Kedimle Oyun Oynayınca Nefes Nefese Kalıyor

Anket

Gayet normal/ Benimki de öyle
(69 oy)
Temkinli ol durumunu takip et
(26 oy)
Normal değil/ Veterinere danış
(8 oy)
Toplam (103 oy)

Merhaba kedimi gün içerisinde enerjisini atabilmesi adına her gün oyun oynuyorum koşturuyorum biraz fakat bir kaç dakika sonra nefes nefese kalıyor baya bizler gibi koştuktan sonra nasıl nefes nefese kalıyorsak öyle. İlk zamanlar normaldir dedim ama başka kedide de görmedim hiç acaba böyle olan var mı endişelenmeli miyim

24 CEVAP

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Yumusakgesiz;
Nefes nefese kalması normal ama lütfen kedinizin yanında sigara içmeyin, ağır parfüm sıkmayın, çiçekli bitki bulundurmayın(polen alerjisi). Bu saydıklarım kedinizin nefesini tıkayabilir. Daha kötüsü bronşit ve astım yapabilir. Veteriner Hekime gittiğiniz bir gün ona da durumu danışın hatta ciğerlerini de dinlesin. Sağlıklı günler.

787891
787891

118097

Benimki de öyle 4 5 dk aralıksız koşunca nefes nefese kalıyor veterinere sorduğumda bende öyle koşsam nefes nefese kalırım dedi

hcerenk
hcerenk

10454

merhaba,
benim kedilerimden birisinde de var aynı durum. normal bir durum değil. akciğer kapasitesi düşük demek. hastalanmaya meyilli oluyorlar. özellikle yazın klima soğuğundan ve kapı pencere ayazlarından korumak gerekiyor.
veterinere danıştım ve belli aralıklarla muayene ettiriyorum.
fakat büyüdükçe ciğerleri biraz daha gelişti, eskiye göre oldukça azaldı bu durum.

pillikontes
pillikontes

2876

bende aynı şeyi yaşıyorum enerjisini atması için pipete püskül yapmıştım onu sallayıp koşturuyorum ama 6 7 tur atıyor sonra nefes nefese kalıp yatıyor ama oyun oynamayı bırakmıyor bnde normaldir diye düşündüm çünkü bizde öyle koşsak aynı oluruz :)

Merhaba
Şu zor günlerimizde evcil hayvanlarımızla çok daha sık vakit geçirir olduk. Benimde bir kedim var sık sık oynatıyorum nefes nefese kaldığı zamanlar oluyor tabiki oyuna ara verip birkaç dakika dinlendirmenizde yarar var.

Simgeyldrm
Simgeyldrm

2790

Benim kedimde öyle hatta burnu pembeleşiyor :)

Shaco
Shaco

14771

gayet normal ara ara dinlenmeli kedim dinleniyorda köpeğim fıldır fıldır benimde :D komşular ördek mi ne kesmişlerdi galiba yemek için kafasını alıp getirmişti :/

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kac yasinda olduguna da bagli. Cok gencse o kadar da normal degil aslinda

Helppaws
Helppaws

834

Tam emin değilim ama benim kedimde koşunca nefes verir gibi bir şey yapıyor, normal sanırım

NSukun
NSukun

12394

Benim iki kedim var ikisi de öyle ilk gördüğümüzde bizde şaşırmıştık köpek gibi ağzı açık sesli sesli nefes aliyor

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Hemen olması normal değil, ama aralıksız 3-4 dk hızlı koşarsa nefes nefese kalması normal. Kediler hızlı koşuculardır ama uzun süreli koşamazlar. Oynatırken aralarda 15-20 sn dinlendirerek oynatın. Bu nefes nefese kalma durumu yazın oluyor özellikle sıcaktan dolayı, bir de kediniz kilolu ise o da kolay tıkanmasına sebep olur.

Çok teşekkürler yazdıklarınız için rahatladım bir nebze yine de bi dahaki gidişimde ciğerlerini dinlettiricem en azından bir uzman görüşü de almış olurum :)

BalliBadem
BalliBadem

121963

Benimki yorulunca bi nefes veriyor oturuyor o kadar, nefes nefese kalmadı hiç bi zaman ne kadar oynarsak oynayalım

CatLulu
CatLulu

604

merhaba kedim 6 aylık, son 1 aydır aynı sorunla karşılaşıyorum . 1 2 dakika yakalamaca oynadığımızda ağzını açıp dili dışarıda nefes alıyor, adana'da yaşıyoruz,gelen sıcaklardan da olabilir ama bugün veterinere gideceğiz, bu durumu da danışacağım,, net bir bilgi aldıktan sonra güncelleme yaparım.

Helppaws
Helppaws

834

Bende dün bayağı koşturdum kedimi, köpek gibi nefes alıp verdi ????

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 15468 Görüntüleme
  • 24 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR