Kedi Sahiplenmek İstiyorum

instant89
instant89

238 Puan

Ben bir kedi sahiplenmek istiyorum ama daha önce ev ortamında kuş ve balık haricinde bir hayvan beslemediğim için ne yapmam gerektiğini tam olarak bilmiyorum vakit ayırma konusunda bir problemim yok bolca vakit ayıra bilirim özellikle 2 veya 3 aylık yavru bir kedi istiyorum site de yakın çevremde olan bir kaç ilan gördüm sahiplendirme için ama daha önce hiç bakmadığım için vermek istemezler diye düşünüyorum bu yüzden bakım evlerinden sahiplenmem mi iyi olur yoksa ilanlardan mı sahiplensem karar veremedim yardımcı olmak adına fikirlerinizi belirtirseniz çok memnun olurum teşekkürler

33 CEVAP

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

En onemli şey sabır ve asla birakmam diyebilmek. Gerisi ogrenilir. Camlariniza tel takın, 1 sene düşmese illaki bir gun düsüyorlar. Cok goruyoruz bubtarz başliklar. Sahipleneceginiz kisiye de asla birakmayacaginizi hissettirirseniz verir.

Oncelikle en yardıma muhtaç hangisi ise onu alsanız daha iyi olur. Kediler zaten kuma alışkın oluyor kum kabı bentonit kum kaliteli bir yavru maması. Maması suyu hep onunde olsun kumunu her gün temizlersiniz düzenli asilarini yaptirirsiniz kedi bakımı bu kadar.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Fırat ,
Sen önce kedini al.
Biz her türlü yardımcı oluruz.
İstediğin her şeyi sorabilirsin.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Ayrıca lütfen parayla alınıp satılan düz suratlı zavallı CİNS KEDİ’lerden sahiplenme. “Cins Kedi”lerin güzel görünümleri dışında başka hiçbir özellikleri YOK. Hatta çoğunun bir sürü sağlık problemi oluyor gebelikleriyle oynandığı için...
Sokaktan veya barınaktan eve ihtiyacı olan sağlıklı bir kedi al böylece çok daha sağlıklı bir kedin olmuş olur.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

“Cins Kedi”lerin güzel görünümleri dışında başka hiçbir özellikleri YOK
Tabii güzellik kavramı da göreceli bir şey:)
Meselâ bizim Zeke’nin maşallah çok GÜZEL BİR KIZI VAR. Çocuğa “ÇİRKİN” deyip duruyor hahaha :D

BalliBadem
BalliBadem

121963

Bence eski hayvanlarınıza iyi baktığınızı düşünüyorsanız alın ev ortamında büyümüş bi kedi ilk kediniz olacağı için daha iyi olacaktır ort 15 sene sizinle olacak hergün kakasını temizleyeceksiniz maddi ve manevi yönü var fakat severseniz aşırı kolay ki seversiniz yani kendinize güveniyorsanız sorun yok iyi bakılıp beslenen kediler in sağlık sorunu kolay kolay olmaz
İlk başta çok tutuyor ama rutine girince masrafı az en başta maması ,kumu ,oyuncağı taşıma kafesi, özelliklede ilk aşıları fazla ama sonra sadece kum mama masrafı aradada aşı

BalliBadem
BalliBadem

121963

Pencere ve balkon için kedi filesi oluyor kedi gelmeden önce bunlardan alıp takarsanız hiçbir sorun olmaz
Ece haklı cins kedilerin sağlık sorunları oluyor ücretsiz bile bulsan ileride pahalı tedavilere ihtiyacı olabilir özelliklede fold ların yani kırık kulakların !! Parayla alırsan yukarıda yazdıklarım + ticarete destek oluyor

En önemlisi 10-15 sene sizinle olacak. Bir yere gittiginizde kedinize bakacak biri var mi? kısırlaştirmayida yaptiracaksaniz bence bakamayacak birşey yok :)

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Fırat;
Yavru da alabilirsin yetişkin de önemli olan kedinin sağlıklı olması. Yavru kediler çok sevimliler ama bakımları ZOR :) 2-4 aylıkken hiç durmuyorlar izlerken yoruluyorsun. Ordan oraya koşturuyorlar. Ne bulsalar ağızlarına atıyorlar bu yüzden zararlı bir şey yemesinler diye sürekli peşlerinde oluyorsun. Tüm bebekler gibi her şeyi ağızlarına attıkları bi dönem var. Kafayı yersin. Kabloları , kulaklıkları kemiriyorlar. Yanlış bir şey yutarsa kakayla çıkaramazsa ameliyatlık oluyorlar yoksa ölürler. Sürekli hareketli oldukları için yoruluyorsun peşlerinde. Haaa bu dönemde yine mikrobik ishal oluyorlar habire şurup , ilaç veriyorsun.
5-6 aylıkken çok daha akıllı oluyorlar (kalp)!
Yetişkin kedinin zekâsı 2 yaşındaki bebeğinkiyle aynı canım. Öncelikle aptal değiller belirteyim...
Ayrıca 2 aylıktan önce bebek kedi sahiplenmeyin hem hayatta kalamayabilir hem de bakımı çok zor inanın. Annelerinden süt emiyorlar bu dönemde.
•Her kedi camdan dışarıyı izlemeye bayılır.
•Her kedi evdeki sinekleri avlar ve balkondaki kuşlara bakar. Pencere ve balkonlara bir çeşit sağlan file koyuyorsunuz böylece Allah korusun düşmüyorlar. Düşüp ölebilirler bunu düşündüğünüz için tebrik ederim:)
•”Kediyi merak öldürdü” derler ya evet. Evin içinde onun bulunmadığı odada çıt duysun “noluyoy puydaa” diye mutlaka bakmaya gider :D
•Öncelikle ihtiyacın olan bir adet kedi. Alman gereken malzemeler.



  1. Kedi tuvaleti (25 Lira)

  2. Kedi Kumu (10 kg 24 Lira)
    (tuvaletini buraya yapılıyor)

  3. Kedi Maması.
    (1,5 kg 22 Liradan başlar)
    Kedi tuvaletini bir kez alıyorsun ve eğitim vermene gerek yok. Onlar oraya yapmaları gerektiğini biliyorlar.
    Aylık Olarak Kum ve Mama Masrafın Olacak.
    Minimum Olarak Bir Kediye Aylık Harcaman 50 Lira Olarak Düşünebilirsin;)

Helppaws
Helppaws

834

Buzde Ekim'de 2-3 aylık kedi sahiplendik, eve alınca kumuna götür, partileriyle eşelet ki anlasın. Açık mama alma. Benim kedim açık mamadan güçsüz düştü, yürüyemedi. Şimdi Allah'a şükür iyi. Aşılarını ihmal etme. Kısırlaştırınca daha rahat oluyor, ama benim kedim kısır değil. Erkek kediler kısır olmayınca eve kokusunu bırakıyor bazen. En ama en önemlisi ilgi göstermeyi unutma, bir şeyden dolayı sokağa atma. İnternette oldukça ayrıntılı bilgiler var lazım olursa, zehirli yiyecekler vs . Sağlıklı günler dilerim.

poughkeepsie
poughkeepsie

117401

Merhaba, ne güzel bi cana sahip çıkmak istemeniz :)
Öncelikle yardıma muhtaç bir kedi almanız çok iyi olur. Sokaktan elektriğinizin uyuştu bi kediyi bile aşılarını yaptırıp alabilirsiniz hemen.
Öncelikle ister ilanlardan ister sokaktan olsun, ilk olarak iç dış parazitini yaptırın. Zaten onları yaptırmak için götürdüğünüzde aşı takvimi oluşturacaklardır size. İç dış parazit en en en fazla 150 tl tutuyor.


Gelelim evdeki duruma, mama kabı, tuvaleti ve kumu fix. Eve geldiğinde onu özgür bırakın önce evi ve sizi tanısın. Bolca koklasın her yeri. Daha sonra onu mama kabına götürün ve biraz yesin içsin (mama kabının çelik olması daha iyi ve sağlıklı, 2 ayrı kap şeklinde almanız sürekli suyun kirlenmemesini sağlar)
Daha o gelmeden tuvaletinin yerini belirleyin. İçine 6-7 cm olacak kadar bentonit kum doldurun. Bu aşağı yukarı 5 litre kum kadar oluyor belki biraz daha az. Kedi biraz rahatladığında, onu alarak tuvaletine götürün. Patilerini hafifçe tutarak kumu eşeletin. O ne yapması gerektiğini zaten anlayacaktır.


Başlangıçta 1 oyuncak yeterli. Top olur, peluş fare olur, olta olur. 1 oyuncak alın ve ona gösterin, önüne bırakın. Daha sonra da kediyi rahat bırakın. O kendini özgür hissettiğinde yanınıza gelecektir.


Yavru kedi sahiplenirseniz hiç kedi bakmamış biri olarak bi ihtimal bakımında zorlanabilirsiniz. Bu yüzden bence en az 5-6 aylık olsun. Yine de kendi tercihiniz.


İlk geldiğinde sürekli bulunduğunuz oda harici diğer odaların kapısını bi süre kapatın. Yoksa nereye gittiğini bulamayabilirsiniz, saklanabiliyorlar. Bunu engellemek için zilli tasma da takabilirsiniz


Aklıma şimdilik bunlar geldi. Herhangi bi sorunuz olursa mutlaka yazın

En az üç aylık olmasını tavsiye ederim.Annesi yoksa sokaktan daha küçük de sahiplenebilirsiniz.Ben iki tane canı aldım sokaktan 1,5 aylıkken, anneleri olmadan yaşattık,çok akıllı canlar kediler.Sevgi, merhamet ve sabır olunca gerisi gelir.Evin süsü uğuru onlar.Nolur sokaktan sahiplenin.Bir veterinere götürüp muayene ve aşılarını yaptırın, hayatınız güzelleşsin...

suleren
suleren

13520

Yavru kedi bakmak kesinlikle daha zor. Bana kalırsa 4-5 aylık bir kedi almak daha mantıklı o zaman da küçük oluyorlar zaten. Benim kedim çok hareketli bir kedi, hala da öyle 9 aylık oldu. İlk kedimdi ve bu yüzden çok zorlandım. Kedinin karakteri de bu yüzden önemli. Hala bile günde 2 kere oynatmazsam sıkıntı yaşayabiliyoruz. Tırmalama için tırmalama tahtasına kesinlikle alıştırın derim. Tüyler için tarak alabilirsiniz, kısa tüylü bir kedi olacaksa kediniz eldiven de iş görüyor. Hayır, gel komutlarını ve ismini öğretebilirsiniz. Aşılar biraz pahalı üst üste geldikleri için ancak ilk 1 yıl bu şekilde. Daha sonra belli aralıklarla yapılıyor. Her şeye rağmen bırakmayacağınıza inanıyorsanız olur bu iş. Ve evde problem çıkarabilecek biri yoksa tamamdır:) ben kedi bakımının sanıldığı kadar kolay olduğunu düşünmüyorum. kumu, maması, aşıları var bu kadar dendi bana ama asla böyle değil:) aslında hiçbir canlının bakımı düşünüldüğü kadar kolay değil. Yada benim kedim beni çok zorladı bilemiyorum:) ancak Çok güzel tarafları da var, zor tarafları da var. Lütfen iyice düşünün ve ona göre kararınızı verin:)

instant89
instant89

238

kısırlaştırmayı yaptırmayı düşünüyorum kardeşlerim de çok istiyorlar kedi almayı eve bir kaç kere sokaktan kedi getirmişler hayvanlar sokağa çok alıştıkları için evde durmadılar birde benim merak ettiğim şey evimiz yüksekte olduğu için pencere kenarlarına çıkıp düşerler mi diye korkuyorum arkadaşımın kedisi pencereden dışarıyı izlemeyi çok seviyordu ondan biraz tedirginim

Helppaws
Helppaws

834

Buzde Ekim'de 2-3 aylık kedi sahiplendik, eve alınca kumuna götür, partileriyle eşelet ki anlasın. Açık mama alma. Benim kedim açık mamadan güçsüz düştü, yürüyemedi. Şimdi Allah'a şükür iyi. Aşılarını ihmal etme. Kısırlaştırınca daha rahat oluyor, ama benim kedim kısır değil. Erkek kediler kısır olmayınca eve kokusunu bırakıyor bazen. En ama en önemlisi ilgi göstermeyi unutma, bir şeyden dolayı sokağa atma. İnternette oldukça ayrıntılı bilgiler var lazım olursa, zehirli yiyecekler vs . Sağlıklı günler dilerim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1346 Görüntüleme
  • 33 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR