Süt Dişleri Ne Zaman Düşer

suledoruk
suledoruk

114870 Puan

İyi günler kedim 3 aylık ama sanırım süt dişleri değişiyor. Erken gibi geldi bana daha küçük sonuçta ama süt dişleri tahminen kaç aylıkken dökülür?

3 CEVAP

SelenColak
SelenColak

67

Merhaba , ben kedilerimin birini çok küçükken sahiplendim. Yaklaşık üç aylıkken süt dişlerini dökmeye başladı. bişeyleri ısırırken çıt çıt ses geliyor ve dökülüyordu. hafif kanama oluyor. ilk farkettiğimde veterinere götürdüm bir sprey sıktılar sadece. sonra 7 aylık olana kadar hep döktü .çoğu kez yerde bulduk dişleri . kendi kendine döktü ,yemesinde bir sorun olmadı. zaten farkına bile varmadan yenileri çıktı. diğer kedimi daha büyükken (yaklaşık 6 aylık) sahiplendik. bulduğumuzda ağzında enfeksiyon oluşmuştu, diş etinde biraz derin bir yara vardı. veteriner yarayı tedavi etti. yarası geç patlayan bir dişinin yanındaydı. ama sonrasında yarası da düzeldi ,dişi de çıktı.bazıları geç çıkarabiliyormuş. tabi yaşadığı ,bulunduğu ortama da bağlı olarak değişiyor sanırım. kediniz için de normal zamanı olduğunu düşünüyorum . ağzını kontrol ederseniz yenilerinin çıktığını görebilirsiniz . yine de bir sorun olduğunu düşünüyorsanız bir veterinerin görmesi en iyi olur.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

4 aylık gibi başlamışlardı diye hatırlıyorum, sizinki erken gelişiyor demek ki :)

suledoruk
suledoruk

114870

Çok teşekkür ederim detaylı cevabınız için. Dün veteriner kontrolündeydik dişlerine de baktı ama dişlerini döktüğünü söylemedi. Bugün tüm oyuncaklarını ısırıp çiğnerken dikkatimi çekti baktığımda o minik minik dişlerin bir kaç tanesi yerinde yoktu :) genelde 5 aylıkken süt dişleri düşer diye okumuştum o yüzden garipsedim. Teşekkürler cevabınız için tekrardan

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 408 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR