N&D Mi Hills Mi?

sundowndread
sundowndread

3292 Puan

kedime 10 kg mama almaya karar verdim böylesi daha ekomomik oluyor. her ay mama alacak olsaydım mecburen n&d ya da hilss gibi mamaları tercih edemeyecektim. ama çok fazla mama olacağı için kafam karıştı. kedime en iyisini almak istiyorum bu yüzden. tabi ki n&d daha güzel bir mama ancak tavuklu mama nedense pek cazip gelmiyor.ve n&dnin yavrular için sadece tavuklu maması var. hillsi düşünme sebebim de yavru kediler için balıklı maması olması.balıklı mama bana daha sağlıklı geliyor. bu konuda beni yönlendirir misiniz?

28 CEVAP

dilanuzun
dilanuzun

1288

Bazı kedilerde tavuklu mamalar tüy dökülmesini artırıyor bu bir gerçek. Ama bu sitedeki insanlar sürekli genelleme yapıp ''sakın tavuklu almayın her kedide tüy döküyor kedimde tüy kalmadı'' gibi abartılara girdikleri için insanlar yanlış algılıyorlar doğal olarak.

sundowndread
sundowndread

3292

tamamdır daha fazla yoruma bakmadan 1.5 kg n&d denemekle başlıyorum ben o zaman çok teşekkür ederim

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Gerçekten gzmkzn en iyisini söylemiş. Tartışmaya gerek bile yok nd der geçerim

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

hills hayvan deneyi yapıyor nd alın bence

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Tavuk da balık da kredilerde alerjen maddelerdir. Ama tavuk alerjisi daha sık görülür. Bu demek değildir ki her kedide tavuk alerji yapacak. Ben kesinlikle nd diyorum ndde gerçek et var ve düşük tahilli. Hillste et unu var ve tahıl fazla.

sundowndread
sundowndread

3292

bilmiyorum bazıları balık etli mamalar tercih edilmeli diyor. o yüzden öyle düşündüm ve hills baya iyi bir mama zannediyordum. bazıları en iyi mamalar içinde sayıyor çünkü. ilk önce 1.5 kg pro plan aldım onun hakkında iyi şeyler duymadım o yüzden değiştirmem gerektiğini düşündüm.tamam o zaman söylediklerinizi dikkate alıcam teşekkür ederim

sundowndread
sundowndread

3292

biri daha biraz önce fazla protein var dedi sizin gibi. o yüzden hemen n&d ye de şüphe ile bakmaya başladım. artık mama araştırmaktan kafayı yeme raddesine geldim :D bir türlü karar veremiyorum

sundowndread
sundowndread

3292

bunu söylemeniz iyi oldu o zaman asla almam. bilmeyerek pro plan aldım hakkında hem kötü yorumlar okudum hem de hayvan deneyi yaptığını öğrendim ve hemen değiştirmeye karar verdim zaten

dilanuzun
dilanuzun

1288

İkisi de iyi markalar ama bence önce 1-2 kiloluk al, kedin severse alırsın daha fazlasını. Dünyanın en iyi mamasını da alsan kedin tadını sevmedikten sonra elinde patlıyor. Bir dene yani tadını falan beğeniyor mu, kedinde bir soruna yol açıyor mu diye. Ayrıca olay sadece tadını beğenmek değil, kedinde aşırı tüy dökümüne veya başka sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu her mama için geçerli.

sundowndread
sundowndread

3292

ilk başta her ay farklı içerikli mamalar almayı düşündüm çeşit çeşit yemesini istedim. ama sonra sürekli değiştirdiğim için sağlık sorunu yaşayabilir diye bir de daha uygun oluyor diye toplu alayım dedim. ama dediğiniz doğru tabi sevip sevmeme durumu var. ve her ne kadar iyi mamada olsalar bazı sorunlar çıkabilir dediğiniz gibi öncelikle bir deneyim

dilanuzun
dilanuzun

1288

Her ay farklı mamalar almak da sakıncalı. Dediğim gibi bence 1-2 kiloluk alın, eğer kedinizde bir soruna yol açmazsa 10 kilo şeklinde alabilirsiniz. Direkt 10 kiloluk bir mama aldığınız zaman elinizde patlama riski oluyor, belki tadını sevmeyecek belki tüy falan dökecek bunu kimse bilemez.

bmcat
bmcat

1574

Neden tavuklu iyi değil balıklı mama daha sağlıklıdır diye bir algı var bilmiyorum. Aksine kediler doğada balık kuzu değil kuş falan avlıyor. Yavru kedi mamaları genellik tavuklu oluyor zaten N&D daha iyi bir seçim olur ama önce küçük paket alıp denemenizi öneririm.

hayvansever_
hayvansever_

118851

sarmanbirkedi çok iyi açıklamış bu konuyu. Yavru mamalarında balığında etinde hiç farkı yok kedinizin hangisine daha ilgiliyse o daha iyidir. Ama bu iki mama arasında çok büyük bir farkla nd tabi ki de. sarmanbirkedininde söylediği gibi hillste düzgün bir protein bile yok ve tahıl oranı yüksek ki buda zararlı bir şey. Nd de gerçek kurutulmuş et var ve tahılsız olması da çok sağlıklı. Fiyat olarak size fitmin de önere bilirim onunda içeriği nd ye yakın güzel.

hayvansever_
hayvansever_

118851

dilanuzun aynen öyle. insanların bu tutumu çok yanlış. Mesela benim kedim de hiç tüy dökümü olmuyor mevsim geçişleri dışında. Ve bebekliğinden beri nd kullanıyorum.

sundowndread
sundowndread

3292

evet insanlar yorumlarıyla kafamı çok karıştırıyor. şimdi birisi n&d de çok fazla protein var bu da kedi için zararlı dedi ve anında kafam karıştı. sanırım aşırı araştırmamak gerekiyor. fitmin bir iki yerde gördüm ve ilgimi çekmişti aslında içeriği iyiyse oda aklımda bulunabilir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 16323 Görüntüleme
  • 28 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR