Köpeğim Tasmasini Taktırmıyor Nasıl Takmalıyım

cesur6797
cesur6797

744 Puan

KÖPEĞİME tasma aldim uzun zaman oldu fakat bir türlü takamadim takmaya çalışırken huysuzlaniyor korkuyor kaçıyor fakat onun iyiliği için takmam gerek sokakta gezdirirken diğer köpeklerden korumam için onu yanimda tutmaliyim ayrıca küçük olduğu için birşey olur diye korkuyorum nasıl yapabilirim?

4 CEVAP

ilanekle
ilanekle

8389

Tasmasını takarken ödüllendirebilirsin. Mesela diyelimki boyun tasması aldın . Tasmayı kafasının önünde tut ödülü tasmanın diğer tarafına tut. Ödülü almak için tasmanın içinden kafasını geçirdiğinde ödülü ver ama tasmayı takma. Bunu ara ara tekrarla . Daha sonra yine kafasını geçirdiğinde bu sefer tasmayı tak ödülünü ver ve onunla oyun oyna ola bildiğince meşgul et ki tasmayı çıkarmaya vakti kalmasın. Sonra tasmayı hep boynunda tut ( ilk günlerde tasmayı biraz gevşek bırak) yavaş yavaş alışacaktır. Daha sonra ise sadece gezerken takarsın bir sorun yaşatmaz.

Almithara
Almithara

566

Tasmayı görür görmez tanıyıp kaçtığına göre tasma ile ilgili kötü bir tecrübe yaşamış olabilir. Bir süre tasmayı onunla baş başa bırakıp, koklamasına ve tanımasına izin verebilirsiniz. Daha sonra tasma elinizdeyken size güvenmesi için biraz zaman tanımanız gerek sanırım. Ya da tasmayı göstermeyip, dalgın anında hoop diye kafasından da geçirebilirsiniz. Eğer çok acil bir şeyse ve tasma sürekli boynunda kalıcaksa, tek seferlik sedapet ile uyuşturup takabilirsiniz. Mutlaka veterinerinize danışın bunu yapmadan önce. Tabiki bu son çare, tasmayı taktıktan sonra çıkaradabilir.


Bir köpeği acilen veterinere götürmemiz gerektiğinde ve tasmadan korktuğunu farkettiğimizde her şeyi deneyip başaramamıştık ve en son çare olarak ilacı denemiştik. Kolay gelsin.

cesur6797
cesur6797

744

Tasmayi belinden takmam gerekiyor fakat o kadar zeki ki elimde gördüğü anda anlıyor yatağın altına kaçıyor ben de korkutmak istemiyorum yani ödüllendirmek falan pek zannetmiyorum çok tuhaf bir huyu var bir şeyden huylandigi zaman asla yanima yaklaşmıyor yemek veriyorum onu bile yemeye gelmiyor

Denizdirikan
Denizdirikan

104269

Ona ödül vererek yada biri onu oyalarken sende takar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4967 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR