Köpekciklerden Aşırı Korkuyorum:)

elif8790
elif8790

2878 Puan

Merhaba sevgili arkadaşlar
Aslında siteye kayıt olma sebebim bir soru sorup çıkmaktı ama bazı sorulara hep aynı arkadaşların olumsuz tepki verdiğini görünce çekindim.
Ve artık dayanamıyorum soracağım:)


Lütfen ama lütfen olumsuz yorum yapmak isteyenler kendine saklasın, ben sadece tavsiye ve derdime derman aramaktayım:)


Ben malesef köpeklerden aşırı korkan biriyim,sokakta varsa geçemiyorum, yolumu değistiriyorum,otobüsten inmem gereken durakta varsa birkac durak sonra iniyorum. Mama verdiğim yerde varsa veremeden onun orayı terk etmesini bekliyorum. Çocukken bir defa ısırmıştı ondan mı,yoksa zaman zaman peşime takıldılar (en son eylül ayında yanıma gelip çantamla oynamak isteyen köpeklerden korkup bayılmışım,esnaf abiler su döküp ayiltmislar) Aynı yoldan arkadaşımla geçiyorum bir sey yok,tek geçiyorum hepsi peşimde:))


Kalbimi defalarca yokladım, gercekten seviyorum,uzaktan besliyorum, hatta biri tutsa dokunarak da sevebiliyorum,bu korkumu yenmek istiyorum, tavsiyesi ve tecrübesi olan arkadaşlarım bana yardımcı olursa sevinirim.
Mutlu akşamlar:)

18 CEVAP

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Tatlım KORKMA :)
Tavsiyem öncelikle yavru köpekleri sev. Onlara sokul ve alış sonra büyüklere doğru gelirsin. Minnak , minyatür köpekler de olabilir. Yakınlarında bulunan bir barınağı düzenli olarakta ziyaret edebilirsin. Aslında üzüldüm senin için çünkü ben de kedi/köpek ayrımı yok. Çok seviyorum :)
Gerçekten neden korkuyorsun ki :s
Neden ısırsın ki seni bir köpek???
Ona zarar vermediysen ısırmaz ki hatta zarar versen bile ısırmazlar çoğu zaman. Allah’ım çok seviyorum ben :s Sevgiden içim titriyor o derece ve herkesin korktuğu köpeklere sokulup sevdim hep ve hiç ısırılmadım. Veterinerlik belgeselleri izle. Köpek belgeselleri ve filmleri izle lütfen. Onlar çok harika canlılar :/

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ufak ve sakin kopekler sevmeyle baslayin giderek level atlarsinız:)

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

benim abimi çok küçükken bi pitbull çok kötü ısırdı 10 yıl yaklaşamadı köpeklere ama sonra bizim yan komşunun köpeğine yavaş yavaş yaklaşarak alıştı küçük köpeklerle aşabilirsiniz bu durumu (cinsçi değilim yanlış anlaşılmasın) cins köpekler daha uysal ve minnoş olduğundan size yardımcı olacaklardır

ferolet
ferolet

4170

Hayatında hiç büyük kedi kucaklamamış dizine bile yatırmamış ben şuan 3 yavru kedi besliyorum inşallah büyüttükçe de korkumu yeneceğime inanıyorum. Yalan yok hala büyük kedilerden tırsarım biraz beni de çok küçükken dedemin kedisi fena tırmalamış annem öyle der benim de korkumun sebebi bu olabilir:)

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ben de kedilerden korkuyordum. Aslinda cocukken degil, 12 13 yaslarinda korkmaya basladim 22 yasina kadar surdu. Çöp yanından gecemiyordum, eskiden coplerden cok kedi fırliyordu hatirlarsaniz. Bi de surekli korku filmlerinde kedi falan korkunc gosterilir ya bir sekilde her kedi ustume atlayacak tirmalayacak sanirdim. Rüyalarima giriyordu saldiran kediler.

gizemaslan
gizemaslan

11295

Benim ailemden ve çevremden kedi görünce çığlık çığlığa masaya çıkan, sizin gibi yolunu değiştiren kim varsa Mırmır hanım sayesinde korkusunu yendi önemli olan sizin gibi korkuyu yenmeyi istemek ve bu korkuyu sakin bir hayvanla aşmaya çalışmak mırmırın hiç sesi çıkmaz ısırmaz tırmalamaz yakın çevrenizde yavru bir köpeği olan birini sık sık ziyaret etmenizi öneririm onu bebeklikten büyüyene kadar gördüğünüzde bir köpeğin tüm aylardaki tavırlarını ve sevimliliğini görmüş olacaksınız bence özgüveninizi baya bir yükseltebilir

Zeke
Zeke

118626

Ben köpek de besledim hem de çok yaramaz bi köpek:)
Ama inanın dışarda yanından geçerken ben bile korkuyorum. Çünkü peşime takılıp elimdeki poşete saldırmıştı birkaç sene önce bi köpek:(
O tarz travmalar etkiliyor malesef.. Allahım nolur peşime takılmasın korktuğumu anlamasın diye diye geçiyorum yanlarından minik kalp krizi eşliğinde :))
Sevmekle veya sevmemekle alakalı değil bu durum.
Havlayınca biraz kalbim duruyor yapacak bişey yok:(

Zeke
Zeke

118626

@LadyAndCat köpekleri de çok fazla seviyorum ama o tarz saldırı geçmişleri etkiliyor cidden :(
Hala aklıma gelince kalbim durmak istiyo :D


Bir yaz akşamıydı:D gece yarısı sokakta kimse yoktu, tatildeydik büfeden birşeyler almıştım. Sanırım yemek zannetti. Cips falan vardı gerçi ama onluk değil:) neyse elimdeki poşete saldırdı direkt :(
O kadar korktum ki olay kafamda flu.. O travmaları silebilsek iyi olcak:))
Kötü bakıştan değil de ürküyorsun işte:(

elif8790
elif8790

2878

Teşekkür ederim ,yazdıklarınızı tek tek deneyeceğim . Bir gün korkum geçerse buradan paylaşırım, sevgiler :)

Alaracatlover
Alaracatlover

115979

Tanıdığınız birinin yavru köpeği varsa onla vakit geçirebilirsiniz :)

Alaracatlover
Alaracatlover

115979

Aslında inanır mısınız? Ben kedi sahiplenmeden önce "ya bu insanlar hep tüy döken bir kediyle ya da nankör hayvan ya abi! Gel desen gelmez anlamaz soğuk nevale'' derdim. (no linç please) ama bunu dememin nedenide çoçukken hep kedi saldırısı yaşamam ve izlerinin kalmasıydı. Yanlış anlamayın sever kollardım ama aynı evde yaşamak Aslaydı! Her neyse bir tanıdığım kedisi vs derken neden olmasın dedim. :)) ilk geldiğinde gözümü deşer bu diye düşünüyordum nfjfhvdjvhh şuan evin içinde bile ayrılamıyoruz:))

BalliBadem
BalliBadem

121963

olumsuz yorum yapılacak bi durum yok ortada
bence korkunuzun üstüne gidin beyninizi kötü düşüncelerden arındırın önce yoksa stres olursunuz

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Sonrasinda ev arkadasım bir gun hasta yavru kedi bulmus disarda, benim korktugumu biliyordu ama kiyamamiş getirmis. Ben de kıyamadım. Ona baktık. Cok zararsız yolmayan tırmalamayan bir kediydi oyle alıstim. Sonra ben de bi tane sahiplendim. Hatta eve dönerken onu getirecegimi soyledigimde annem de korkuyordu. Ama o da alıştı. Başta dokunamiyordu bile.

elif8790
elif8790

2878

Teşekkür ederim cevabınız için, evet kediden de korkardım ona alıştım artık, köpekleri görünce ısırır diye korkuyorum.

GamzeUmucu
GamzeUmucu

3767

Yazdıklarınızda kendimi gördüm asla köpeklere yaklasamk

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1092 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81804 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR