Kısırlaştırılmış Erkek Kedi İçin Proteini Yüksek Mama Zararlı Mı?

Phoibos
Phoibos

4377 Puan

Merhabalar 1.5 haftadır iki kedim için de Acana Wild Praire kullanıyorum. İçerik olarak Orijen daha iyi olsa da ev içinde çok hareket etmediklerinden çok yoğun protein içeren bir mama vermeyi istemedim. Şimdi 2 gün sonra erkek kedim kısırlaştırılacak. Ve forumun geçmiş sorularına baktığımda kısırlaştırılmış erkek kedilere özellikle yoğun proteinli mamaların önerilmediğini gördüm. Açıkçası Wild Praire'den Grassland veyahut Pasifica'ya geçeceğim için 2 ay içinde şimdiden fikir almak ve gerekirse başka bir mama araştırmak için sizlere danışmak istedim.

18 CEVAP

Faytekin
Faytekin

11982

Benimde yüksek proteinden dolayı endişelerim var,ev içinde kapalı alanda yaşayan hayvanlar sonucda,normal etmesi gereken hareketlerinin belki 3/1 i hareket edebiliyorlar ,bir de yapı ve karakter itibarı ile sakin bir kediyse yüksek proteinin mutlaka zararları olacaktır ileride bence,bende o yüzden sürekli arayisdayim hem sevecekleri hem içerik olarak temiz ve dengeli bir mama için ,ama haala tam olarak istediğim mamayı bulamadım,aslında tavuklu mama sevseler daha kolay bulmak ama tavukla araları pek iyi değil,ya balık yada kırmızı et bakıyorum.

Alaracatlover
Alaracatlover

115979

Bence gayet iyi ama kediniz sever mi bilmem deneyip göreceksiniz:) En azından içeriği temiz:)
Gerçi benim kedim RC gibi bir mamadan direk Nd geçtiyse sizinkide geçebilir belki:)

Alaracatlover
Alaracatlover

115979

Protein zaratlı değildir. Zararlı olan Yağ oranı fazlalığıdır. (kullandığınızda bir zarar görmediyseniz kediniz kaldırıyor ise sorun olmaz sanırım) Ayrıca Acanayı tavsiye etmediğimi demiştim sanırım size:)

Phoibos
Phoibos

4377

Açıkçası biz Proplan'ı yeni terk ettik. Oğluşunuz için ben daha ziyade uyumlu demeyi tercih ederim ahaha. Bizimkiler biraz mızmız maalesef.

Faytekin
Faytekin

11982

Uzun zamandır Nd ile Naturea kullanıyordum ,Naturea bitti şimdi sadece Nd somon kısır kullanıyorum ,onu da ilk başta ki gibi hevesli yemiyorlar ,morina balıklı karıştırdım içine 1 kg öyle yiyorlar severek şimdilik ama için rahat değil yinede :)

Phoibos
Phoibos

4377

Türkçe bir ıslak mama değerlendirme yazısında Naturae'ın ıslak maması çok övülüyordu. Siz kuru mamasını mı kullanıyorsunuz?

blue_hpood
blue_hpood

128292

n&d bıldırcınlıyı sormuşsunuz, önümüzdeki hafta içerisinde ben de ondan sipariş vereceğim. içerik olarak iyi geldi, bakalım deneyip göreceğiz:)

Kedi_annesi
Kedi_annesi

794

Merhaba. Protein kedi için zararlı değildir. Önemli olan mama içeriğinin proteini arttırmak için kurutulmuş protein oranıdır. Firmalar protein oranını arttırmak için kurutulmuş protein, tahıl oranını arttırma gibi küçük hilelere başvuruyor. Saf protein oranı 2 nin altına düşmemeli bence. Biz yolculuğumuza royal canin kitten ile başladık, proplan junior ile devam ettik, kısırlaştıktan sonra da pro plan kısırlaştırılmış mamaya devam ettik. Ama içerik araştırması yapınca pro planın adına yakışır değerde protein oranı içermediğini gördüm. Kısırlaştırılmış pro plan somunlu mamada %24 et oranı verilmiş. Ama inceleyince %20 gerçek et, %4 oranında kurutulmuş ton balığı proteini var. Bu ne demek, balığın kılçığı, kuyruğu her yeri olabilir. Saf et değil besleyiciliği düşük. N&D kısırlaştırılmış tahılsız narlı tavuklu mamayı incelediğimde %48 oranda proteinle karşılaştım gözlerim fal taşı gibi açıldı. %24 gerçek et %24 kurutulmuş tavuk eti mevcut. Bu iki marka da piyasanın en iyilerinden. 2 - 3 lira daha fazla verip N&D ye geçiş yapmaya karar verdim. İkisini karıştırarak veriyorum yavaş yavaş alıştırmak için. Siz de bu şekilde içerik değerlendirmesi ile çocuklarınıza uygun mamayı tercih edebilirsiniz. Protein fazlalığından korkmayın, yağ ve karbonhidrata dikkat edin uzun sürede rahatsızlıklar ortaya çıkatabilir. Sağlıcakla..

Phoibos
Phoibos

4377

@Alaracatlover N&D'nin bıldırcınlı balkabaklı kısır kedi maması için ne düşünüyorsunuz peki?

justtfelix
justtfelix

803

Nd için baya iyi diyorlar. Ancak kullanmadım. Oğluşum fakir ruhlu olduğu için pahalı markaları çok yemiyor. Ucuzla karıştırınca yiyor :D şuana kadar science plan, proplan ve prochoice denedik hepsinden de memnunuz ama proplan bi tık daha iyi geldi gibi diğerlerinden

Busemischa
Busemischa

539

Hills güzel oldugunu dusunuyorum katkı maddesi yok içinde

Phoibos
Phoibos

4377

Türkçe bir ıslak mama değerlendirme yazısında Naturae'ın ıslak maması çok övülüyordu. Siz kuru mamasını mı kullanıyorsunuz?

Nurkann
Nurkann

4

Yüksek protein zararlı değildir yazanları hayretle okudum...Doğadan geçmişte tamamen et ve proteinle beslenen bu hayvanların ette %75 oranında su olduğıiunu düşünürseniz bu et proteini zararsızdı.Ama kuru mamada yüksek protein zararlıdır.Acana,Orijebin gibi sıcaklığın 15 derece ortalama olduğu kanada mamalarınıda buraya göre kıyaslamak yanlış.Onlarda burada zaralıdır...Özetle yüksek protein böbrek yorar,deri ve tüy döker zararlıdır.Dönem dönem animonda carny gibi yaş mamalarla bir ay besleme yapılmalıdır.Bu bilgiler 3 kedim olup yüksek proteinden böbrek rahatsızlığı yaşayıp Almanyadaki sayılı bir kaç veterinerden birinden edinilmiştir.Yüksek proteinli mama süreklilik göstermemeli.içinde böbrek koruyucu bitkiler besinler olmalıdır

Faytekin
Faytekin

11982

Evet ben somonlu kuru mamasını kullanıyordum,ıslak maması da çok kaliteli her çeşidini denedim ama bizim gurmeler beğenmedi pek :)

Faytekin
Faytekin

11982

Her sene huyu suyu değişiyor bunların :) değişiklik olsun diye geçenlerde Acana Grassland aldım karıştırıp veriym diye,ağzına bile surmedi ikiside,halbuki 2 sene önce bütün çeşitlerini çok severek yiyordu ikiside,bende sokak kedilerine verdim hepsini.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1774 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR