8 Aylık Kısır Kedi İçin Mama Tavsiyesi

Enesakinx
Enesakinx

903 Puan

Merhaba dostlar,


8 Aylık dişi kedimi kızgınlığa girmeden veterinerimin tavsiyesi ile kısırlaştırdım. Şu zamana kadar nd kitten tahılsız mama kullanıyordu. Bu mamadan baya az kaldı elimde.
Hem tüy dökümünü azaltıcak hem de gelişimi için en iyi mama hangisidir? Kilosuna 40-50TL vericek kadar bütçem var. Tavsiyelerinizi bekliyorum ????

13 CEVAP

Matisse alabilirsiniz ND ile ayni firmanin urunu fakat nd daha kaliteli tabiiki.

bmcat
bmcat

1574

Brit Care, Sanabelle, Bozita(tahılsız).


1 yaşına kadar yavru kedi maması kullanmaya devam edebilirsiniz ya da yetiskine gecebilirsiniz. Kısır kedi maması şart değil dişiler için.

Kedimiriltisi
Kedimiriltisi

13523

Brit care!

hayvansever_
hayvansever_

118851

ve sonunda biri fiyat belirttiği için çok mutluyum :d

Fatmaduven
Fatmaduven

4540

Profine!

bademthecatt
bademthecatt

122203

Advance tüy dökümüne baya iyi geliyor matisse,brit care olabilir N&Dnin çeşitlerinede bakabilirsiniz

hayvansever_
hayvansever_

118851

Matisse, brit care, advance bunların hepsi güzel mamalar. alabilirsiniz.

Eğer fazla kilosu yoksa kitten'a devam edebilirsiniz. Bu arada ND de kediniz tuy doktuyse farminanin butun urunlerinde dokecek diye bir sey yok denemeden bilemezsiniz matissebrit care den daha kaliteli fakat secim size kalmis ikiside olur bu arada tavuklu mamalar tuy dokumunu artirir ve yavru mamalari sadece tavuklu cesidi olur yani hangi mamayi alirsanoz alin tavuklu olacagindan tuy dokumunu biraz etkiler.

blue_hpood
blue_hpood

128183

ya çok araştırmadım ama tavuklu mamalar tüy dökümüne sebep olabiliyormuş, yeni araştırmıştım aslında ama emin olamıyor zira herkesin bir fikri var. belki balıklı olanı deneyebilirsiniz, balıklı mamalar tüy dökümüne iyi geliyor sanırım, elbette iyi bilen birisi netleştirirse daha güzel olur:)

HaleSebnem
HaleSebnem

8249

N&D quinoa skin&coat kullanabilirsiniz. Yağ oranı %16 kilo problemi yaratacağını düşünmüyorum. Ben de aynı serinin uriner mamasını aldım. Diğer uriner mamaları ağzına sürmeyen kedim daha paketi açmadan deliye döndü. O yüzden yeme konusunda da isteksiz olacağını düşünmüyorum. Fakat n&d nin balıklı mamalarının kokusu ağır oluyor aklınızda olsun.

HaleSebnem
HaleSebnem

8249

Bu arada kediniz dişi olduğu için illa kısır kedi maması kullanmanız şart değil. Kullanacağınız mamanın yağ oranına dikkat etmeniz yeterli. Buna rağmen kilo almaya başlarsa öğünlük mamaya geçiş yapabilirsiniz.

Enesakinx
Enesakinx

903

Tüm cevaplarınız için teşekkürler. ND kullanırken tüy dökümü vardı hemde fazlasıyla. O yüzden Farmina firmasının ürünlerini tekrar kullanmayı düşünmüyorum.


Acananın şanını baya duydum :) ama bütçemin fazlasıyla üstünde kalıyor kilo fiyatı yaklaşık 65tl civarında.


Brit careyi forumda baya fazla okudum sanırım tercihim o yönde olucak.


Asıl sormak istediğim soru kedim 8 aylık gelişimi tamamlaması için 1 yaşa kadar kitten mamalarla devam edelim mi? Kısır kedi mamasına geçelim mi?

Enesakinx
Enesakinx

903

Konuyu son kez öne çıkarmak istiyorum. N&D markası ile devam etmeye karar verdim. Kedim 3.5kilo kısırlaştırılmışa geçicem ve haftada 2 yaş mama ile desteklicem. Fakat aroma konusuna karar veremedim. Tüy dökümü tavuktan kaynaklanıyor olabilir mi? Ocean veya panpkins serisi alırsam yememe ihtimalide var gerçi çok mama seçmez ama bilemedim. Açık nd satan yerde çevremde hiç yok ki deniyelim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 745 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR