Tecrübe

Elifozdemrrr
Elifozdemrrr

2454 Puan

Arkadaşlar merhaba,
Bu soruların cevaplarını belki internetten bakıp öğrenebilirdim ama tecrübe bilgiyi geçer.
Sizden dişi kedi ne zaman kızan dönemi yaşar ortalama ve kaç gün sürer bu süreç nasıl ilerler uyutmayacak kadar çok bağırır mı kızan dönemi geçtikten sonra hemen kısırlaştırma yapılmazsa tekrar ne zaman girer (malum dışarı çıkamıyoruz çok rahat) ameliyatı zor mu geçer ameliyattan sonra eve mı gelir veterinerde mı kalır fiyat aralığı vs özellikle dişi kedisi olup bu evreleri geçirmiş olanlar yani tecrübeli olanlar cevaplarsa çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

6 CEVAP

anjelik123
anjelik123

115396

Dişi kediler 6-8 aylıkken kızana girerler
Çiftleşmediği sürece 15günde bir tekrarlayabilir
Geceleri daha çok bağırır uyandırma ihtimali yüksek
Kızğınlığı geçince kısırlaştırabilirsiniz
Kısırlaştırma ile ilgili pek bilgim yok daha bilgili olan arkadaşlar yazıcaktır sağlıklı günler.

Htcozlp
Htcozlp

24230

Kızgınlıktan belli bir süre sonra kisirlastirabiliyorsunuz.bazilari 3 gün sonra yapıyor bazıları bir iki hafta bekleyin diyor.Fakat bir iki hafta bekleyeceğiz derken çocuk tekrar kızgınlığa girebiliyor.Aşıları tam olmalı diye biliyorum.Eger şuan imkanınız varsa güvendiğiniz bir yere bir an önce yaptırın derim.Evet şuan zor bir dönemden geçiyoruz fakat ayarlarsanız 2 kere evden çıkmanız gerekecek sadece.Ayrica veteriner seçerken, sadece güvendiğiniz değil,belli şartları sağlayan yerlere gitmenizi öneririm.Mesela kan almadan yaparım diyen bir yere gitmeyin,anestezinin nasıl olacağı çok önemli,dikişi nasıl olacak,yakalık, bandaj kullanılacak mı bunlar önemli.Benim kedime bunlar kullanılamadı ve çok sinirli bir kedi olmasına rağmen kısırlaştırma süreci çok kolay geçti,2.gun Toparlamaya başladı, oyunlar oynamaya başladı.1 haftada normale döndü. Dediğim gibi durumunuz varsa bir an önce yaptırın,çünkü ilerleyen günlerde ne olacak,nasıl olacak hiç garantimiz yok

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Fceyhan;
Dişi kedinin kızgınlığı biter bitmez kısırlaştırılabilir. Kim dedi size 15 gün sonra diye?? Yanlış bilgi.
Kızgınlığa sadece dişi kediler girer ve 3-7 gün sürer. Evlerimiz sıcak, ışıklı olduğundan biyolojik olarak onlara yazı anımsatır. Ev kedileri belirli aralıklarla sürekli olarak kızgınlığa girer. Kedinin yapısına göre değişiklik gösterir bu durum. Bu döneme “kızgınlık” denir.
“Kızan” değildir. Yanlış kullanılıyor.
Uyutmayacak kadar sesli ve acı acı bağarırlar geceleri. Günlerce uyumadığımı iyi hatırlıyorum ve geçer geçmez kısırlaştırdım.
Dişi kedilerin ameliyatı erkeklere göre daha ağır geçer çünkü hem rahim hem de yumurtalıklar alınır.
Ameliyat sonrası zor bir dönem ama sonuçta koskoca bir ameliyat geçiriyor. Eve geldiğinde saatlerce narkozun etkisinde kalıyor. Ameliyattan 8 saat sonra taşıma kafesinden çıkarın ki yürüyemeyip bayılmasın ve kendini sersemlikle her yere vurmasın. Narkozun etkisi hemen geçmiyor çünkü. Eve getirir getirmez sıcak tutmak önemli.
Bu dönemde yaş mama verilir toparlanabilmesi için. Kucağınıza almaya ve tutmaya kalkmayın canları çok yanıyor. Ben kedimi tutayım demiştim de çığlık atmıştı resmen acıdan! Yer yatağı yapmıştım o dönem için ve mutlaka yaranın temiz kaldığından emin olun. Ufaklığın yattığı yer temiz olmalı. İlk birkaç gün sadece uyku, yemek ve kaka için yerlerinden kalkıyorlar. Atlama zıplama oyun yok. Zaten halleri olmuyor bir şeye.
Bir hafta , on gün sonra dikişleri alınır. Bir hafta daha iyileşme süreci oluyor.
15 gün sonunda toparlanır içten ve dıştan.
İstanbul için fiyatlar 700 TL’den başlıyor.
Ameliyatı yaptıracağınız veterinere karar verin. Kızgınlığı geçinde de beklemenize gerek yok gidip ameliyatınızı olun. Kızgınlığa hiç girmeden de ameliyatını yaptırabilirsiniz. Ameliyattan önce kan tahlili yaptırmamızı öneririm. Benim kedim 8 aylıkken ilk kez kızgınlığa girdi biter bitmez de ameliyatını oldu. Bir sorun yaşamadık çok şükür.

Anonymus915830
Anonymus915830

103810

Çok erkende başlayabilir çok geç de ama bir genelleme yapacak olursak en erken 6-8 ay arası girerler. Kızgınlık dönemi kedinizin karakterine göre değişir bazıları çok sakin geçirir bazıları yeri göğü yıkar. Kısırlaştırma ameliyatında ne kadar iyi hekim o kadar sorunsuz sıkıntısız ameliyat demek. İyice araştırın ameliyat yaptıracağınız kliniği. Sonrası biraz bakımla kollayca halledilir. Kısırlaştırmazsanız en kötü ihtimalle ayda 1-2 kere kızgınlığa girer

Fceyhan
Fceyhan

427

Kızgınlığı geçtikten 2 hafta sonra kısırlaştırılabilir. Ama benim kedim 2 hafta geçmeden tekrar aynı dönemi yaşıyordu. Uzun bir süre o 2 haftayı yakalamaya çalıştık. Işıklı ortamlarda kızgınlık dönem araları sıklaşıyor. Kısırlaştırma, dişi kedilerde erkek kedilere nazaran daha zor oluyormuş. Ama benim kızımda hiç bir zorluk yaşamadık. 1 gün vet de kaldı ertesi gün evde zıplamaya çalışıyordu. Sadece yarası enfeksiyon kalmaması gerekiyor. Yani hijyenik ortamda iyi beslenmeyle 1 hafta da dikişi görünse bile baya baya kendine geliyor.

Elifozdemrrr
Elifozdemrrr

2454

Hepizine çok teşekkür ederim gayet bilgilendirici cevaplar vermişsiniz ????

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 341 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR