Mama Değişikliği

Arkadaşlar merhaba pug cinsi 6 yaşında kızımı veteriner kontrolüne götürdüğümde laf arasında bana hangi mamayı kullandığımı sordu. Proplan kuzulu kullanıyorduk kendisi bize tahılsız mamaların daha sağlıklı olduğunu söyleyerek acana balıklı tavsiyesi verdi. Acana siparişi verip mama değişikliğini direk yaş mama ve kuru mama karışık olarak yaptım. Şuan sadece kuru mamayı yemiyor ya da elle tek tek yedirmemi bekliyor. Nasıl bi yol izleyebilirim?


4 CEVAP

gizemaslan
gizemaslan

11295

kedilerde yavaş yavaş geçiş yapılıyor yeni mamaya ishal olmaması için hemde daha rahat alışıyorlar sizde mi öyle deneseniz?

Faytekin
Faytekin

11982

Yaş mama ile beraber verirseniz zor alışır yeni kuru mamaya,yaş mama varken işin içinde kurunun yüzüne bakmaz hiçbir hayvan istediği kadar güzel olsada :) siz tekrardan eski kurumamasiyla karistirarak yavaş yavaş bı geçiş sağlayın .

İshal gibi bi durumu olmadı ama ya isteksizlik ya da yaş mamayla verdiğim için başlangıcta sürekli o tadı arıyor olabilir diye düşünüyorum

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Köpeğiniz balıklı mama sevmeyebilir. Kediniz olsaydı ok de köpeklerin balık sevdiğinden emin değilim...
Yaş mamayı her zaman kuruya tercih ederler. Eski kuru mamasıyla birlikte karıştırarak verin. Kedilere bu şekilde yapılır. Sizde de işe yarayacağını düşünüyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 416 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR