Köpek Satın Almak Değil De Sahiplenmek İstiyorum Ama....

Polii
Polii

207 Puan

Ben bir kedi sahiplendim yeni karantina bittikten sonrada gidip alacağız fakat 13 yaşındaki kızım o denli bir yavru köpek istiyor ki... Bu konu hakkında onunla konuştum tüm bakımını her zaman için üstünde olacağı kanaatine varabildim fakat şöyle bir sorun var biz apartmanda yaşıyoruz fakat ufak da olsa bir bahçemiz var. İşte bu yüzden küçük boy bir köpüş sahiplenmek istiyorum. Kocam King Charles cinsi yavru istiyor. Satın almak istiyor. 1 olmadı en fazla 2 haftaya herhangi bir küçük ırk köpek bulamazsam satın alacağımızı söyledi.. Size sorum şu, acaba siz nereden bulabiliyorsunuz küçük ırk köpek? Ya da nereden bulabilirim? Şehrimdeki barınaklarda bulamadım maalesef... Şehirler arası yasak da olunca daha da zor oluyor diğer barınaklara bakmak ama ben satın almak istemiyorum.

11 CEVAP

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Her şeyden önce kızınız bir çocuk.
Ne cinsi olursa olsun eve gelen köpeğin tuvalet eğitimi olacak.
Evde kaka kazaları olacak.
Kedi sahiplenmişsiniz daha yeni ama daha evinize kedinizi bile almamışsınız. Önce bir kedi alsanız da baksanız sonra köpek düşünseniz? Evde kedi varken köpekte mi alacaksınız evinize??
Nasıl olacak? Eğer daha önce hiçbir evcil hayvan deneyiminiz yoksa gerçekten zor işlere girmeyin derim...
En ufak bir şeyi bahane edip kedisini/köpeğini kapının önüne koyan binlerce iğrenç insan var. Onlardan olmanızı istemem. Evinize tüylü bir dost alınca ona bakıp söz verebilecek misiniz ölene kadar birlikte olacağınıza dair ???
Bahaneler üretip evden atmaya kalkarsanız?? Tüm bunları düşünün. İstemek bazen yeterli olmuyor. Herkes her şeyi isteyebilir ama herkes istediklerine sahip olamaz.
Kedinin tuvalet eğitimi çok kolaydır köpeklerle kıyaslandığında.
Kediler çok fazla ses çıkaran canlılar da değiller ama köpekler gerçekten sesli havlayabiliyorlar. Komşular rahatsız olursa napacaksınız??? Düşünün....
Kediyi dışarı hiç salmazsınız. Kedi evde oturup camdan dünyayı izler ve mutlu olur. Köpeği dışarda gezdirmek zorundasınız. Enerjisini atmanız için oyun oynamalısınız. Ohhh bahçe var salarım nolcak derseniz öyle olmuyor işte. İlgilenilip oynanmayan köpekler de davranış bozukluğu veya eşyalara zarar verme huyları görülür...
Kedi daha kolay bir canlıdır.

tuanatuti
tuanatuti

2983

13 yaşındaysa kesinlikle köpek bakımı yapamaz diye düşünüyorum küçük ırk daha zor eğitilir 13 yaşında birine emanet etmeyin derim sıkılıp bırakacaktır hayvan sokağa gitmesin

tuanatuti
tuanatuti

2983

birde yavru olduğu için çişini kakasını eve yapacaktır bilginiz olsun

Fakat çocuğunuz ne kadar sorumluluk sahibi olsa da köpekle en çok siz ilgileneceksiniz; bunu lütfen göz ardı etmeyin. Köpeği yalnız gezdiremeyecek (büyük sokak köpekleri sorun olabilir), hasta olduğunda sürekli ona bakamayacak (düzenli uyumadı gerekecek); köpeğin düzenli yemek yemesi gerekecek, belli saatlerde okulda olacağından bunu aksatabilir; evin ve/veya bahçenin her bir köşesine tuvaletini yapacak (öğrenene kadar mecbur)... birçok faktör var. Mutlaka dusunmussunuzdur ama hatırlatmak istedim.

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Sahiplendirme siteleri var. Petlebi de onlardan biri. Bulunduğunuz şehri yazıp ilanlara bakarsanız birçok yuva arayan küçük köpek bulabilirsiniz

Polii
Polii

207

Kızım bakamazsa sokağa gidecek diye bir şey yok köyde yaşamış biri olarak emin olun köpek bakımını yapabilirim ben sadece daha önce hiç kedi bakmadığım için çekinceliydim. Ayrıca kızım daha önce king charles ve golden retrievere baktı ama kısa süreliğine maalesef... Gezdirmesini, eğitim vermek konusunda da az çok deneyimli olduğunu düşünüyorum. Diğer bakımlarını da zaten ben yaparım. Fakat bakımı bana kalsa da sorun yok. Zaten her olasılığı düşünerek almaya kadar verdim, sabah arkadaşım aradı yavrulayan köpeklerinden birini ücretsiz alacağız galiba. Almazsak veteriner tavsiyenizi göz önünde bulunduracağım teşekkürler.@LaserJet @tuanatuti @poncikprenses_2019 @

Gokgokgok
Gokgokgok

7476

Barınaklarda küçük ırk köpek çook olur siz kirli diye üstü başı kaka diye beğenmemiş olabilirsiniz ne zaman barınağa gitsem 5 taneden fazla küçük ırk olur, neyse sizin tercihiniz umarım evde kolay bakabileceğiniz bir köpek sahiplenirsiniz 13 yaşındaki kızınıza yardım etmeniz gerekecek bir zaman sonra hevesi geçer emin olun, veya umarım bir hevesi hiç bir zaman geçmez.

crenxx
crenxx

105292

King charles besleyen arkadaşlarım tam bir apartman köpeği olduğunu söylüyorlar fakat köpek bakmak zordur biraz sabır ister umarım mutlu yaşarsınız sağlıklı bir köpeğiniz olur

Şehrinizdeki veterinerlerle görüşün. Onlarda genelde tedavi edilen ve bakıma ihtiyacı olan bir-çok köpek oluyor. Hem yardıma ihtiyacı olan bir can sahiplenmiş olur, ona da faydalı olursunuz.

Polii
Polii

207

@Kuzucansu44 Maalesef ki sahiplenme ilanlarında şehrinde veya yakın çevre şehirlerde bulunan küçük boy köpek bulamadım. Yine de teşekkür ederim.

Küçük dostunuzla size mutluluklar dileriz :) sorumluluğu sonuna dek aldıktan sonra onlardan güzel bir dost olamaz hem size hem çocuğunuza..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 993 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR