor maalesef. Sonra ki zamanda içeriği temiz bir markadan seveceği farklı bir çeşit ürün kullana bilirsiniz.

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Tavuga alerjisi varsa neden veteriner o kadar katı bir tutum sergilemis anlamadım ama belki de bir bildiği vardır. Isterseniz tavuksuz yaş mama yapın dana etiyle falan

bihtercik
bihtercik

115875

alerji testi yapıldı mı?

bmcat
bmcat

1574

Yani alerjinin neyden kaynaklığını bilmeden mama önermek zor birçok nedeni olabilir. ama kaliteli bir marka kullanmak önemli burada birçok tavsiye verildi önceki konularda deneyerek bulmanız lazım.

Sselin1
Sselin1

122024

Hipolarjenik mama kullanarken neye alerjisi oldgunu deneyerek bulabilirsiniz. 1 ay hipoalerjenik mama kullandiktan sonra ev yapimi tavuklu mama yapip 2-3 hafta gözlemleyin. Bi sirada hipoalerjenik mama verebilirsiniz. Ama cogunlukla tavuk yesin. Ilk basta balik veya kirmizi ette deneyebilirsiniz.

BalliBadem
BalliBadem

121963

Badem dede alerji olduğunu düşünüyorum hazır mamalara karşı, test yaptırtmadım ama hazır mamayı bıraktığımdandır sorunlarda kesildi

bmcat
bmcat

1574

Besin alerjisi oldugu kesinse tek bir protein iceren mamalar sorunu bulmak icin daha iyi olabilir. Mesela n&d dusuk tahilli balikli olanda tavuk yumurta vb. yok.


Bir sure denersiniz olmazsa sonra sadece tavuk iceren mama bildigim bozita tavuklu olan paketinde single protein oldugu belirtilmis.


Brit care kitten hayvansal protein olarak sadece tavuk var ama balik yagi da iceriyor Bravery ve Naturea da olabilir.

Sinozan
Sinozan

1746

ben, hayvanları gerçekten seven ve çok ilgili bir veteriner buldum. mutluyum. umarım siz de bulursunuz. söylediğim gibi alerji olmayabilir. devamında somonlu ve ton balıklı mama kullanmanız lazım.

altininannesi
altininannesi

4807

Veterinerimiz kesinlikle bundan sonra ekmek kırıntısı dahi vermememi üstüne basa basa söyledi

altininannesi
altininannesi

4807

N&D Prime Kitten tavuklu ve düşük tahıllı mama kullanıyordum.Alerji testi yapmadı.2 veterinere götürdüm çünkü açılma olmuştu sırtındaki tüylerde.Biri mantar diyip Bioxi health diye bir jel ve travazol krem verdi.Sonrasında güvenemediğim için başka bir veterinere götürdüm Ne kullanıyorsunuz,neler yedi diye sordu,ışıkta baktı ve bu mantar değil besin alerjisi dedi.

altininannesi
altininannesi

4807

hipoalerjenik mamayı iki ay kullanıp sonrasında da başka bir mama bulucaz diye konuştuk veterinerle bilmiyorum ne yapmam lazım çok korktum iyi bir şey yapıp kötü bir şey yapıyormuşum gibi hissediyorum kendimi

altininannesi
altininannesi

4807

Hiç kırmızı etli mama yapmadım denk gelmedi tavuklu mama yapmıştım başka bir şey olması çok olası değil o yüzden ve hazır yaş mama 2 kez falan kullandım onları da sevmedi ben de sokaktaki kedilere verdim

altininannesi
altininannesi

4807

Vallahi gerçekten güvenebileceğim bir veteriner/mama veya ilaç var mı bilmiyorum.Deri problemi var mı yok mu hiç bilmiyorum gerçekten yıpratıcı bir süreç.Sadece maddi olarak değil manevi olarak da yıpratıyor insanı.Bildiğim kızınızın veya kızımın acı çektiği ve bu insanı üzen bir şey.Umarım şifa bulurlar,çok üzülüyorum böyle olunca ona fayda olup olmadığını bilememek çok zor bir şey.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 693 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR