Yaş Mama Ve Kuru Mama

ZETE
ZETE

836 Puan

Arkadaşlar merhaba. 4 aylık bir kedim var. İlk kedi sahiplenişim biraz tecrübesizim. En güzel şekilde beslensin istiyorum. Kuru mama olarak ND kullanıyoruz. Yaş mama Gourmet Gold veriyordum ama buradaki önerilerden sonra Nutri almaya başlayacağım. Tecrübelerinize güveniyorum çünkü. Kuru mama dışında ev yapımı yoğurt veriyorum arada. Haftada 2 kez de yaş mama verme taraftarıyım ama bazı insanlar yaş mama zararlı verilmemeli vs diyor. Doğrusu nedir? Lütfen bilgilendirir misiniz beni bu konuda.

10 CEVAP

Faytekin
Faytekin

11982

Dandik yaş mamalar zararlı evet,içinde bir sürü zararlı maddeler var çünkü ,ama bahsettiğimiz marka yaş mamalar en kaliteli ve doğal olanları,bunların bir zararı yok aksine faydası var,tek eksi yani çok yediklerinde dişlerinde tartar oluşumunu artırabiliyor ve koku olmasına sebep oluyor bu da ağzında,ama dişlerinide veteriner ziyaretlerinde kontrol ettirirseniz bu sorunda kalkar ortadan..

Kocalex
Kocalex

2634

Yaş mama kesinlikle vermenlisiniz hayvanların doğası gereği schesir,nutri olabilir bir paketi(85-100gr) iki güne paylaştırıp kuru mama ile vermenizi öneririm

Alaracatlover
Alaracatlover

115979

Şeker içeren yaş mamalar dişe zararlıdır. Eğer şekersiz mama verip ayriyetten kuru mama yiyorsa sadece ağız kokusuna neden olur:) (kuru mama yapısı sayesinde dişteki tartarı temizleyici etkisi var.

Naruto88
Naruto88

777

Kuru mama olarak nd kullanıyorum. Yaş mama olarak schesir nd. Haftada 3 4 adet veriyorum. Nutri de aldım daha gelmedi. Kaliteli yaş mamalar pek dişlere zarar vermiyor. Ama diş sağlığı için hindistan cevizi yağını diş fırçasını hafif sürüp, kedimin dişlerine sürüyorum. Benim kedim de küçük 4 aylık, belki diş bakımına ihtiyaç yok, fakat alışması için yapıyoruz.

Haftada 3 kez verilmeli zararli degil aksine vok faydali haftada 3 kez den asagi dusmeyin derim.

poughkeepsie
poughkeepsie

117401

Yaş mama sıvı ihtiyaçlarını karşılıyor verilmesi gayet iyi ben iki günde bir veriyorum

Faytekin
Faytekin

11982

Valla gayet güzel besliyorsunuz,böyle devam edebilirsiniz,yaş mama alternatif olarak Scheiser ve Nd de alabilirsiniz,yaş mama sağlık açısından faydalı fakat çok yedikleri zaman da bu sefer kuru mamayı yememeye başlıyorlar bı süre sonra yaş mama bekliyorlar hep,o yüzden bende haftada 2 yada 3 kez verilmesinden yanayım,ben haftada 2 kez yaş mama,1 kez de yoğurt yada kefir veriyorum sulandırarak,içme suyunuda sürekli tazeleyin sabah akşam..

Alaracatlover
Alaracatlover

115979

Ben 100 gr ise 7-12 güne paylaştırıyorum çünkü sulu yapıyorum birde bol bol su içiyor:) 85 gr ise genellikle 3-5 arası:)

Fatmaduven
Fatmaduven

4540

Yaş mama gerekli siz haftada 2 yaş mama versin fakat diş bakımını yapmanız gerek.

ZETE
ZETE

836

Diş bakımını veterinere sorduğumda diş döktükten sonra başlamam gerektiğini söyledi. Kedim henüz 4 aylık diş temizliğine dair ne yapmam, ne kullanmam gerektiği konusunda da beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Sorularımı mazur görün tecrübelerinize dayanarak ilerlemek isterim veterinerler bazen çok da doğru yönlendirmeyebiliyorlar. Çünkü kedi çimi için sorduğumda da çok küçük herhangi bir şey kullanmama gerek olmadığını söylemişti.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 457 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR