Yeni Doğum Yapan Kedi Tekrar Hamile Kalabilir Mi

ILoveF
ILoveF

8882 Puan

Sokakta ilgilendiğim kedilerden birisi yaklaşık 1-2 hafta önce doğum yaptı. Erkek kediler mama yerken bile rahat vermediler bugün. Çiftleşmek için kovalıyorlar. Daha yeni Doğum yapan bu kedi tekrar hamile kalabilir mi? Bebeklerini büyütmeden tekrar hamile kalma durumu söz konusu mu?

14 CEVAP

TATA4242
TATA4242

118617

Güzel bir soru,bunu anlamanın en basit yolu kedinizin kızgınlıkda olup olmadığıdır.Kızgınlık göstermeyen bir kedi,çiftleşmez.Erkekler sıkıştırsa dahi,pozisyon almayacağından çiftleşme gerçekleşmez.Kızgınlık gösteren ve yeni doğum yapmış bir kedi ise güdülerin yoğunluğuna göre çiftleşmeyi erteleyebilir.Kedinizin kızgınlık göstermesi ve çiftleşmesi ufak bir ihtimal olmakla birlikte,çiftleşme olabilir.Yeniden hamile kalma gözlenebilir,ancak kediniz annelik güdüsü nedeniyle emzirmeye devam eder.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Belediye’nin kısırlaştırma hizmetinden yararlanmanızı öneririm. Yoksa sürekli olarak bahçenizde kediler yavrulayacak. Dışarıda sevgisiz, bakımsız, doktorsuz, bazen az bazen susuz, kışın soğuk taşlar üzerinde kalmak zorunda olacak yeni yavrular gelecek. Onlara bu sefil hayatı sunmaktansa dişi ve erkek kedileri ikişer ikişer taşıma kutusuna koyup Belediye’ye götürmenizi öneririm.
Ameliyattan çıkmalarını bekleyip tekrar geri bahçenize salabilirsiniz böylece gözünüzün önünde olurlar ve sağlıklı olduklarını görürsünüz:)

TATA4242
TATA4242

118617

Bunun yanında yeni doğum yapmış ve tekrar hamile kalan bir kedide,yavruları terk etme görülebilir.

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Evet maalesef olabilir. LadyAndCatin dediği gibi sütten kesilince lütfen belediyede kisirlastirin

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Erkek kedileri öncelikle Belediye’ye götürüp kısırlaştırırsa sorun yarı yarıya çözülür.
Dişi kediyi 45 gün sonra ve diğer dişileri de onunla birlikte götürüp ameliyat ettirirseniz hiçbir sorun kalmaz.
Küçük bir iyilik, sevap yapın hadi:)
Belediye’ye yapacağınız iki-üç ziyaretle tüm kedilerin FAZLACA üremesini engelleyip ömürlerini uzatacaksınız.

787891
787891

118097

Kalabilir maalesef

hayvansever_
hayvansever_

118851

@TATA4242 çok güzel açıklamışsınız. Yazacağım her şey buydu. En açıklayıcı ve doğru cevap olmuş.

anjelik123
anjelik123

115396

Bende aynı soruyu vetime sormuştum ve evet kalabilir demişti dikkat edin erkek kediler gelmesin çünkü hayvanı rahat bırakmazlar ve eşleşmek için yavruları bile boğabilirler

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Sutten kesilmesini bile beklemeyin 40 gunluk olsunlar yavastan mama yemeye baslarlar. Bu gidisle o kadar da dayanamayacak galiba

ILoveF
ILoveF

8882

Maalesef yaşadığım ilçede belediye barınağında böyle imkanlar sunmuyorlar. Özel veterinerlerde de yaptırmaya maddi durumum yeterli gelmiyor ancak karınlarını doyurabiliyorum. Hatta içinde bulunduğumuz bu durumdan ötürü mamamız bile az kaldı gelirim yok şuan nasıl halledeceğim onu düşünüyorum kara kara. Bu mesajı attığımda böyle tavsiyeler geleceğini biliyordum ama keşke imkanım olsa bende isterim böyle birşeyi yapmayı. Dişi kedi kendini sevdiren korkmayan bir kedi olsa yavrularıyla odama bile almayı düşündüm ama kediyi yakalamam çok zor hiç yaklaşmıyor. Umarım sıkıntı çıkmaz.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

İzel Hanım;
Tam olarak nerede yaşıyorsunuz?
Belediye Barınağında da yapılıyor ama ben barınaktan bahsetmiyorum. Mutlaka yapılıyordur siz bilmiyorsunuzdur.
Kedi taşıma kafesi alın internetten 25-30 LİRA. İçine 5 liralık ciğer koyun. Kedi içine girince de Belediye’ye götürün. Siz götüreceksiniz. Başında bekleyip alıp getireceksiniz.
Belediye ülkemizin her yerinde kısırlaştırma hizmeti veriyor. Nerede yaşadığınızı söylerseniz size gerekli telefonları bulup atabilirim.
Sizin olduğunuz yerde yoksa da yakınlarda mutlaka vardır. Madem küçük yerdesiniz herkes birbirini tanır ve yardımcı olur. Arabanız yoksa birinden rica edin hizmeti alacağınız yere sizi götürüp getirsin.
İnsan isteyince neler yapar.
Kahveye gitseniz herkesten 1 Lira toplasanız kedilere mama parası çıkar.

Shaco
Shaco

14771

evet tekrar kalabilir erkek kediler dişileri çiftleşmek için zorlarlar hatta kovalarlar dişi kedi istemesede bazen zorla çiftleşebilir doğumdan sonra eğer tekrar hamile kalırsa doğuracak diğer yavruları öldürüp terk edebilir çünkü doağacak yavrular diğerlerine kıyasla daha zayıf görünecek ona ondan belediye yapıyorsa ksırlaştırın hemen yazık yavrulcaklara bu günüzmdeki en büyük kedi köpek sorunlarından

ILoveF
ILoveF

8882

Kedi taşıma kafesim var evde de 2 tane kefim var zaten. Sokakta da elimden geldiği kadar beslememi yapıyorum düzenli. evet zorlasam yakalarım da kediyi biliyorum. Ama yavruları var daha 1-2 hafta oldu Doğum yapalı. Belediye ile iletişime geçiyorum zaten. İnsan istese neler yapar diyorsunuz. İstemediğimi yada bahaneler ürettiğim gibi bir konuşma mı yaptım acaba farkında olmadan. 1 tane kedi ile ilgilensem araba bulur il merkeze giderim ya da bir şekilde özel veterinere götürür yaptırırım. Ama maalesef oturduğunuz şehirde imkan olmayınca böyle kedileri bir yere götürüp götürüp halletmek gerçekten zor. Bir tane iki tane değil ki ilgilendiğim kedi.

Alaracatlover
Alaracatlover

115979

Ne yazıkki olabilir yani evet. Çık dikkatli olun bu yüzden

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1783 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR