Kedi Besleme

blue_hpood
blue_hpood

128292 Puan

iki yaşında erkek bir kedi sahiplendim, eski sahini pronature isminde bir mama verdi bana ben de royal canin yaş mama aldım. günde iki kere yaş mama veriyorum ufak bir kapta. ama açıkcası nasıl beslemeliyim bilmiyorum. günde kaç kere vermeliyim ya da yaş mamayı ne sıklıkla vermeliyim?

29 CEVAP

Haftada 1-2 az bir rakam. Gunde bir paket veya 2 gunde 1, birkac paket verin. Dis sorununu haftada 1 kez fircalayarak kolayca halledersiniz. Parmak dis fircalari daha uygun olur. Royal Canin yas manaya devam etmeyin cok iyi degil onun yerine size markalar onereyim kaliteli olanlardan ;
Schesir, N&D, nutri feline, gimcat, animonda. Bunlar arasindan birini kullanin size kalmis ama schesir bir tik daha kaliteli. O mamayi bilmiyorum yorum yapamam ama kaliteli bir kuru mama ariyorsaniz ;
Instinct, orijen acana ve ND ye bakin.

anjelik123
anjelik123

115396

Hafta 1-2 kez verin sürekli verirseniz diş sorunları yaşayabilirsiniz.

bmcat
bmcat

1574

Eğer bütçeniz uygunsa daha iyi bir kuru mamaya geçmenizi öneririm öncelikle, isterseniz tavsiye de verebilirim. Paketin arkasında ne kadar verilmesi gerektiği yazar ama ben ölçülü vermiyorum kilolu değilse çok fazla yemiyorsa ölçülü vermeye pek gerek yok.Yaş mama bence de hafta bir iki kez verebilirsiniz.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Toplam miktar ornegin 80 gramsa (kilosuna gore pakette yazar) onu isterseniz 3 kez verin isterseniz 2 kez. Bazi kedi az az sık yemek ister bazıları bir ogunde cok yer o zaman 2 kez verirsiniz. Onemli olan mama tabaginda mamanin çok uzun sure kalmamasi cunku o zaman kokusu kaçıyor ve yemiyorlar. Yas mama ise gunde 2 kez cok

Naruto88
Naruto88

777

Kaliteli içeriğe sahip yaş mamalar dişlere zarar vermez. Yani koruyucu kimyasallar, ve şeker gibi yaş mamaya ekli ürünler dişlere daha kolay yapışıyor, o da plak yapmasına sebep veriyor. Fakat nd schesir naturea vs gibi içeriği daha sade olan mamalar kedinin dişlerine bi zarar vermez.

@blue_hpood Rica ederim kedişinizle mutluluklar :))

Hayır canım ver aç kalir hayvan :DD kuru mamayi yine sabah aksam 40gr koy yas mama ek olarak. İstersen yas mama verdigin gun 35 gr 35 gr da koyabilirsin.

Yani o gun verdigin yas mama 1 paket olacak. Genelde 100 gr oluyor. Yas mama verdigin gun 1 paket yas mama + 65-70 gr kuru mama. Vermedigin gun 80gr kuru mama seklinde olabilir.

bmcat
bmcat

1574

Mama kabı günlük olarak dolu oluyor hep bittikçe ekliyorum ben ama ölçülü verirseniz evet günde iki üç öğüne bölebilirsiniz. Yaş mama verdiğiniz gün bir öğün yaş bir öğün kuru ya da birlikte verebilirsiniz. Yaş mamayı da öğünlere bölebilirsiniz.

N&D ve onun bir alt markası adını unuttum şu an onu kullanın.Beklemeyin değiştirin eski mamayla karıştırıp öyle alıştırın .Birde her gün yaş mama verilmez bir süre sonra kuru mama yemek istemiyorlar .

blue_hpood
blue_hpood

128292

anjelik peki günde iki kere kuru mama mı vermeliyim?

Naruto88
Naruto88

777

Ben genelde sabahları nd kuru mama, akşamları ise schesir yaş mama veriyorum. Her gün bu şekilde. Royal canin içerik olarak çok iyi değil diyorlar.

anjelik123
anjelik123

115396

Kuru mamayı gramla verebilirsiniz paketlerin arkasında kaç gram verilmesi gerektiği yazıyor. Diyelim günlük tüketmesi gereken miktar 90gr ister üç öğün olarak bölüp verin ister sabah akşam ister tek seferde verin

Kedi kisirsa olculu verin degilse olculu vermeyin. 100gr yas mama 1 ogun yerine geciyor bazen az bile oluyor. Yani 1 ogun diyelim. Kalaninida kuru mamayla tamamlarsiniz paket arkasinda yaziyordur. Kilosu fazlaysa veya fazlaya dogru gidiyorsa da mutlaka olculu verin. Kiloya gore gramaj paket arkasinda vardir. Ayrica dedigim gibi gunde 1 kez veya 2 gunde bir yas mamayi ihmal etmeyin.

blue_hpood
blue_hpood

128292

epiglottis yanlış yazmışım günde iki kez kuru mama veriyorum. önerileriniz için teşekkür ederim:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1164 Görüntüleme
  • 29 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR