Kedileri Kısırlaştırmak Şart Mı ?Erkek Ve Dişi Üzerinden Yorum Yapar Mısınız?

JeRim
JeRim

2829 Puan

Kısırlaştırmayınca ne gibi sorunlar çıkıyor?

6 CEVAP

ozgeoner2111
ozgeoner2111

4586

Sağlık açısından bakıldığında kısırlaştırma; kedilerin çiftleşmek için strese girmelerini(stres her hastalığın temeli) ortadan kaldırmakla beraber, meme ve rahim kanseri riskini azaltarak daha sağlıklı/ uzun bir ömrü olmasını sağlanmakta.Erkek ve dişi kedi kızgınlık zamanında eş bulabilmek için evden kaçma, balkondan-pencereden atlama, bunun neticesinde felç kalma, kaza geçirme, ölüm, şanslıysa kaybolma, hastalık kapma durumlarıyla karşı karşıya. Öte yandan erkek kedi kızgınlık dönemine girmesiyle birlikte evi spreylemeye başlıyor.Ki-ağır bir koku, sahibini zorlayacak bir durum.Dişi kedi ise özellikle geceleri sürekli miyavlama gibi bir döneme giriyor. Hem kedinizin sağlığı/huzuru hem de sizin huzurunuz için kızgınlığa girmesi beklenilmeden kısırlaştırılması en doğrusu. Aynı durum sokaktaki çocuklar için de geçerli. Dişi kediler yılda dört kez hamile kalıyor. Düşünsenize ömründe 40-50 bebek dünyaya getiriyor. Peki hangi koşullarda yaşıyor o yavrular? Yaşıyabiliyor mu? Anne kedi sürekli doğum yapıyor. Erkek kediler tarafından kovalanıp, araba altında kalıyor vb.vb.Arabalar, zalim insanlar, iklim koşulları, açlık,susuzluk?

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

.Ev kedileri ayda bir kac kez kicginlik yaşar (yil boyu). Ciftlesemeyince de stres olur. Ciftlestirseniz bile yine ister.
. Bu donemde evden kacma vakaları cok oluyor. Balkondan atlayip sakatlananlar, olenler oluyor.
. Evde size hayati zindan eder. Erkekse heryere işer, iki cins te aşiri miyavlar
. Zayiflama istahsizlik gibi problemler hatta saglik probleri çikar. Cunku sokaktakiler senede 1 kizisirken evdekiler sıcaktan dolayi her zaman kizisirlar bu da sagligini kotu etkiler.
. Ciftlestirip yavrulatsaniz, yavrulara omur boyu bakacak guvenilir yuvalar bulmak cok zor. Disari atabilirler, iyi bakmayabilirler, dövebilirler.
Kisırlastirma yapip aratabilirsiniz de simdilik aklima elenler bunlar

JeRim
JeRim

2829

@epiglottis çok teşekkürler

JeRim
JeRim

2829

@özgeöner2111 vay be bu kadar ciddi meseleymiş çok teşekkürler

blue_hpood
blue_hpood

128292

sağlık açısından boyutlarını yazmaya gerek yok, internette dolucası var. benim erkek kedim var, bir buçuk yaşında. yeni sahiplendim. bugün kısırlaştırılacak. evin her yerine koku bırakıyor ve sürekli miyavlıyor. özellikle sabaha doğru. bu sorunlarla karşılaşmanın dışında, bunları dert etmiyorsa bile birisi, fazlasıyla kedi var. bakıma ihtiyacı olan kediler var. sokaklarda yaşam savaşı veriyorlar. en iyisi, yenilerinin doğup acı çekmelerindense imkânlar dahilinde kısırlaştırılmaları.

En basitinden disiler dogurmadna ve kisurlastirmadan 3-4 yil yasadiktan sonra rahim kanseri oluyor. Kizginlikta aci aci bagiriyorlar eve idrar birakiyorlar. Kisirlastirmak psikolojisine iyi gelir huzurlu olur. Ayrica kanser tümor vs bunlari da önler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 438 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR