Kedim Hasta Mı ?

SerkanO
SerkanO

2174 Puan

Buraya kedimi sahiplenip heyecanla sorularımı yazdığım dün gibi. Zaten çok da zaman geçmedi üzerinden. Eylül'de 1 aylık civarıyken bulduğum kedim 9 aylık olmak üzere. Bu süre zarfında ilk 2 hafta yediği Matisse mama hariç Proplan mama ile besledim. Her şeyin kalitelisinden almaya çalışıp en küçük yarasında bile veterinere götürdüm.


En son Cumartesi küçük bir yara görüp veterinere götürdüğümde iç dış parazitini de yaptırıp eve döndüm. Dün, yani Pazartesi itibariyle uyuma, iştahsızlık ve halsizlik başladı. Dün hiç yemek yemedi, sadece uyudu. Tuhaf da bir kokusu vardı, hani dişinde problem var da acaba ondan nefesi mi kokuyor diye düşündüm, normalde çok kötü koktuğunu söyleyemem. Bu sabah veterinere gittik; kan tahlili yapıp serum verdiler. Hastalık belirtisi olabileceğini söylediler, ancak bir süre takip edilmesi gerekiyormuş. Bugün mama yedi. Halsizlik ve uyku hali devam ediyor. Serumun ya da kan vermenin etkisi olabilir elbette. Yemezse yarın, yerse haftaya tekrar kontrole gideceğiz. Maddi-manevi zor bir süreç bizi bekliyor olabilir.


4 değerde sorun var gözüküyor. Belki anlayan ya da veteriner bir arkadaş okur da yardımcı olur diye size danışmak istedim.


WBC 4.5 (Olması gereken 5.5-19.5 arasıymış)
NEUT 2 (2.8-13 arası olması gerekiyormuş)
RDW 18.7 (14-18.5 aralığı normalmiş)
PLT 41 (200-500 olması gerekiyormuş. Bu bir hayli moralimi bozan bir değer)


Hangi hastalık belirtisi var dediğimde henüz belli bir hastalık söyleyemiyorlarmış. Bağışıklığı zayıfladığı için bağışıklığının artmasını sağlamaya çalışacağız. Bu değerler ile arattığımda korkunç bilgiler buluyorum. Zaten evden çıkıp hava alamadığımız bu süreç benim için nefes bile alamadığım bir döneme dönüşüyor. Bilen arkadaşların yardımlarını rica ederim. Teşekkürler.

11 CEVAP

787891
787891

118097

Kediniz inşallah yakın zamanda toparlar daha hızlı toparlaması için size viyo öneririm hasta kedileri çok hızlı toparlıyor

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Kendi kafanizda kurup kötü düşünmeyin, gerekenleri yapin ve iyi düşünün. veteriner neyden şüphelendi hic mi bişey söylemedi? Diğer söylediğiniz şey icin ise tabiki kedinize bişey olmasin ama bir canın acısını ancak başka bir can hafifletebiliyor

SerkanO
SerkanO

2174

**787891 **teşekkür ederim. Biraz yorumlara da bakıp sipariş verdim, ne kadar erken o kadar iyi.


Cansu hanım yarası aşı yerini kaşımaktan kabuk bağlamış küçük bir şeydi, o bu konudan alakasız. Son veterinere götürme nedenimi yazmak için yazdım. Kedinin kötü bakıldığı düşünülsün istemedim, çünkü gerçekten çok iyi bakmaya çalıştım. Bilmediğim, eksik ya da fazla yaptığım şeyler mutlaka olmuştur ama asla ihmal etmedim.

Senabalar
Senabalar

2523

Cok geçmiş olsun kiyamam ben ona insallah yakin zamanda iyilesir ve hic bir hastalığı çıkmaz.

787891
787891

118097

Viyo yu 7 gün boyunca hergün 30ml kullanıcaksınız kuru mamaya yaş mamaya veya tek olarak verebilirsiniz

SerkanO
SerkanO

2174

Sena hanım teşekkürler, veterinerimiz de ek besin verdi. Muhtemelen kendi sattığı için farklı bir marka verdi. Ben Vivo’yu da deneyeceğim. Zararı olmadığını okudum.


Bugün mama yedi, zaman zaman hareketliydi de ama genel halinden uzak yine de. Kötü de kokuyor, bir dahaki sefere dişlerine de baktıracağım. Kan değerleriyle ilgili bilen biri çıkarsa ümidiyle hala beklemedeyim.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Oncelikle gecmis olsun. Fip genclik hastaligi gibi seyler sokak kedilerine ozgu hastaliklar degil. Her kedide olabilir. Bir kac kan degerinde hemen oyle kotu dusunmeyin.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Plt dusuklugu trombosit dusukluguymus, yani kanin pihtilasmasini saglayan seyin dusüklugu

SerkanO
SerkanO

2174

Bu arada ek olarak yazayım. Kedim 7,5 aylıkken kısırlaştırıldı. Kendinden başka ilk hayvanı bugün veterinerde gördü, o da bir köpekti ve korktu :) Veterinerde gözü genelde hiçbir şey görmüyor zaten. Herhangi bir hayvanla ya da kediyle en ufak teması olmadığı için anneden geçmiş olabilir mi dedim, mümkünmüş.


Anne-baba elbette sokak kedisi. Genetik bir hastalık kalmış olma ihtimali varmış. Cins kedi alsan; para verip almak başlı başına büyük bir sorun iken genetiği oynanmış kediler olduğu için bir çoğunun hastalığa meyilleri var. E sokak kedisi desek; onlarda da FIP, gençlik hastalığı gibi hastalıklar çıkabiliyor. Kedime bir şey olursa yeniden bir kedi sahiplenebileceğimi zannetmiyorum bu yüzden.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Birde yarasi nerde onu anlayamadim

Senabalar
Senabalar

2523

Bence ek besini de kullanmadan önce bi veterinerinize danışın derim ben sormakta fayda vardir :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 701 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR