Sokak Kedileri İçin

zeynepcerez
zeynepcerez

807 Puan

Merhabalar ben sabah akşam sitemin çevresindeki kedilerimi besliyorum.Her sabah yaş mama veriyorum ama bu durum sizce doğru mu bir zararı var midir? Bunun yanında kuru mama da kaplara koyuyorum tabi ki,akşamları da tavuk çorbası veriyorum

14 CEVAP

psabrk
psabrk

116634

Benim şahsi görüşümü paylaşayım sizinle.Öncelikle bu davranışınız takdire şayan, tebrik ederim sizleri :) Keşke herkes sizler gibi düşünceli olsa ... Görüşüme gelince ,açıkcası ben bir problem olacağını düşünmüyorum sonuçta evdeki kedimizede yaş mamayı günlük veriyoruz günlük olmasada haftada 3 defa veriyoruz ve bir problem olmuyor.

zeynepcerez
zeynepcerez

807

Allah sizlerden de razı olsun içimi rahatlattınız teşekkür ederim ????????

Sorun olacağını sanmıyorum, yeter ki doysunlar az da olsa

BalliBadem
BalliBadem

121963

Sorun değil hatta daha sağlıklı tebrik ederim

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Sorun değil gayet guzel tebriller

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Zeynep Hanım sadece tek bir önerim olacak. Lütfen İzmir Belediye’sinin sokak hayvanları için olan ücretsiz kısırlaştırma hizmetinden yararlanın. Kendiniz götürüp getirin ama ameliyata. Bir taşıma kutusu iki kedi alıyor. Bu şekilde götürebildiğiniz kadar kediyi aynı anda ameliyat ettirebilirsiniz. Böylece aşırı üremelerini önlersiniz çünkü çok fazla kedi olursa siteden rahatsız olan kötü niyetli insanlar her an bir şey yapabilir bu canlara. Hakkınızı da arayamazsınız bu konuda. Şimdiden alacağınız bir önlem tüm kedilerin iyiliği için olacaktır.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Zeynep Hanım;
En iyisini yapıyorsunuz! Kuru mama yerine Yaş mama seçmeniz süper olmuş böylece su ihtiyaçlarını da giderirsiniz. Kuru mama bulsalar bile temiz su bulamıyorlar ve bu çok büyük bir sorun hatta böbrek yetmezliğinden ölebiliyorlar.
Allah sizden razı olsun.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Allah sizden de razı olsun Zeynep Hnm :) Siz de bizim içimizi rahatlatıyorsunuz. Sizin gibi bilinçli insanlar bize iyi geliyor. Bir de tam tersi olan insanlar var. Ömür törpüsü oluyorlar.

dilaraxx
dilaraxx

114626

HİÇBİR ZARARI YOK ,SİZİN GİBİ İNSANLARIN OLDUĞUNU BİLMEK ÇOK GÜZEL:))
Ben de veriyorum ama o kadar çok kedi var ki yetmiyor yaş mama.Kendi kedime haşladığım tavuktan veriyorum ,pet şişenin altını kesip su da koyuyorum.Apartmanda besleyen bir iki kişi daha var,kuru mama veriyor.Elimizden geldiği kadar besliyoruz.

zeynepcerez
zeynepcerez

807

@LadyandCat Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.Ben de bu konuya çok dikkat etmeye çalışıyorum.Simdi iki anne kedimiz var,kontrolsüz hamile kaldılar maalesef..Özelde kisirlastiracagiz bir ablamız maddi olarak yardım etti sağolsun..Ben de kavga etmeyi sevmediğim halde insanların basına kaktım biraz biraz beslemenin yasal bir zorunluluk olduğunu...

zeynepcerez
zeynepcerez

807

@LadyandCat hakkınızı arayamazsiniz demişsiniz merak ettim de herhangi bir şey yapabilirler mi endişelendim açıkçası

zeynepcerez
zeynepcerez

807

@dilaraxx Allah razı olsun sizden daha çok nasip olsun inşallah

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Zeynep Hanım;
Gizli hayvan düşmanı çok toplumda haberlerde de bazen görüyoruz. Kimse görmeden , garip gece saatlerinde zavallıcıklara zehirli mama verenler var. Kimin yaptığını doğal olarak görmeyeceğiniz için hakkınızı da arayamazsınız. Sokak hayvanlarını katledenler çok ! Hele ki bugünlerde. Yeni Tip Corona’nın evdeki evcil hayvanından BİLE bulaşacağını sanıp evinde yıllarca besleyip baktığını atan manyaklar var. Sokaklar tasmalı cins hayvan dolu bugünlerde...
Özele götürmeniz sizin tercihiniz tabii ki de ama Belediyelerimiz de bu konuda gayet başarılı, bilmenizi isterim. Hiçbir ücret talep etmiyorlar. Ayrıca sadece dişileri kısırlaştırmak çözüm DEĞİL erkekleri de kısırlaştırmalısınız.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Ayrıca yeni yavrular gelecek.
Onların da dişilerini 6 aylıkken , erkeklerini de 9-10 aylıkken kısırlaştırmanız uygun olur.
Üremelerini kontrol altında tutarsanız hep birlikte yıllarca sağlıkla yaşayabilirsiniz :)
Ben teşekkür ederim ne demek , memnuniyetle Zeynep Hanım...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 504 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR