Kolonyanın Kediye Olası Zararları

ondsar
ondsar

760 Puan

arkadaşlar benim küçük arkadaşım uzun tüylü. ve mevsimsel olarak şu ara tüy döküyor. düzenli olarak tarıyorum ama zaman zaman öbekleşip toplu tüy kopuşları da oluyor ve bunlar tomar şeklinde birbirine yapışık oluyor. bunları da hemen almam gerekiyor yoksa baya büyük sayılabilecek bi tomarı kedim hemen yutabilir. her neyse, az önce böyle bir durum yaşadık. büyük bir tüy öbeği kopmak üzereydi ve elimle çekiştirerek alamayacağım kadar da diğer tüylerine bağlıydı hala. ben de fırçası ile almayı düşündüm ama gün içerisinde koltuk ve halılara dökülen tüylerini almak için de bu fırçayı kullanmıştım. kirli hissettiğimden önce sprey kolonya ile alel acele fırçayı kolonyoladım ve sonrasında bir peçete ile fırçanın sağında solunda kalan kolonyaları silmeye çalıştım. ama ince tellerin arasında kalan bölgeye peçete ulaşmıyordu tabi. acele etmem gerektiğinden de mecburen fırçayı bu haliyle kullandım ve tüy yumağından kurtuldum. sorum şu, kedim ben fırçaladıktan hemen sonra fırçaladığım bölgeleri yalayarak tüylerini düzeltti. hiç kolonya kalmadığına emin değilim ve öyle veya böyle mutlaka tüylerine kolonya bulaşmıştır. bunu yalaması kedim için zararlı mıdır? bir anlık panikle hızlı hareket etmem gerekti ve bunu hesap edemedim.

6 CEVAP

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

O kadari zarar edecegini sanmam, kolonya cabuk ucuyo zaten. Ama direk tuylerine dokulseydi bayagi problem olurdu tabi

ondsar
ondsar

760

Teşekkürler cevabınız için, açıkçası rahatlattı. Muhtemelen kolonya sıktıktan Sonra bi 15 saniye geçmiştir.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kimyasal uzmani degilim tabi ama sadece tecrube. Daha gecen kedi tuveti etrafini bayagi miktar camasir suyuyla silmistim, durulamaya vakit kalmadan kucuk kedim geldi o islak boygeye yatti. Kacmaca kovalama biraz sildik ama illaki kalmistir ustunde de.

ondsar
ondsar

760

dikkat edemedim ama tüyleri kolonyadan dolayı nemlenmiş gibi değildi. belki de ıslatacak kadar kolonya kalmıştı, bundan pek emin değilim.

ondsar
ondsar

760

"O kadari zarar edecegini sanmam, kolonya cabuk ucuyo zaten. Ama direk tuylerine dokulseydi bayagi problem olurdu tabi"


bahsettiğiniz miktar bayağı ıslatacak kadar bir miktar mıdır? bizim durumumuzda, üstüne kolonya damlatıp dökmek kadar olmasada bir miktar kolonya barındıran bir fırça ile taranmak şeklinde gerçekleşti. belki de çok az değildir. bunu kestiremiyorum. ama sonrasında da tüylerinin kolonya sebebiyle ıslaklaştığını pek farkedemedim. laf kalabalığı yapıyorum ama miktardan bahsetmek yazılı olarak çok zor, anlatım açısından.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kolonyayi taraga surdukten sonra kac sn içinde kediye surdunuz? Soyle dusunun ele surulen kolonya hemen uçuyor, kalinti maddeler de kediye bulasmamistir bile. Hemen zehirlenecek olsalardi, yerleri sildigimizde falan da zehirlenirlerdi. Yeni yikanmiş temiz çamasirlara yatiyorlar mesela bisey olmuyo.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 12912 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR