Beslenme

arkadaşlar merhaba
kuru mama yaş mama birlikte kullanıldığı zaman içeriğin farklı olmasının sindirim vs bir zararı var mıdır?
şöyle ki somonlu kuru mama kullanırken yaş mamamın da balık içerikli mi olması gerekir yoksa tavuklu kuzulu vs kullanılabilir mi. öğün olarak bölmeyi düşünüyorum ayrıca. sabah kuru akşam yaş mama gibi

12 CEVAP

poughkeepsie
poughkeepsie

117401

Farketmez yaş mamanın aromasını farklı farklı seçebilirsiniz

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Hiçbir şey olmaz dilediğiniz gibi verebilirsiniz

BalliBadem
BalliBadem

121963

Aksine farklı aroma olması sıkılmaması için daha iyi diş bakımına dikkat edin fırçalayın haftada 1-2

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Ayşe Hnm ;
Bir dakika !! Bence arkadaşlar tam anlayamadılar. Ben de kedilerime farklı tatlar olması için farklı mamalar alıyorum. Kuru mamayı; bir somonlu, bir sığırlı , bir tavuklu alıyorum. Yaş mamada da aynı şekilde ama dikkat ettiğim bir şey var:
Tavuklu mamayla etlileri karıştırıyorum. Balıklı mamalarla da balıklıları. Meselâ Somonlu kuru mamayla , başka bir balıklı kuru mamayı. Ben bunun midelerini rahatsız etmeyeceğine inanarak böyle yapıyorum. Meselâ balıklı mama varsa menüde o gün ölsem de yoğurt vermem çocuklarıma...
Ya dokunursa balık ve yoğurt?!?
Yaş mamayla kuruyu karıştırmamanızı öneririm. Oranlarını bu şekilde ayarlamak zor oluyor. Kuru mamasını kilosuna göre ayarlamışsınız tebrik ederim.
Sürekli mama kabının dolu olması doğru ve sağlıklı değil. Günlük 60 gr kuru yiyorsa çocuk sabah bir öğünde 20-30 gr kadar verip , akşamında bir paket yaş mama verebilirsiniz. Bir paket zaten 85-100 gr kadar oluyor. Bu da tek öğünlük mama demek. Yaş mamanın içinde yoğun olarak su olduğu için ağırlığı sudan gelir. Eğer ufaklık doymazsa biraz daha kuru mama verebilirsiniz.

TATA4242
TATA4242

118617

Yaş mamaların ortalama %75 i sudur.Yani 100 gramda 25 gram,katı gıda vardır.2 paket verirseniz 50 gram yapar,ama siz 10 gram verirseniz doymaz.Bunun nedeni ise,kuru mama ile yaş mamanın kalori miktarlarının aynı olmamasıdır.İlk başda kuru mamanızın kgcal olarak ne kadar kalori içerdiği bilinmeli.


Diyelim kediniz 6 kg
Kedinizin kilosu) X (30) + (70) = Gereken enerji(kalori)
6x30+70=250
Nd kg başı kalorisi 4200 kgcal genelde,bu neden 50 gram 210 kalori yapıyor.Yani bu açıdan 6 kg bir kedi için 60 gram yeterli.


https://www.whiskas.com.tr/urunlerimiz/yas-kedi-mamasi/whiskas-guvec-sigir-etli-85-g


https://www.*********.com/royal-canin-ultra-light-diyet-yas-kedi-mamasi-85-gr-12-adetx85-gr-1


Bu markalarda size ipucu verecektir.Yaş mama ile kuru mama ile nasıl beslenmesi gerektiği ile alakalı oranları vermişler.Çünkü her markanın ürünü farklı.


Mesela N&D
https://www.farmina.com/tr/ked%C4%B0n%C4%B0z-%C4%B0%C3%87%C4%B0n/n&d-prime-ked%C4%B0-mamasi/498-chicken-&-pomegranate-kitten-wet-food.html


Purina yaş mama


https://www.purina.com/pro-plan/cats/wet-cat-food/savor-beef-carrots-gravy


Bu ürün için kalori daha farklı

çok çok teşekkür ederim :)) çok güzel oldu

inşallah alıştırmaya başlıycam ona da hatta doğal olarak misvakla oynatmayı düşünüyorum içinde kedilere iyi gelen bitki özleri var. en azından bu aşamada geride kalmamış oluruz. kuru mama yaş mama oranını nasıl ayarlıyorsunuz. 50-60 gram kuru mama yemesi gerekiyor kilosuna göre. yaş mamayı yarım paket(40gr) kuru mamayı da yarım porsiyon mu vermeliyim acaba

evet evet mama kabı günde 2 - 3 kez önüne geliyor. ben de sizin gibi tek öğünde farklı etleri karıştırmayı doğru bulmuyorum . yaş mamayla kuru mama karıştırmak zaten araştırdığım kadarıyla doğru değil çünkü mide her ikisi için de farklı ph lar salgılıyor.
aslında şu yüzden sormak istedim sizlere. kuru maması zaten balıklı yaş mama da balıklı olursa (bir sonraki turda içerik değişene kadar) almış olduğu omegası vitamini vs çok yüklenir mi. farklı proteinler alması sonuçta daha sağlıklı. doğal hayatlarında her gün aynı avla beslenmiyorlar. ama yine de kararsız kalıp danışmak istedim aslında sorumda birlikte kullanıldığı zaman derken aynı günde farklı ögünlerde demek istemiştim yanlış ifade etmişim sanırım.

BalliBadem
BalliBadem

121963

80 gr yaş mama 20gr yaş mamaya denk

BalliBadem
BalliBadem

121963

,80 gr kuru diyecektim

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

200 gr yaş mama 30 gram kuru mamaya esit diye biliyorum. Ben günde 70 gram kuru 100 gr yaş mama veriyorum ama kediden kediye değişir siz gozlemleyip en iyisine karar verin.

çok çok teşekkür ederim :)) çok güzel oldu

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 786 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.799 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR