Lütfen Cevaplar Mısınız?

mert5
mert5

2096 Puan

arkadaşımın veterineri:¨sibirya kurdunu yaş mama ile besleme. beslersen 1-2 yaşında böbrek yetmezliğinden ölebilir. yaş mama böbrek yetmezliği yapar.¨dedi. sizce doğru mu? doğruysa neden?

6 CEVAP

Aşırı sıvı veya sıvı eksikliğinden oluyor diye biliyorum yanlis da olabilir internetten bi arastirabilirsiniz ama kopeklerin de sık yaş mama yemesi gerekir diye dusunuyordum.

poughkeepsie
poughkeepsie

117401

Eğer köpek yeterince su içiyosa yaş mama ekstra sıvı olacağı için yapabilir ama tam tersine köpek az su içiyorsa yaş mama vermemek yine böbrek yetmezliğine sebep olabilir. Aşırıya kaçmadan haftada 1-2 kere vermenizde bi sakınca yok bence

Sudeckmkc
Sudeckmkc

13515

Yaş mamalara aroma katması amacıyla tuz fazla kullanılıyor bunun için öyle demiş olabilir ama haftada bir iki defa verilmesinde bir sakınca yoktur sanırım.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Bu soruyu lütfen size bunu diyen veterinere sorun ve biz de cevabını merak ediyoruz inanın :) bir de gelip burda bizimle paylaşırsanız süper olur.

lwb
lwb

120674

böyle bir şey olabilir mi ya, köpeğin fazla sıvı alımından zarar görmesi için litrelerce su içmesi lazım -ki imkansıza yakın, artı olarak yaş mamanın tuz oranı da önemli. kaldı ki yaş mama sadece su değildir.

mert5
mert5

2096

sorunun cevabı ap açık ortada teşekkür ederim hepinize

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 473 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80630 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR