Yalniz Mama Yemeyen Şımarık Kedi

Lynda
Lynda

1345 Puan

Disi kedim tek basina mama yemiyor. Kaplari her zaman doludur öğün olarak vermiyoruz. Surekli miyavlayarak mamaya goturuyor, yanında durmak da yetmiyor cogu zaman, o mamasini yerken sevicez birde hanimefendiyi.Kontrol ediyor birde gidip gitmedigimizi.Gidersek biraz yiyip pesimizden geliyor geri.Gunde bir iki kere olsa tamam saat basi yapiyor nerdeyse.Kediyi sevdikten sonra bile hemen mamaya kosuyor.Kitliktan cikmis gibi yiyor sanki ac birakiyoruz.Ara ara da kusuyor dogal olarak.O kadar yerse olacagi o. Bildiginiz şımarık.Bir cok yontem denedim ama vazgecmiyor huyundan. Ilgisiz davranip goturmuyoruz bu sefer de susmuyor , mecbur goturuyoruz yine kiyamayip. Biktirdi bizi.Bu davranista kedisi olan var mi?

7 CEVAP

Suraemir
Suraemir

16332

Israrla o miyavladığında gitme sabahları bizimkide beni uyandırmak için miyavlıyor artık takmıyorum sinirleniyor belkide küfrediyor kendince :D ama bırak gitme sen evde yokken aç kalsa yemeyecek mi çocuk ağlayınca her dediğini yaptırıyor ya bu kedilerde aynı öyle herşeyi anlıyorlar ama inadına yapıyorlar kendi isteklerine göre yönetmek istiyorlar bende direniyorum çok sen mi büyüksün ben mi büyüğüm diye :D

Zeke
Zeke

118626

Sizinki bari evde yapıyormuş.
Bizim bahçedeki de aynı böyle.


Üstelik kafasına nasıl eserse öyle bir kedidir hani çok sevgi arsızı da değil ama mamasını yerken hanımefendinin yanında durcaz.. Ayağımı kımıldattığım an bırakıyor yemek yemeyi, bacaklarıma sürtünüyor. Sanki gitme der gibi:)
Çoğunlukla böyle ama her zaman değil.
Şımartmışız işte bir şekilde demek ki:)
Sizden farklı olarak bizimki yerken dokununca rahatsız oluyor

Suraemir
Suraemir

16332

Mutfağa sakın alıştırmayın mama kabını bazen yemek yerken biz veriyoruz peynir zeytin vs ama genelde mama kabının yanına koyuyorum orda yiyor aman diyim hata yaparsınız, sevmeyin ilgisiz bırakın gerçekten şımarıyorlar bizde tepesindeyiz hergün eşim ve ben deli gibi seviyoruz onu aşırı şımardı laf söz dinlemiyor direnin inatla illa ki acıkıp yiyecek siz her zaman yanında olmayacaksınız bizimkide evde yokken ya da oda kapısı kapatınca miyavlıyordu şimdi takmıyorum çünkü çok yoruluyorum bende kıyamayıp dediğini yapacağım diye şımarık oluyorlar çocuk gibiler zaten öyle düşünün onun istediği zaman değil siz istediğiniz zaman olmalı

Burcuklc88
Burcuklc88

762

Ben de bir tek bizim kedi böyle zannediyordum. Lokum da evde uyanık birisi varsa asla tek başına yemiyor. Ben ilk sahiplendiğimde yalnız yaşıyorduk ve hiç yanına çağırmıyordu.ben okula da gidiyordum tek kalıyordu ve bitiriyordu hep mamasını. Ailemin yanına dönünce herkes onunla ilgileniyor hep seviliyor o yüzden şımardı sanırım. Biz uyurken tek başına yiyor çünkü. Uyandığımızı gördüğü an uzun uzun mırlayarak yanına çağırıyor hemen. Direnip gitmemeye çalışıyoruz biraz bekleyip yiyor mecbur

Lilyycm
Lilyycm

4074

Benimki de aynı hatta artık elimden yemek istiyor bir türlü çözemedik aç olmasına rağmen biraz yiyor odadan çıkınca hemen arkamızdan geliyor illaki başında beklicez.
Akşamdan mama oluyor kabında yemiyor sabah ben gösteriyorum o şekilde yiyor deli gibi aç bir şekil de:)
Ayyy bi çözüm bulursanız banada söyleyin :)

Lynda
Lynda

1345

Deniyoruz ama cok yorucu oluyor. Ilgi cekmek icin yaptigini dusunuyorum ama sacma buluyorum.Sadece yemek yerken sevsek anlarim sevilmek icin yapiyor derim ama surekli birimizden biri seviyor, ilgileniyor.
Mama kabini mutfaga da tasidim en azindan ayni ortamdayiz yer diye , o da pek basarili olmadi. Salona gelip yine miyavliyor.
Son care evin her yerine mama kabi koyucam.

Lynda
Lynda

1345

Biz de elimizde yediyoruz bazen :)
Arada acaba tedirgin mi oluyor yaninda istiyor diye de dusundugum oluyor.ev disindan gelen her sese kulak kesiliyor. Donup donup bakiyor mama yerken.
Ya da sadece ilgi delisi olmuslar . dunden beri goturmuyoruz mamaya en fazla odanin kapisina kadar gidip geri donuyorum. Miyav miyav pesimizde dolaniyor. Sevip, mincirip birakiyorum :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1479 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR