Kedim Yatağıma Çiş Yapıyor.

Acikgzz
Acikgzz

103188 Puan

1 yaşında tekir cinsi dişi kedim var. Son 2 gündür toplam 2 defa (benim bildiğim) Battaniyemin üzerine çiş'ini yaptı. Kızgınlıkta olduğu için aklıma ilk koku bırakması geldi. Ama Bildiğimiz eşeleme hareketini yaparak yatağıma çişini yapıyor. Kızgınlıkta olduğu için normal mi? çünkü daha önce de kızgınlık geçirdi ve hiç böyle bir şeye rastlamamıştım. bu gün kumuna da çişini + kakasını yaptı. Dün yatağıma yapınca bu gün de normal şekilde kum kabına yapınca tek seferlik birşeydir diyip önemsememiştim ama az ben yatakta uzanırken battaniyeye eşeleme hareketi yapıp çişini yaptı.


Sİzce nedeni nedir? Ne önerirsiniz ne yapmam gerekiyor

14 CEVAP

psabrk
psabrk

116634

Battaniyeyi yıkayın ve o çiş kokusu almasın tekrardan gelir yine oraya yapar.
Kızgınlıktanda olabilir çeşitli nedenleri var bunun ve evet koku bile bıraksalar gene üzerini kapatıyor gibi davranıyorlar.
Battaniyeyi yıkayınca bir daha tekrarlayacağını sanmıyorum.

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

kısırlaştırın erkek kediler gelsin diye koku bırakıyor yüksek ihtimalle

Pinarac
Pinarac

2169

Aynı durumu bende yaşıyorum kısırlaştırın, bende Pazartesi kısırlaştırcağım

Linsenpai
Linsenpai

117282

Kısırlaştırın

Acikgzz
Acikgzz

103188

İlk yaptığı battaniye ile 2. Yaptığı battaniye farklıydı zaten. Kokuyla alakalı olduğunu sanmıyorum

Acikgzz
Acikgzz

103188

Birçok veteriner hekime sordum ve ortalama cevapları;


Kediler kızgınlık döneminde davranış bozukluğu göstermeleri oldukça yaygındır. Eğer kediniz kızgınlık döneminde ise ve ondan hiç beklemediğiniz bir davranışı sergiliyorsa kızgınlığın verdiği stresten kaynaklıdır. Tek çözüm kısırlaştırmak. Virüs biter bitmez ilk işim veterinere gidip kedimi kısırlaştırmak olacak

Gkocg
Gkocg

12376

Bizim dişi kedimiz de kızgınlıkta aynısını yaptı. Kısırlaştırın en kısa sürede, kesin çözüm

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Mustafa Bey,
Virüsün bitmesini neden bekliyorsunuz?? Maddi olaraksa anlarım ama maddi olarak değilse hiç beklemeyin çünkü virüs ile veterinerlerin ve evcil hayvanınızın arasında hiçbir ilgi-alaka yok. Hayvanınız da veteriner klinikleri de güvenli yerler.
Virüs insanlardan insanlara veyahutta insanlardan nadiren de olsa hayvanlara geçiyor. Taşıyıcı ve bulaştırıcı biziz , hayvancıklar DEĞİL

Suraemir
Suraemir

16332

Dişi kedi koku bırakmaz diye biliyorum size kızmış falan olabilir mi sirkeyle temizleyin önce orayı biraz dursun sonra yıkayın kalmıyor kokusu

Crnrts
Crnrts

889

Kediler iki şekilde çiş yapar. Eğer oturur pozisyonda yapıyorsa böbrek rahatsızlığı olabilirmiş. Ama püskürtme dediğimiz yani kuyruğunu havaya dikip kuyruğu titreyerek yapıyorsa bunu koku bırakmak için yapıyordur. Takip edin yaptığı anı yakalayın. Eğer püskürtme yapıyorsa kısırlaştırmak en iyisi.

Carathras
Carathras

111749

Kısırlaştırmaktan başka çare yok

Acikgzz
Acikgzz

103188

Ece hanım,
Ben bir öğrenciyim. Büyük şehirde yaşıyorum ve yaşım 21'den küçük. Sokağa çıkamama yasağım var. + Ne metrolara ne de otobüslere bine biliyorum.

Pinarac
Pinarac

2169

@Acikgzz sokağa çıkma yasağı ile veterinerin hiç bir ilgisi yok bir can söz konusu, nasıl hastahaneye gitmeniz normal ise rahatsızlandığında yasak olsa Bile klinik içinde öyle. Çevrenizde biri yok mu rica etseniz araç falan

Pinarac
Pinarac

2169

Kedimi bir hafta oldu kısırlaştıralı idrar yapması yavaş yavaş bitti 3 gün oldu biteli ve herşey çok güzel benim de sürekli yatağıma çantamın içine falan yapıyordu. O yüzden sonu yok eninde sonunda kısırlaştıracaksınız şuan sadece size zorluk olur tercih sizin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 808 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79753 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR