Ben Kedi Alnak İstiyorum Annem Tiksiniyor Babam İzin Vermiyor Ne Yspabilirim

Ben kedi dedikçe annemler hayır diyor

8 CEVAP

DusumDzprmk
DusumDzprmk

220

Bu daha önce başıma çok geldi. Sokakta çok kirli, zayıf ve hasta bir yavru görüp dayanamayarak eve getirdim akşam ailem işten gelince de 'birkaç günlüğüne misafirimiz' var dedim, bir şey demediler. Sonra bir baktım kedi bizime ve yerleşmiş falan... Tabii seninkiler ne tepki verirler bilemem sakat bir durum yani.

miniyavru
miniyavru

11600

Evde mı bakmak istiyorsun

NilveKopegi
NilveKopegi

644

Bence kediler hakkında herşeyi (yani uzman gibi değil ama bakim,hastaliklar,ihtiyaçlar, masraflar,en uygun mama falan)araştırman gerekiyor.Çok istediğini görürlerse belki izin verirler.Yani evde kedinin hicbir ciddi sorun cikarmayacagina ikna olmalari lazim bence. ben 6 yil kopek almak için ugtastim ve sonunda ikna oldular.

Badems
Badems

12123

Profilinde 17 yaşında olduğun yazıyor. Eğer doğruysa ek olarak sorumluluk alamayacağını ya da ileride sıkılacağını da düşünüyor olabilirler. Tiksinmek anlam veremediğim bir şey, ona yorum yapamam. Ama bahsettiğim konulardan dolayı olursa ki olabilir ancak oturduğun çevrede beslediğin ve ilgilendiğin kedileri görürlerse bu sorunluluğu alabileceğine emin olabilirler. Öncelikle çevrendekilerden başla mesela, sokakta senin ilgini isteyecek çok canlı var. Onlara sürekli su ve mama koyup ilgilenirsen bu konudaki ciddiyetini de görmüş olurlar.

BETS
BETS

787

Tiksinmeyi tüylerden rahatsız olmak olarak algılıyorum ve henüz küçüksün kedi beslemek maddi manevi oldukça zahmetli bir iş. Maalesef anne babana katılıyorum eğer ailen kedi istemiyorsa dayatarak zorla bi kedi almak kediyi de seni de mutsuz eder. Kendi evin kendi işin kendi paran olduğu zaman alman daha mantıklı geliyor bana.

KediKasik
KediKasik

844

Öncelikle ne köpek ne kedi ya da başka bir hayvan bakmak kolay değil. İlk olarak aşıları ve veteriner masrafları aylık 150-200 TL sonra onun için en ideal kutuyu alacaksın 20 TL den başlıyor sonra o büyüdüğünde kutusunun daha büyüğünü alacaksın ve masraflar artacak. Sonra çiftleşme dönemi başlayacak evden kaçmaya çalışacak Kısırlaştırılmazsa. Kısırlaştırma ameliyatları 300 den başlıyor uzman veteriner vs dedikçe masraflar artıyor. Seninkisi bir çocukluk isteği yani ergen olunca muhtemelen hevesin geçecek. Genelde 14 yıl yaşar kediler 14 yıl bakmak zorundasın. Sonra Allah Korusun hastalık vs kaparsa masraf en az 300 TL. Eğer çok istiyorsan gidip sokaktaki canlara ev yapıp mama vs ihtiyaçlarını karşılayabilirsin.

KediKasik
KediKasik

844

Sonra gidip 4-5 gün bir canlıyı evde bırakamazsın ya yanına alırsın ya da veterinere götürüp günlük en az 20 TL den onu küçük kafelerde durmasını sağlayacaksın.

KediKasik
KediKasik

844

Sonra sen okula falan gideceksin o yalnız kalacak. Sen bütün gün bir kedi İle oynayabilecek misin? Her hafta kulunu değiştirebilir misin? Kulunu değiştirmediğin için başka bir yere tuvaletini yaptığında ona kızamazsın. Kedinin ya da köpeğin masrafları gökten yağmıyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2006 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR