Merhaba arkadaşlar 4 aylık bir kediyle kendi arabamızla seyahate çıkacağız. Tuvalet ve mama sorunlarını nasıl halledebilirim? Ve kedim 12 saat yolculukta bir sıkıntı çıkarabilir mi? Daha önce hiç bu kadar uzun yolculuğa çıkmadım da yardım eder misiniz.
Merhabalar biz de kendimle yolculuğa çıkacağız. Tuvalet sorununu çözmek için yanınıza kedinizin kum kabını, kumunu ve poşet alın. Arabadayken kum kabının üstüne poşet koyun sonra kumunu koyun. Molalarda tuvaletini yaparsa değiştirirsiniz. Kediniz kutusunda 12 saat kalırsa çok sıkılır. Onun için kedi tasmaları var 20-25 lira tüm pet shoplarda var. Eğer birkaç kişiyle yola çıkacaksınız kedinizi kutusundan çıkartıp tasmanın ipini sıkıca tutun ve arabayı keşfetmesine izin verin. Mama sorununu da 1 ya da 2 paket mama alarak kutusundan çıkan kediye verebilirsiniz. Muhtemelen arabanın sesinden korktuğu için yemeyecek. Mola zamanında da arabanın dışında gezdirebilirsiniz ancak ipini sıkı tutun ve tasmasının tam oturduğunu emin olun. Kedi ile yolculuk aslında anlatıldığı kadar kötü değildir aslında eğlenceli sayılabilir. İyi yolculuklar
Kediler farklı bir yere gittiğinde hep temkinli davranmazlar yani koşmaya başlayabilir, saldırganlaşabilir ya da arabanın camı açıkken atlamaya çalışabilir. En mantıklısı kedi tasmaları. Set olarak satılıyor bir sırt tasması bir de gezdirme ipi var. Siz gideceğiniz gün akşamında/sabahında tasmasını takın. Kutusu falan hazır olsun. Yolculuğa çıkmadan 3-4 saat birşey yemesin ve çok az su içsin. Sırt tasmasına alışması için bir kaç hafta önceden ilk olarak oyun alanlarına koyun. Sonra takmaya başlayın zamanla alışacak. Kutusunu da fazla oyuncak ile doldurmadan maksimum bir oyuncak koyun. Yolculuğa çıkmadan önce kutusuna alıştırın. Gideceğiniz yere geldiğinizde ilk keşfetmesini sağlayın. Sakın siz yanında olmadan dışarı çıkmasın. Siz yokken bir odaya eşyalarını koyun kendi evinde gibi hissettirin. Birde arabaya bindiğiniz anda kutusundan çıkarmayın bir 5-10 dakika geçsin arabaya alışsın öyle çıkartın. Kutusunda olduğu zamanlarda da direk klimanın karşısında bırakmayın hasta olur. Yolculuğa çıkmadan önce de eksik aşısı varsa tamamlayın veterinerlerde verilen sağlık karnesini de almayı unutmayın.
Birde arabaya bindiğinizde kutusundan çıkartmayıp merakta bırakmayın yoksa iyice kaçmaya çalışır ve kutusuna tırnaklarını geçirirse tırnağı acıyabilir. Yanından hiç ayrılmayın ama onu sıkmayın. Kedinin nasıl davranacağını karakterine göre de değişebilir. Yani hep miyavlayadabilir hep susada bilir. Miyavlarsa onu oyalayın ve mola verip etrafı gezdirin. Kediniz için ayrı bir çanta hazırlayıp mamasını, kumunu ve oyuncaklarını koyabilirsiniz. Kum kabını mümkünse bir poşetin içinde taşıyın. Bir de yolculuk sırasında fazla tüy dökebilir bu normaldir strestendir. Ona güven verici şeyler söyleyin o sizin sesinizi duyduğunda rahatlayacaktır. Gitmeden önce yakın yerlere götürüp alıştırma yapabilirsiniz.
Ve son olarak gitmeden önce hazırlık planı yapın. Kediniz muhtemelen bavullar ortaya çıkınca korkmaya başlayacaktır. Sizi görünce biraz sakinleşecektir. Kedinizin tanıdığı kişilerle yola çıkarsa pek endişelenmez ama daha önce tanımadığı kişilerle yola çıkacaksa saldırabilir dikkat edin. Birde yolculuk sırasında kucağınıza almayın araba vs gibi şeylerden korktuğu için tırnaklarını size geçirebilir.
Birde sakın sakinleştirici, jel, uyku ilacı benzeri şeyler kullanmayın. Hiçbir sakinleştirici tam saatine kadar dayanmaz 6 saat diyorsa 4 saat dayanır. Kalktıktan sonra miyav miyav diye ortalığı ayağa kaldırır. Birde bazı hayvanlarda işe yaramıyor.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor