Kedi Sahiplenmeyi Düşünüyorum Ufak Bir Tavsiye İsteyeceğim

xxSude
xxSude

816 Puan

Ben şu ana kadar hiç kedi veya köpeğe bakmadım sadece annemin arkadaşları küçük büyük fark etmez köpeklerini geçici olarak bize bırakıyorlardı bakımlarından ise ben sorumlu oluyordum. Bun haricinde hep sokak hayvanları için ürettim ya da barınakları sık sık giderdim. Ailem önceden onay vermiyorlardı ama şimdi bakabileceğinden eminsen sahiplenebiliriz dediler.


Sizce ne yapmalıyım? Bakımları çok mu zor? Bir de ben günün 10-11 saatini ders çalışmaya veriyorum... Olmaz değil mi? Sahipleneceğim kediyi üzmek istemiyorum...

52 CEVAP

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

kedi bakımı sorumluluk işidir yapmanız gerekenler:
doğru mamayı almak
doğru kumu almak
aşılarını aksatmamak
kısırlaştırmak
balkonunuza camınıza file taktırmak
suyunu mamasını günlük tazelemek
kumunu günlük temizlemek
kediye bir şey olduğunda hemen veterinere götürmek
tüyleri uzunsa her gün kısaysa arada malt vermek


bunlar basit şeyler dediğim her şeyin detayı burada çokça konuşuldu soru filtresinden bakabilirsiniz zamanınızı çok ayırmanıza gerek kalmıyor 1-2 saat anca gerekir ama ders çalışırken size sataşabilir ve kediler çok kıskanç sahibini severse onun başka şeyle uğraşmasını istemez o yüzden ona bol bol oyuncak alın 3 katlı top oyuncağı gibi kedi otlu oyuncaklar alırsanız daha çok hoşuna gider

Linsenpai
Linsenpai

117282

Köpek bakmak çok zor ve masraflı bence onu unutun şimdilik. Kedi daha kolay. Ama her gün kumunu temizleyip, mamasını suyunu koyup, yarım saat bi saat oyun oynatıp, aşılarını ve parazit tedavilerini atlamamanız gerek. Bunlar çok önemli

Linsenpai
Linsenpai

117282

Beyza'nın da dediği gibi camlara bir önlem almak ve zamanı gelince kısırlaştırmak çok önemli. Her ay olacak mama ve kum masrafını da unutmayın. Buna bazen veteriner masrafı da eklenecek.

xxSude
xxSude

816

@bbeyzvv Çok teşekkür ederim, sataşması benim için problem değil onunla ilgilenir sonrasında ise devam ederim bende dersime :)
1-2 saat de ayırırım sosyal medyayı kısıtlarım kendime, evet evet inanıyorum ben mutlu ederim ben sahipleneceğim bebeğimi, iyi akşamlar yanıtınız için tekrardan sonsuz teşekkür ederim çok müteşekkir kaldım doğrusu umutlandım :)

xxSude
xxSude

816

@Linsenpai Evet o yüzden köpek bakmayı şu an için bir seçenek olarak görmedim ne kadar istesemde... Ne yapalım her istediğim olmazki değil mi? :) Yeni bir kardeşim oluyormuş gibi düşünelim ona vereceğimiz masrafı ki kardeşim yok yeni aile üyemize vereceğiz :) Yanıtınız için sonsuz teşekkürler

MaxAndMe
MaxAndMe

754

Eğer gerçekten seviyorsanız, bence bir kedi kardeşin bakımı sana zor gelmez. Köpek daha çok zaman istiyor, evde yalnız kalmayı sevmiyorlar ve sahipleriyle oynamaları gerekiyor. Siz 10-11 saat çalıştığınız için vakit ayırmanız zor. Yoksa sevince ne tuvaleti, ne tüyü, hiçbir şeyi insana zor gelmiyor. Ama zamanınız kasıtlıysa kediyi öneririm. Çalışma aralarında onun şaklabanlıklarına gülersiniz, tüylerini okşarsınız, moral olur.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Konuyla alakasız ama günde 10-11 saat ders çalışmak biraz yazık etmek değil mi kendinize, yemek ve uyku harici tüm zamanınızı çalışmaya ayırmış oluyorsunuz. İnanın ki bu kadar çalışmaya da değmiyor, en güzel yıllarımız ders çalışmakla geçti. Off efkarlandım :)

xxSude
xxSude

816

@MaxAndMe Kesinlikle, zaten bu yüzden köpek sahiplenemiyorum kendi isteğim için bir canı olumsuz etkileyemem. Haklısınız, bu yüzden kedi sahipleneceğim, çok güzel de iki kardeş olacağız :) Yanıtınız için sonsuz teşekkür ederim :)

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Butun hepsini okumadim ama, yavrularini olan kediyi alip, yavrular buyuyene kadae bakip anneyi kisirlastirirsaniz, 1 kedi degil anne de dahil hepsine faydaniz olmus olur. Ama bebekleri alip anneyi kisirlastirmadan salma gibi birsey asla yapmayin. Boylece salinirsa anne yine hamile kalir

xxSude
xxSude

816

Ya hayır zaten ben normalde karışmam ama özel bir durumları var yardımcı olmak için onlara elimden geleni yapmaya çalışıyorum...


Zaten sahiplenmiş oldum onları evimize alarak, evimize aldığımız kediyi sokağa ya da bahçemize bırakacak değiliz elbet :) Daha sağlıklı ve tabi başka bebişler gelmeden çabucak kısırlaştırmaya çalışacağız. Tanıdık veterinerimize sokağa çıkma yasağından sonra götüreceğiz kısırlaştıralım derse de beklemeden kısırlaştırırız, teşekkürleer :)
4 kedinin hepsine bakabilir miyiz diye sorduğumda annem onaylamıştı. O halde hepsi bizim bebeklerimiz, bakabiliriz annem onayladıysa biliyordur bir şeyler :)

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Kediyle köpeği karşılaştırdığımızda kesinlikle açık ara farkla bakım olarak kedi daha kolay !
•Kediye tuvalet eğitimi vermek zorunda kalmazsınız.
Köpek evin her yerine pisleyebilir ve tuvalet eğitimi zor olabilir...
•Kedinizi sabahın köründe daha ayılamamışken gezdirmek zorunda kalmazsınız, tabii bunun bir de gece gezmesi versiyonu var...
Köpeğini gezdirmek zorunda olduklarından hayalete dönmüş insanlar var :D
•Kediler yüksek seslerle miyavlayıp konu komşuyu rahatsız etmezler.
Köpeğiniz havlıyorsa çok ses yapar ve bu bazen apartmanda sorun yaratır.
•Kedinize tüm hayatı boyunca hiç evinizden çıkmadan güven içinde bakabilirsiniz. Hele ki Corona zamanında sokağa çıkma yasaklarında köpeğini gezdirmeye çalışan ve polisten ceza yiyen insanlar var bilin.
•Kedi/köpek fark etmez aylık olarak en az 60-100 TL bir masrafı olacak.
Yok kedi mamasıydı, kumuydu. Köpek mamasıydı, çiş pediydi gibi...
•Evinize alacağınız canlı unutmayın ki EVCİL. Yani ev-cil. Ev içinde bakılıp beslenip , yatağımızda, kucağımızda uyumak için uygun canlılar. Dışarda , damda, bahçede beslemeye uygun değiller. Her ne kadar açık alanda EVCİL hayvan baktığını sanan insanlar varsa da. Tüm hayvan davranış bilimci , biyolog ve uzmanlar tersini söylüyor. Evcil hayvan demek onun sizin sevginize, ilginize ihtiyacı var olan hayvan demek.
Tavsiyem köpek DEĞİL kedi almanız çünkü bakımı daha kolay ve eğitim gerektirmiyor. Hem de daha önce hayvan tecrübeniz yok: Köpeğinizi eğitemezseniz sorun yaşarsınız.

xxSude
xxSude

816

@LadyAndCat Emek verip yazdığınız için çok teşekkür ederim :) Zaten evcil hayvanımı ne dışarıya ne dama ne bahçeye bırakırım. Beraber uyur, beraber kalkarız. Hatta benim korkum bir süre sonra benden sıkılabilir :)


Annem de aynı kanıda sizinle, onun çocukken köpeği varmış. Bu yüzdenn en iyisi bir kedi sahiplenmek, açıklamalarınız ve tavsiyeleriniz için size de tekrardan sonsuz teşekkür ederim. İyi akşamlar, o kadar yardımcı oldunuz ki! :)

betultekin02
betultekin02

6609

Bugün sokakta yavru kedi buldum. Aşılarını yaptırdım. Benim bakabilme ihtimalim yok belki sen yuva olursun ona :(

betultekin02
betultekin02

6609

Bugün sokakta yavru kedi buldum. Aşılarını yaptırdım. Benim bakabilme ihtimalim yok belki sen yuva olursun ona :(

xxSude
xxSude

816

@betultekin02 Neden olmasın, bende zaten ilanlara bakıyordum :) Ufak bir sorum var ama, farklı şehirlerdeysek ne yapacağız :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1870 Görüntüleme
  • 52 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80587 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR