Kedim Çam Yarması Gibi Acaba Soyu Nerden Geliyor ?

cuneytsahin
cuneytsahin

12630 Puan

Merhaba pati dostları, 1 Yaşına daha yeni girmiş Anadolu Kedisi cinsi kedim var ismi Cüneyt. Yaklaşık olarak 8 aydır benimle ve küçüklüğünden beri dikkatimi çeken bir şey var. Cüneyt'in yaşında olan kedilerle Cüneyt'i karşılaştırdım ve Cüneyt yaşıtlarına göre çok hacimli resmen çam yarması gibi, bi kolu var benim kolumun yarısı kadar, tüyleri çok uzun ve gür. Annesi Smokin, babası Sarman. Cinsine çok önem vermiyorum ama merak ettim de acaba Cüneyt'in bu kadar iri yarı dev gibi olmasının sebebi 2 - 3 soy gerisinin Maine Coon ya da Norveç Orman kedisi olmasının ihtimali var mı ? Bilgilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.


35 CEVAP

cuneytsahin
cuneytsahin

12630

Zeka konusunda da çok şaşırtıyor. Hiç eğitim vermediğimiz halde sahiplendiğim ilk günden beri yeni yeni yeteneklerini keşfetmeye başladım. Peçeteye ve hışırdayan şeylere karşı zaafı var. Peçeteyi attığım zaman peşinden koşup yakalayıp getiriyor. Normalde bir bebeğin zor açabileceği çekmeceleri açmayı öğrenmiş, çekmeceyi açıp peçete çalıyor içinden sonra da önümüze getiriyor at da oynayalım hesabı :)
Komutları öğretmeye falan hiç çalışmadık artık nasıl anladıysa gel git bırak yapma falan deyince komutlara karşılık veriyor konuşuyor. Yapma deyince falan yapmıyor. Allah nazarlardan saklasın. :)
Geçen de yeni bir huy geliştirdi, evdeki diğer kedim Simba'yı onun gözü önünde seversek ya da uyuduğumuz zaman kapıyı kapatırsak sabah kapıyı açtığımız ilk fırsatta dirseğimizi ısırıyor, söyleniyor homurdanıyor bize :)

Gkocg
Gkocg

12376

Hey maşallah yolda görsem önümü iliklerim cüneyt abiye saygılar

nalathecat
nalathecat

5795

Cüneyt bir Norveç Orman kedisi, Maine Coon veya bir sürü cins(breed) denilebilecek hayvandan daha güçlü bir dna ve hücre yapısına sahip olduğundan eminim. Zekası da gözlerinin parlaklığından belli. Bir kedi saf kanlıktan uzaklaştıkça daha güçlü, daha dayanıklı, daha heybetli ve akıllı olur, kolay kolay yıkılmaz :)

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Maşallah gerçekten çok güzel ve akıllı bir kediniz var :)

cuneytsahin
cuneytsahin

12630

Cüneyt adına; iyi dilekleriniz için teşekkür ederim :)

psabrk
psabrk

116634

Akıllı, yakışıklı bir yavru :D
Maşallah, Allah nazarlardan saklasın ömrü uzun ve sağlıklı olur inşallah :)

Mothercat
Mothercat

10435

Maşaallah kediniz iri kemikli ancak ben biraz Maine Coon'a benzettim yüzü anımsatıyor sanki :) ama ayda 3 kilo mama yiyor diyorsunuz ee haliyle çam yarması olması çok doğal :) Allah nazarlardan saklasın Cüneyt'i :)

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Maşallah cüneyte:) benim de erkek kedim var 9 aylık kilo şuan ve boyu çok uzun. Erkek kediler genelde iri oluyor. Bizim bu tarafta bir kedi vardı orta boy köpek büyüklüğünde bir tekirdi mesela. Al eve kaplan diye besle :) aynı şekilde benim kedim de 3 kg mamayı 1 ayda bitirdi veterinerimiz de çok kızdı tabiki çünkü çok fazla :) cüneyte uzun ve heybetli bir ömür dilerim. :)

Elvannnn
Elvannnn

881

Benim kedim de aşırı iri ki kendisi mis gibi tekir. Her gören bu ne böyle aslan mı besliyorsunuz diyor. Bizde de aylık 3 kiloya yakın mama gidiyor. Sokaktan sahiplendiğim için herhangi bir cins barındırdığını sanmıyorum. Erkek kediler genel olarak iri oluyorlar buna ek olarak Cüneyt de biraz iri kemikli sanırım. Sağlıklı uzun bir ömrü olsun ve lütfen kısırlaştırmayı ihmal etmeyin:)

Mothercat
Mothercat

10435

Hahaha Siz direk kendi lavabonuzu Cüneyt'e devredin :))))

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Annesi tuxedo demissiniz tuxedolar iri oluyorlar benim kedimde de tuxedo 10 aylık 5 kg ama sizin kedinin kadar yapılı durmuyor. Uzun olduğundan kilosunu belli etmiyor. Bana gore yani gözlemlediğim sarmanlar biraz etli butlu oluyor. İkisi karışınca boyle çam yarması çıkmış olabilir. Kedinin gerçekten çok tatlı bu arada :))

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Hahaha başlık müthiş :)


Cüneyt gerçekten de pek heybetli, kaplan gibi. Hele ilk fotoğrafta çok karizmatik :)


Ancak dediğiniz ırklar ülkemizde bulunması cok zor ırklardır. Bence cüneytin sadece kemikleri iri :)

cuneytsahin
cuneytsahin

12630

Ayda 3 kilo N&D yiyiyor, mama yetiştiremiyoruz. Şu an sanırım 6 kilo vardır. Ülkemizde bulunmasa bile bu cüssenin bir izahı olmalı :)

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

5 kılo olacak ))

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Lady'cim diğer söylediklerine katılmakla birlikte 5 kilo bu boyda bir kediye az olur, 6-6,5 ideal olur, 7'yi bile taşır. Tabiki ölçülü beslenmeli ama şu an kilosu gayet iyi göründü bana fotoğraflardan. Benim orta boylu oğlum bile 5,5 kilo ve şişman değil, biraz dolgun sadece :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1819 Görüntüleme
  • 35 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81996 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR