2 aylık kedim var iştahlı bir kedi değil ama yemesi içmesi şuan gayet iyi ve çok hareketli.Yaş mama da kuru mama da yiyor.önceleri yaş mamayı 2ye bölüp veriyordum ve bir yeme düzeni yoktu. Şuan yaş mamasını 3e bölüp her gün 1/3lük kısmını veriyorum.böyle bir düzen değiştirdiğimiz için kilo vermiş olabilir mi. 2 gün önce 1.300 gr’dı bugün 1 kiloya düşmüş çok şaşırdım görünce çünkü eskisi gibi yiyiyor sadece yaş mamadan kısıyorum artık. Kilo vermesinin arkasında başka bir sebep aramalı mıyım?
Yaş mamayı fazla verdiyseniz kuru mamayı fazla tercih etmiyor olabilir ben kedime haftada bir veya iki haftada bir veriyorum yaş mama kuru mama daha saglikli geliyor bana bu arada belki kuru mamasını begenmiyordur hangi marka kullanıyorsunuz
Bence mamayı beğenmemiş mama kabı sürekli önünde olsun başka mamalar deneyin illaki severek yiyeceği vardır
İnşallah hep önünde kalsın mama kabı daha küçük miniğimiiiz :) yine kilo almazsa bir hekime danışırsınız :)
Nd kitten kullanıyorum.
yaş mama vermediğimde aramıyor kuru mamayı da yiyiyor o yüzden kilo vermesinin acaba başka bir sebebi mi var diye endişelendirdi. Zaten yaş mamayı da kuru mamayı da yiyiyor ama iştahla değil, aç kalmamak için yiyiyor gibi bir şey.
Zaten hiç iştahlı bir kedi olmadı heveslenip aldığım tüm ödül mamaları vs sokaktaki miniklere gitti ama birden böyle kilo verince de korktum. Aslında yeni geçtik N&d ye ama güzel de yiyiyor.biraz şımartıcam bu bir kaç gün bakalım kilo alır inşallah. Teşekkürler
Bazen çok tok olduklarında da kilosu fazla çıkıyor
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor