Kedinin Agresif Davranması

blue_hpood
blue_hpood

128183 Puan

maya isminde iki yaşında bir kedi sahiplendim. kendisi kısırlaştırılmamış bir erkek. eski sahibi çok uysal bir kedi olduğunu söylüyor ama geldiğinden bu yana birçok kez elime ve bacağıma saldırdı. ısırdı ve tırmaladı. oyun oynamıyor kesinlikle, acıtıyor. alışamadığını düşündüm fakat iki haftadan fazla oldu. konu hakkında beni bilgilendirebilecek biri var mı?

8 CEVAP

Thebeatle
Thebeatle

587

Kedilerın uyum sağlama sürecı degişebiliyor ve alıştıgı ortamdan ayrılması da onu agresif yapabılır.kedı oyuncakları ıle sıze alışmasını deneyın tabı yas mama de ıyı bı secenek elınızden veırsenız sıze guvenmeye başlıyorlar

BalliBadem
BalliBadem

121963

Her kedinin alışma süreci farklı kimi ilk günden 10 senelik sahibiymişsiniz gibi davranır kimi bi kaç ay alışamaz

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Kendini gergin hissediyor gayet tabii. Cunku 2 yıldır yaşadığı yerden bir anda bambaska kisiler ve mekana geçiyor. Ona özel bir alan oluşturun ve oraya tirmalama tahtasi, yuksek bir kedi evi, oyuncaklarını vs koyun. Bu agresiflikle ilgili youtubede onlarca video izledim. Yapılan şey hep aynı dediğim gibi ona özel bir alan ve enerji. Enerji derken aman yine tirmalayacak, hep saldırıyor gibi düşüncelerle kediye yaklasmayin hissederler ve düşündüğünüz şey olur. Pozitif düşünürseniz pozitif olur. Ayrıca kısır olmadığı için de olabilir en kısa zamanda kısırlaştırın. Yaş mama da vermeyi unutmayın.

BalliBadem
BalliBadem

121963

Sakin yaklaşırsanız oda durulur ama korkarak yaklaşırsanız böyle davranmaya devam eder

blue_hpood
blue_hpood

128183

Thebeatle teşekkür ederim, yaş mamayı deneyeyim

blue_hpood
blue_hpood

128183

BalliBadem peki saldırması normal mi? yani sadece bana değil evdeki herkese de saldırdı

blue_hpood
blue_hpood

128183

BalliBadem her seferinde sakin ve pozitif yaklaşıyorum fakat sanırım sorun enerjisini atamaması. elimden geleni yapacağım, teşekkür ederim

blue_hpood
blue_hpood

128183

sarmanbirkedi kısırlaştırmayı düşünüyorum, evet. ve dediğiniz gibi ona özel bir alan yaratacağım. cevapladığınız için teşekkür ederim:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 335 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR