Psikolojisini Bozar Mı?

ferolet
ferolet

4170 Puan

Arkadaşlar 5 haftalık yavru kedimiz hala kutuda uyuyor, beslemek için tuvalet için çıkarıyoruz, yine gün içinde kucağımızda oturtuyoruz oynamaya çalışıyoruz, gezmek istiyor izin veriyoruz gezdiriyoruz ama çok fazla değil çünkü bacağında bir problem vardı veteriner bi şey söylemeden tamamen salmak istemiyorum. Bunların haricinde geri kutusuna koyuyorum üzerini de hava alacak şekilde bir battaniyeyle örtüyorum. Ama bazen koyduğumda uyumadığını farkediyorum bu durum psikolojisini bozar mı? Yani uyumadığı bütün zamanlarda kutusundan çıkarmalı mıyım?

5 CEVAP

ferolet
ferolet

4170

Derdimi anlatabildim mi bilmiyorum okuyunca soru çok saçma durmuş skdkskd demek istediğim kutuda karanlıkta durmak onu kötü etkiler mi?

TATA4242
TATA4242

118617

Hayır etkilemez,yavru kediler için sosyalleşme dönemi 4 hafta ile 4 ay arasıdır.Evde beslenen yavru bir kediyi ise 2 aydan sonra,gezmesine izin verin ve 3.aya kadar tek bir odada tutun.Çünkü sosyalleşme tamamlanmadığından ve hormonlar 4.ayda tamamlandığından evin içinde zarar görebilir.3 ayden önce istemsizce üzerine bile basabilirsiniz.Çünkü neyden kaçıp neyden kaçmaması gerektiğinin farkında değil.3.aydan itibaren bunları kavrayacaktır.Bu sebeple 3 aydan sonra odadan çıkarabilirsiniz.Bu sayede hem o hemde siz zarar görmemiş olursunuz.

TATA4242
TATA4242

118617

Dışarıdaki bir kedi için bile durum aynıdır,1 ay sadece süt emer ve 2 aya kadar süt emmeye devam eder.2 aydan sonra tam manası ile sosyalleşmeye başlar ama ginede anne yanından ayrılmaz.3 ay itibariyle kendine biraz daha güvenir ve sosyalleşme 4 ay ve devamında sürer.5.5 aylık oluncaya kadar yavrudur ve bu aydan sonra genç kedi olur,bunun haricinde 1 yaşında tamamen olgun değil sadece ergindir.5-5 2 yıl arası gençlik dönemidir.2 itibariyle sonra ergin birey olur.

TATA4242
TATA4242

118617

1 yaşında tamamen olgun değil sadece ergindir.5-5 2 yıl arası gençlik dönemidir.2 itibariyle sonra ergin birey olur.
Şurayı yanlış yazmışım düzeltim.1 yaşında tamamen olgun değil gençtir.5-5 dediğim ise 5.5 ay ve 2 yıl arası(gençlik dönemi)2 itibariyle ise ergin bireydir.Zaten sadece kedilerin insan yaşı çevrimine bakan birisi ne demek istediğimi daha iyi anlayacaktır.

ferolet
ferolet

4170

TATA4242 Çok teşekkür ederim bilgiler için:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 309 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR