Ginepig Almalımıyım

gineepig12
gineepig12

172 Puan

arkadaşımın ginepigi var ve bende alsammı almasammı çok kararsızım besleyenleriniz varsa bakımı zormudur ?

6 CEVAP

parayla olan hiçbir canlıyı almamanı tavsiye ederim

ederin38
ederin38

301

Diğer arkadaşıma katılıyorum. Hayvanları satın almayın. Siz aldıkça onlar satmaya devam edecekler.

Faytekin
Faytekin

11982

Almayın bence,daha karar bile verememişsiniz,bakabileceginize karar verdikten sonra alırsınız.

Linsenpai
Linsenpai

117282

Arkadaşım besliyor bakımı gayet kolay. Çok bir masrafları da yok maması dışında. Talaşını marangozdan baya ucuza alıyor, bol bol yeşillik veriyor. Ama geniş bir kafese ve iki tane almaya ihtiyacın var çünkü çok sosyal hayvanlar. Tek eksi yanı kokusu, o da sürekli temizlenirse büyük bir problem olmaz. Ama satın almak yerine sahiplendiren birinden almanızı tavsiye ederim :)

Siyammm
Siyammm

120334

Maeangozdan alınan tozlu talaş hayvana zarar verir. Bu ginepigler çok sosyal canlılar baya vakit ayırmalısınız Olmassa iki tane alırsınız ama kafesin daha büyük olması gerekir. Tuvalet eğitimi alabiliyorlar araştırdıysanız görmüşsünüzdür

Ben besledim, ücretsiz sahiplenmiştim, bazı gruplar var, araştırırsanız bulursunuz. Guineapig hem tavsiye ederim hem etmem çünkü bakımı kolay ama çok temiz bir canlı değil, mesela çişini yaptığı yere yatabiliyor, kakasını belli bir köşeye yapıyor. Uzun tüylüyse çişi tüylerine bulaşıyor. Kendi vücudu kokmuyor ama. Kafesine çok para vermeyin, çünkü yükseğe tırmanıp atlayamaz, ben yatak altı düzenleyici almıştım 70x50 gibiydi sanırım ebat, ondan iki tane alıp boruyla birbirine bağlantı yaparsanız mükemmel bir kafes olur. Talaş ya da hasta bezi kullanabilirsiniz altına. Talaşı marangozdan falan almayın, sivri parçacıklar, boyalı parçacıklar çıkabilir içlerinde. Çok masrafı yok, maması pahalı değil, ara sıra sebze meyve verin, yıkayın, tüy çok döküyodu benimki, tüylerini tarayın. Kucakta uyumayı severler. Yalnız çok korkaklar, en ufak sesten korkup saklanabilirler. Tırmanamadığı için yerlerde gezinir hep, balkondan atlarsa, camdan düşerse diye korkmazsınız, benimki koltukların altına saklanırdı, çok korkaktı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 617 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR