Kısır Ve Şişman Kedi İçin Mama ?

kedici92
kedici92

870 Puan

Yuuki 11 aylık ve kısır. 8 aylıkken kısırlaştırdım. Şimdiye kadar yavruluğu da dahil hep çeşitli besledim. Genelde ND olmak üzere proplan(tuzlu ve tahıllı olduğu için kullanmak istemiyorum), orijen(dokundu-kustu-,hastanelik oldu 1 hafa yattı sonra veteriner tavsiyesi ile gastroent. mama kullandı bir ay...) ve 1 kere de purina somonlu kısır kedi maması (hiç iyi gelmedi tüy dökmeye başladı) kullandım. ND den gerek yavru gerek şimdiki kısır hali için memnunum aslında. ND nin hep narlı tahılsız tavuklusunu kullanıyorum. Fakat çok yiyor ben ölçüsünü azaltmaya çalışınca da huysuzlanıyor ve saldırganlaşıyor. Bir de ND mama yedikten sonra çok yediğinden dolayı mı bilmiyorum böyle her gün kulağını kaşıyor? Yani ne yapacağımı şaşırdım...
Kısır kedi için light mama var mı varsa sağlıklı mıdır tahılsız ve az yağlısı bulunur mu? Siz ne kullanıyorsunuz? Ne önerirsiniz.

3 CEVAP

Faytekin
Faytekin

11982

Nd Somonlu Kısır mamayı deneyin yada Britcare,Felicia gibi hipoalerjenik mamalara da bakabilirsiniz yada Nd Kinoa serisine,tavuğa alerjisi başlamış olabilir,tavuk alerjisi sonradan da çıkabiliyor,yüksek protein de olabilir kaşınma sebebi ,önce kaşıntı sebebini bulmak gerekiyor ,benim dediklerim varsayim olabilecek ihtimaller sadece,mama konusu gerçekten zor,hem sağlıklı,dengeli hem sevecekleri mamayı bulmak zor gerçekten .

Faytekin
Faytekin

11982

Ben şuan Nd kısır somonlu kullanıyorum ama ilk baştaki gibi çok severek yemedikleri için ,dün 1 kg Morina Balıklı aldım karıştırdım 10 kg içine şimdi deli gibi yiyorlar yine :)

hayvansever_
hayvansever_

118851

Ben de nd kullanıyorum, Somonlusuna geçip bir süre deneye bilirsiniz veya kuzulu. Onun dışında kaşınması normal özellikle kulak ve boyun kısmı o kısımda tüy dökülmesi veya yaralanma yoksa sorun yoktur. Fitmin purity de deneye bilirsiniz içeriği güzel bir mama.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 605 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.050 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR