Kedi İle Tatil

KediKasik
KediKasik

844 Puan

Merhabalar ben kurban bayramında ailem ve kedim ile köye gideceğim. Gitmeden önce kedimin bir sırt tasması var onu takıcam gene kutusunda olacak. Arabadayken kutusundan çıkarmayı düşünüyorum. Gideceğimiz araba Peugeot'nun Partner arabası 2 koltuk var arkasında ama yinede arka zemine çarşaf, yorgan ve yastık sericez. Çünkü gideceğimiz yol minimum 10 saat sürecek ve giderken 1-2 akrabamızı alıcaz. Akrabalarımızı alacağımız yerde birçok akrabamız oturuyor ve ziyaret falan olacak yani yol baya uzun. Benim kedim çakma kaplandır ısırgan otu gibi ısırır :). Ama içimde yine endişeli olduğum konular var. 1-Kedimin tasmasını sağlam takıcam ama farklı bir yere gidip farklı insanların içinde olacağı için nasıl tepki vereceğini bilmiyorum. 2-Kedimin kutusunu hazırladım ama havanın nasıl olacağını bilmiyorum giderken kedimin çok sevdiği ve yaladığı yorganını alacam hava soğuksa ya kutuda üstüne sericem ya da kutusundan çıkardıktan sonra yorgan ile sarıcam sizce hangisini yapıyım?

9 CEVAP

tubanur
tubanur

120464

Yaz aylarındayız havanın çok soğuk olacağını sanmıyorum.
Kediler kolay etkilenen ve dikkati dağılan canlılardır. Bir anlık dalgınlık sonucu kaçabilirler bu yüzden çok dikkatli olmalısınız. 10 saat boyunca ufacık bir kutuda durmak onu sıkacaktır. Arabadayken kafesinden çıkarırsanız şoförün dikkatinin dağılmaması için özen göstermelisiniz. Gittiğiniz yerde de elinizden geldiğince sabit bir yerde tutmaya çalışın ki fazla ortam değişikliğinden olumsuz etkilenmesin.
Sevgiler..

KediKasik
KediKasik

844

Teşekkürler. Yolculuk sırasında yemek vs. ihtiyaçları halletmek için durup mola vericez bu mollalarda gezdiririm diye düşünüyorum bizim çakma kaplanı bir kaç kez sitede gezdirmiştim. Zaten dar alanı pek sevmez haklı tabii. Gideceğimiz yer 2 katlıymış ama içini hiç bilmiyorum. Biz varken evde rastgele dolaşır biz yokken de bir odaya suyunu mamasını kumunu koyarım diye düşünüyorum. Gitmeden önce kedim için ayrı bir çanta oluşturdum içine bol bol oyuncak, paket kum ve mamalarını koyucam. Kum kutusunu da alıcam yanıma. Birde köy ortamı olduğu için ekstra dikkat etmem gerekecek. Tüm camlar ve kapılar genelde açık oluyor ama tam bilmiyorum.

tubanur
tubanur

120464

Çakma kaplanın başına bir şey gelmesin de :) iyi yolculuklar :)

bkmzcimrv
bkmzcimrv

607

Dün bir haftalık İzmir seyahatimizden döndük. Kedimiz yaklaşık 1buçuk aydır bizimle olan 2,5 aylık tekir cinsi kıpır kıpır bir kedi. Her kedinin farklı huyu oluyor diyorlar ama kendi deneyimlerimizi sizinle kısaca paylaşıyım belki yardımcı olur

bkmzcimrv
bkmzcimrv

607

Uzunca bir cevap yazmıştım ama gitmemiş

bkmzcimrv
bkmzcimrv

607

Öncelikle gerekecek tüm eşyaları için bagaja konulacak bir paket ve yolda gerekeceğini düşündüklerim için bir sırt çantası hazırladım. Wc mama saatleri sabah ve akşam olduğundan mıdır yoksa ürktü mü bilemiyorum ama yol boyunca azıcık su ve mama yemekten başka bir şey yapmadı. Vardığımızda ihtiyaçlarını giderdi. Yinede mide bulantısı, acıkma, wc gibi sorunlar yaşamamk için erkenden yemeğini yedirip tuvaletini yaptıktan sonra sırt tasmasıyla beraber taşıma kutusuna koyduk. Arabada kutunun içinde sürekli miyavladı hiç durmadı. İpini takıp öne geçirmeden arabayı tanımasına izin verince yolun geri kalanında yanımızda veya arka camın orda uyudu hiç zorluk çıkarmadı. İzmirde boş bir odaya eşyalarını yerleştirdik. Gezdiğimiz zamanlarda aklımız kalmaması için camı yukarıdan yarım açtık, mamasını daha bol koyduk ve devirmesi bitirmesi ihtimaline karşı iki su kabı koyduk. Kumunu sabah akşam temizledik, suyunu sık sık tazeledik, terk edildiğini düşünmemesi için gün içinde bikaç kez yanına gidip kontrol ettik oyun oynadık. Düşündüğümden daha kolay ve sakin geçti. Bu arada yanıma aldığım buzdolabı poşetleri kumunu temizlerken çok işime yaradı, oyuncaklarından sıkıldığında kağıttan ve yanıma aldığım koli bandından toplar yapıp oynattım, su kapakları ve iplerlede keyifle oynadı ☺️ Benim gibi deneyimsiz biri bile kazasız belasız atlattıysa eminim zorlanmazsınız

KediKasik
KediKasik

844

Teşekkürler :) Benimkinin hiç yemek yeme saati falan yok istediği zaman gidip yiyor :). Ama yolculukta tuvaletini nasıl halledicem bilmiyorum. Arabanın içi geniş olacağı için bi tarafını kum kabına ayırırım. Arabada ipini tutmak ve sakin olması şartıyla kutusundan çkkartıcam. Kum kabı için torba var ama masraflı sizin dediğiniz gibi buzdolabı poşeti kullanıcam. Kum kabının altına buzdolabı poşeti onun üstüne onun zeminini dolduracak kadar kum tuvaletini yaptığımda molada atarım çok pratik olur. Gitmeden 2 saat önce ve yolculukta ıslak mama vermeyi düşünüyorum çok seviyor çünkü.

bkmzcimrv
bkmzcimrv

607

kesinlikle ipini tutun çünkü aniden hoplayıp zıplamaya başlayabiliyorlar :) ben yanımıza küçük bi kutuda kumundan koymuştum fakat yüzüne bakmadı sanırım küçük geldi. Dönerken kedi kumu ve wc kabını bagajda daha kolay bir yere koydum molada indirdik fakat bu seferde yapmadı. sanırım tam anlamıyla ev ortamı gibi huzurlu bir yer istiyorlar veya tuvaleti gelmedi :) birde ben buzdolabı poşetlerini tuvaletini atarken kullandım. wc kutusunun içine çöp poşetinin altını keserek açıyorum ikiye bölüp seriyorum kenarlarından parça kalıyor. kumun tamamını atmak için o parçalardan toparlayıp poşeti bohça gibi yapıp başka bir poşete koyuyorum. Daha kolay oluyor. kum kabı için poşet olmadığı zamanlarda kurtarıcı olabilir :) kum kabının dökülmemesi, kokmaması için yanınızda büyük mavi çöp poşeti alabilirsiniz, içine koyarsınız.

KediKasik
KediKasik

844

Evet ilk koklamaya başlıyorlar sonra aniden koşturuyorlar :) birde akrabamızı aldığımız yerde ziyarete gideceğimiz yerlerin genellikle bahçesi var ve cam kapı heryer açık o yüzden ekstra dikkat etmem gerekecek. Yine ziyarete gideceğimiz yerde insanlardan da korumam gerekecek insanların nasıl olduğunu bilmiyorum. Molalarda duracağımız yerin hayvan kabul edip etmediği de önemli bazı yerler kutuda olunca bile izin vermiyor. Yazın arabada bırakma şansım da yok. Ne yapacağımı bilmiyorum :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1050 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR