Kısır Dişi Kedi Ve Kısırlaşmamış Erkek Kedi (Arkadaşlar Detaylı Bir Şekilde Aşağıya Yazıyorum)

gozdeyilmaz
gozdeyilmaz

13303 Puan

Evimizde kısır bir dişi kedimiz var ancak erkek kedimiz şu an 7 aylık henüz kızgınlık belirtisi göstermedi koku bırakma vs. gibi ancak bunlar başladığında dişi kediyle çiftleşmek ister mi? İsterse eğer ne olur dişi kedimiz kısır olduğu için kavga etmelerinden korkuyorum. Çoğu kişi erkek kedilerde 7. ayın kısırlaştırma için erken olduğunu söylüyor sizin düşünceleriniz neler?

11 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Dişiyle çiftleşmeye çalışır ve dişiden dayak yer. 7 ay erken değil ama beklemek istiyorsanız dişiyi rahatsız etmeye başlayınca kısırlaştırabilirsiniz.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Yok hayır şu anda da kısırlaştırabilirsiniz. Eskiden erken kısırlaştırmanın idrar yolu sorunlarına sebep olduğu sanılıyordu ama artık bunun böyle olmadığı anlaşıldı. Veterinerlerin çoğu güncel gelişmeleri takip etmediği icin hala okulda öğrendikleri bilgilerle hareket ediyorlar. Kısır kedi maması kullanıp, sık sık yaş mama verirseniz sorun olmaz.

suleren
suleren

13520

Kedim erkek ve 7 aylıkken kısırlaştırdım ben de. Yakalıktakılmadı, dikiş de atılmadı. Küçük bir yara açıldı sadece. 2-3 güne de toparladı. Her veteriner farklı yapıyor, bazısı dikiş atabiliyor. Veterinerinize sorarsınız. Sıkıntı yaşamamak adına kısırlaştırın derim:)

gozdeyilmaz
gozdeyilmaz

13303

Ya aslında ikisininde huzuru için beklemek istemiyorum boy kilo olarak şu an hiç 7 aylık bir kedi gibi değil zaten oldukça büyük ama birkaç yerde okuduğumda 1 yaşını doldurmuş olsun falan yazıyordu

gozdeyilmaz
gozdeyilmaz

13303

Aaa öyle mi bende geride kalanlardan olmuşum çok teşekkür ederim

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Ne demek, ben de öyle düşünüyordum önceden, birbirimizden öğreniyoruz :)

poughkeepsie
poughkeepsie

117401

Kısırlaştırabilirsiniz, zaten erkeklerin daha hafif geçtiği için ameliyatı max 2-3 günde toparlar kendini. Zaten veterineriniz kilosu ve diğer değerleri uygun mu diye bakıp ona göre yapar ameliyatını :)

gozdeyilmaz
gozdeyilmaz

13303

Kilomuz şu an 5 ama şişman değil uzun kemikli bir kediyiz :) Yaa evet dişi kedimizde iyileşene kadar çok üzülmüştük erkek kedilerde de yakalık takılıyor değil mi ameliyattan sonra?

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Estetik dikiş yapılırsa takılmıyor. Ameliyattan önce bu konuyu konuşun mutlaka klinikle. Yakalık taktırmayan bir yere yaptırın.

gulsstoft
gulsstoft

903

Yok takilmiyor, evde iseniz 1 hafta dikkat ediyorsunuz yalıyor mu dişliyor mu diye. Eğer kafayı takarsa oraya yani çok oynarsa, dişlerse o zaman yakalık verirler ancak ilk etapta veterinerler de vermeyi tercih etmiyor daha fazla strese sebep olduğu için. Benim iki erkek kedime de verilmedi zaten dikiş o kadar minik ki belli bile olmuyor. Dikişleri aldırmaya da gitmiyorsunuz. Kendi kendine oluyor her şey.

gozdeyilmaz
gozdeyilmaz

13303

Bu dikiş konusu aklımda olacak bende yakalık takmasını pek istemiyorum çünkü teşekkür ederim cevaplarınız için

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1423 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR