Scottish Fold Hakkında Lütfen Okuyun

jamesdeen
jamesdeen

3306 Puan

Arkadaşlar belki biraz uzun olacak ama yardımcı olursanız sevinirim. Benim anneannem kanseri atlattı ama bildiğiniz üzere bu hastalar kanseri atlatsalar dahi temiz koşullarda bakılması gerekiyor çünkü bünyeleri daha zayıf, bize göre daha çabuk hasta olup daha zor atlatıyorlar. Ama anneannemin benden bir isteği oldu. Ben üniversiteye başlayacağım bu sene nasip olursa. Gün içinde evde fazla bulunmadığım için evde yalnız kalacaktı, bir kedi sahiplenmek istediğini söyledi. Ben de çok sevindim çünkü ben de uzun süredir bir kedi sahiplenmek istiyordum ama açıkçası anneannemin durumundan ötürü acaba mikrop taşır mı falan diye bu fikri es geçmiştim.
Bizim buralarda çok fazla yavru kedi vardı o yavrucaklardan birini sahiplenecektim. Ama benden habersiz anneannemle dayım iş yapmış, bir tanıdık aracılığıyla Scottish Fold cinsi bir kedi sahiplenmişler.
Neden bu kediyi SATIN ALDINIZ diye çıkıştım. Neymiş efendim sokak kedileri çok yaramaz oluyorlarmış, anneanneme mikrop kaptırırlarmış, bu Scottish Fold'lar temizlermiş ve uslu uslu duruyorlarmış. O an yemin ederim allaha dua ettim beni 5 dakikalığına güçlü bir erkeğe çevir de şu dayımın ağzını yüzünü kırayım diye. Hayatımda o kadar sinirlendiğimi hatırlamıyorum. Ama yapabileceğim bir şey de yoktu. Ben ne kadar anlatırsam anlatayım dayım benden yaşça büyük olduğu için kendini bir halt zannedip bana söz hakkı tanımayacaktı sen ne anlarsın bu yaşta diye.
Bu kediye de canımdan öte bakarım hiç sıkıntı değil, benim karşı çıktığım şey bu Scottish Fold kedilerin dışarıdaki kedilerden daha üstün özellikleri varmış gibi lanse edilip insanlara para karşılığı satılması.
Ayrıca ben sadece Scottish Fold'lar üzerinden örnek verdim ama bu durumda olan başka kedi cinsleri ve köpekler de var. Ama üzülerek söylüyorum ki benim dayım gibi hödükler olduğu sürece hayvan ticareti asla bitmeyecek, insanların bilinçlenmesi lazım.
Okuyan arkadaşlara da teşekkür ederim biraz iç dökmek gibi oldu bu ama cidden insanların bilinçlenmesi gerekiyor

2 CEVAP

Fatmaduven
Fatmaduven

4540

Çok haklısın.

jamesdeen
jamesdeen

3306

Bu durumda haklı olmak veya haklı olmamak hiçbir şeyi değiştirmiyor maalesef.
İnsanlarda bu ''cins kediler/köpekler daha iyidir'' düşüncesi devam ettikçe bu hayvan ticareti de devam edecek.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 552 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81332 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR