Kedi Yıkamak

cckzk
cckzk

5605 Puan

Kediyi ilk eve alırken veteriner onayıyla bir defa sirkeli suyla yıkamıştık. Üzerinden yaklaşık üç ay geçti ve babam kedinin kirlendiğini düşünüyor. Baba o kendini yalıyor dedim o zaman sen kendini ıslak mendille temizle aynı şey mi diyor. Kedimi üç dört aya bir yıkasam deri sağlığını bozar mıyım? Sudan çok çekinen bir kedi değil, ilk yıkamamda oturmuştu sesini çıkarmamıştı. Pek korkmuyor yani.

7 CEVAP

Bcanaydn
Bcanaydn

13838

Sirkeli su biraz değişik geldi bana açıkcası,ama yıkamamanızı tavsiye ederim

3-4 ayda bir cok sık bence. Kedimi aldım alalı 1 kez bile yıkamadım ve benden daha temiz. Yılda bir kez falan yıkanabilir de zaten ne gerek var ha yılda bir iki ha hiç. Disari cikmiyorsa yikanma ihtiyaci duymaz. 3 ayda hir yikarsaniz yag tabakasi incelir ve ayni zmaanda kendini temizlememeye bile baslayabilir.

poughkeepsie
poughkeepsie

117401

Kediler yıkanmaya alıştıklarında kendilerini yalamayı bırakıyor zamanla. Yılda max 2 kere yıkayın derim ben 3-4 ay çok sık. Kedini banyoya götür musluğu aç elinle tüylerini hafiften ıslat ve havluya sararak çıkar, babana yıkadım dersin :D

cckzk
cckzk

5605

Evet yıkıyormuş gibi yapacağım :)

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Arkadaşım kedisini düzenli olarak yıkıyordu. Bu yüzden deri sağlığını ve dengesini bozduğu için kedisi kokuyordu koktukca yine yıkıyordu yıkadıkca kokuyordu. Yapmayın yani arkadaşlar yapmayın

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kedinin kendisini yalamasiyla ıslak mendille temizlenmek aynı sey degildir. Kedi tukurugu antiseptik. Her canliyi insan mantigiyla dusunmeyin. Onlarin kendini temizlemesi gayet yeterli duzeyden. Kediyi zirt pirt yıkarsaniz tam tersi daha pis olur.

cckzk
cckzk

5605

Malesef bunu babam anlatamıyorum. Neyse ben idare edebildiğim kadar idare etmeye çalışacağım, cevaplar için teşekkürler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 306 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.028 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR