Kedimi Tasmaya Nasıl Alıştırabilirim?Tasma Kullanmalı Mıyım?

fatmatina
fatmatina

10460 Puan

Merhabalar kedim henüz 3 aylık geçenlerde zilli boyun tasmalarından alıp takmak istedim hatta kolaylık olsun diye kolay açılır kapanır tasmalardan aldım ama tasmayı taktığım an deliye döndü zil ses çıkardıkça etrafta koşturmaya bocalamaya başladı bende kendine zarar verir diye hemen çıkardım bu işlemi bir kaç defa tekrarladım alışır mı diye ama her seferinde aynı tepkiyi verdi ve en sonunda pes ettim sizce bu tasmalardan takmalı mıyım yoksa vazgeçmeli miyim? ilk kez bakıyorum o yüzden tecrübesizim zilli tasma daha doğrusu herhangi bir tasma gerekli mi değil mi ondan bile emin değilim sizce ne yapmalıyım?

30 CEVAP

polo
polo

9117

ben ogluma ilk geldigi gün deri çok şık bir model aldım ve taktım hiç rahatsız olmadı hemen alıştı aman geçtikçe büyüdkçe deliklerini büyütüyordum bir sabah uyandım ve o berbat manzara ile karşılaştım tasma dişlerinin arasına geçmiş ve çıkaramamış ben uyurken çok hırpalanmış agız kenarları ön patileri tahriş olmuş o an ölmek istedim ne gerek var diye düşündüm yani bir ev kedisinin dışarı çıkmıyorsa hemde o kadar küçük bişeye sırf biz güzel görünsün diye zaten dışarı çıkarken bi yere geçer bende evde olmam göremem diye çıkarıyordum ama o günden sonra bir daha tasma takmadım ve çok saçma ve gereksiz görüyorum ama yinede siz bilirsiniz.......

fatmatina
fatmatina

10460

Yok hayır sadece güzellik uğruna değil şu an küçük olduğu için çok hareketli ve oyuncu bir kedi arada evin içinde nerede olduğunu bulamıyorum ben evdeysem çağırıyorum geliyor ama bir keresinde ben işteyken evin içinde kaybetmişler bir türlü bulamamışlar ve kaçtı sanmışlar bana da haber vermemişlerdi akşam eve gittiğimde anlattılar meğer koltuğun arkasında oynarken uyuyakalmış onlarda görememiş:) o yüzden de hareketlerini ve nerede olduğunu takip etmek için gerekir mi gerekmez mi bilemedim yaşadığınız olaya da çok üzüldüm kötü bir deneyim olmuş umarım bir daha yaşamazsınız benzer bir durumu..cevabınız için de teşekkür ederim..

tubanur
tubanur

120464

Bence hiç gerek yok. Tasma takmak yerine kedinizin sokulduğu yerleri kapatabilirsiniz.

polo
polo

9117

aynen bende girmesini istemedigim yerlere koli bandı çekiyorum cam kapı kapalı yada sineklik olaylarınıda hallettigim için evin içinde kayboldugunda bakabilecegim yerleri keşfettim deneyimle ögreniyor evet benim amacımda oydu zille takip ediyordum ama oda saçma gelmeye başladı neden takip ediyorum evi güvenli hale getirdikten sonra açıkcası biriside sürekli evin içinde beni arasa peşimde dolaşsa bunalırdım bazen onlarında saklanıp kafa dinlemeye ihtiyacı oluyor

fatmatina
fatmatina

10460

Bugün veterinerimle bu konuyu konuştuk ve kızgınlığa girmeden kısırlaştırmanın daha sağlıklı olacağını söyledi veterinerimle konuşmamızın özeti şu şekilde:bazı kaynaklardan büyüme hormonlarını etkilediğini okudum dedim veterinerim direk hayır dedi ve uzmanlık alanının doğum ve jinekoloji olduğunu belirterek kızgınlığa girmeden önce yapılan kısırlaştırma işleminin meme tümörü ve rahim kanseri gibi hastalıkları yüzde ikiyüz oranında azalttığını ancak kızgınlığa girdikten sonraki kısırlaştırma işleminde bu oranın tamamen geçersiz olduğunu ve kızgınlıktan önce kısırlaştırmamızın kedim için daha sağlıklı olacağını söyledi.siz de veterinerinizle görüşüp onun tavsiyesi ile ilerlerseniz daha iyi olur içiniz ferah olur en azından.

miss_fby
miss_fby

574

Bu kadar farklı görüş arasında karar vermeniz gerçekten zor :) şahsi görüşüm boyun tasması kullanmamanız yönünde. O tasmalar her zaman korkutuyor beni, sanki ya ağzıyla çıkarmaya çalışırken çenesi çıkacak ya da tasma bir yere takılıp kediyi boğacak sanıyorum :( ama şöyle söyleyeyim, benim kedim boyun tasması kullanmadığı halde gövde tasmasını rahatlıkla kullanıyor. Kediniz büyüyünce direk gövde tasması kullanın, daha sağlıklı..

tuqiatemea
tuqiatemea

1852

Ben kendime tasmayı çok kolay alıştırdım fakat zilli tasmalar için kedinin psikolojisini etkilediğine dair bir yazı okumuştum zil takmıyorum o yüzden. Unutmasın diye arada bir takıyorum yoksa sürekli takmayı doğru bulmuyorum.

fatmatina
fatmatina

10460

Evet haklısınız tubanur hanım kedi için tasma biraz farklı geliyor. Girdiği yerler tehlikeli değil sadece bulunamayınca acaba kaçtı mı veya şu an çıkamayacağı bir yerde mi paniği başlıyor oda dediğiniz gibi deneyimle alışacağım sanırım..

Takmak istiyorsan kedi otu spreyi kullanabilirsin

SiYaH
SiYaH

5858

Bizde tasma taktı fakat 2 dk sonra kendisi söktü çıkardı tasmayı bizim ceviz hiç sevmiyor bizde zorlamadık. Eğer kediniz istemiyorsa sizde zorlamayın kendisi taksanız bile çıkarıcaktır.

Badems
Badems

12123

Aslında tasmalar çok tehlikeli. Ben de denemiştim daha yavruyken ama taktığım an deliye döndü, çıkartabilmek için kendini boğacaktı. Yani bence zillisi de zilsizi de gereksiz ve sakıncalı. Eğer dışarı çıkıyorsa kediniz düşünülebilir ama ev kedisiyse sadece yapmayın derim.

fatmatina
fatmatina

10460

Şu an dışarı çıkmıyor veterinerim aşıları bitmeden çıkarmamanın daha iyi olacağını söyledi ve aşıları yeni bitti bununla birlikte henüz kısırlaştırılmadı ilk kızgınlığından sonra kısırlaştırmak istiyorum ama aşılarından ve kısırılaştırılmasından sonra yarım saat 1 saatliğine bile olsa dışarıya çıkarma gibi bir düşüncem var(dışarı çıkarmanın onun için iyi olup olmadığını henüz detaylı araştırmadım) bu yüzden alışsın da istedim ancak deliye döndü dediğiniz tepkinin aynısını verdi bende vazgeçtim.

Badems
Badems

12123

Aşıları bitmeden çıkarmayın tabii. Ve aşılar tamamlanmadan da kısırlaştırılması doğru olmaz evet. Peki neden ilk kızgınlıktan sonra kısırlaştırmak istiyorsunuz ? Normalde hiç kızgınlığa girmeden yapılması önerilir. Dışarısı için vücut tasmalarından kullanmalısınız zaten, her türlü kaçma ihtimali olur yoksa Allah korusun.

fatmatina
fatmatina

10460

Yok hayır kesinlikle vücut tasması kullanmayı düşünüyorum normal tasma veya tasmasız gibi bir şey düşünemem bir anlık dalgınlıkla kaçabilir hatta ilk zamanlar alışsın diye kucağımda çıkarmayı düşünüyorum daha sonra tasmayı hissetmemesini sağlayarak usul usul peşinden dolanmayı planlıyorum zarar görmesi ve kaybetme riskini göze alamam.İlk kızgınlıktan sonra yapmak istememin sebebi bir çok kaynaktan kızgınlıktan önce kısırlaştırmanın büyüme hormanlarını etkilediğini okudum tabi bu konuyu veterinerimle henüz görüşmedik daha erken olduğu için.Ama gerçekten de öyle bir durum söz konusu ise kızgınlığını atlatmamızı bekleyeceğim.

Badems
Badems

12123

İlk defa sizden duyuyorum ben bunu. Dediğinizin aksine dediğim gibi bu duyguyu hiç yaşamadan kısırlaştırılması tavsiye edilir genelde. Sadece 6 aydan önce yapılması istenmez yavru kategorisinde olduğu için. Operasyonu çok güvendiğiniz birine yaptırın ne olur, yığınla şey duyuyorum hergün.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 35329 Görüntüleme
  • 30 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR