Hem Dişi Hem Erkek Yavru Kedi Sahiplenmelimiyim

Burakahya
Burakahya

173 Puan

Çarşamba günü british shortair dişi yavru sahipleneceğim , ama aklıma takılan bir soru var.
Kedimi çiftleştirip kocaman bir aileye sahip olmak istiyorum bu yüzden dışardan eş arayıp çiftleştirip sonra 1-2 yavruyu yanımdan ayırmak istemediğim için . Acaba birde aynı cins erkek sahiplensem çiftleşirlermi çünkü farklı dönemlerde kızgınlık dönemine girerlerse üremeyecekleri hakkında birşeyler duydum .

13 CEVAP

sekerfare21
sekerfare21

115656

Kedileri ciftlestirmeyin kisirlastirin.
Ustelik cins kedileri birbirleriyle ciftlestirmek cok daha tehlikeli.
Para kazanmanin cok daha iyi yollari var. Perisan etmeyin zavalli hayvanlari. Hamilelik, dogum, dogum sonrasi bakim sureci hic kolay gecmiyor ki Cins kediler de bu surec cok daha kotu. Yavrularin cogu olu dogacaktir zaten, yasayanlarin da bir ton kalitsal hastaligi olacak.

Linsenpai
Linsenpai

117282

Kocaman bir kedi ailesi istiyorsanız sokaklar barınaklar geçici evler kedi dolu onlardan alın. Anneyi bu kadar riske atmaya değer mi?

Gulsahka
Gulsahka

11344

bence de eğer yavru kedilere de siz bakacaksanız yanına bir de erkek alın ama yine de aynı dönemde kızgınlık olacağını sanmıyorum. farklı zamanlarda olabilirler. Bir de 1 yaşını doldurmadan her ikisi de çiftleşmediğinden emin olun ve ilk yavru doğduktan sonra ikisini de kısırlaştırın. kedilerin sağlığı açısından.

tuanatuti
tuanatuti

2983

kısırlaştırmayı doğalarıyla oynamamız için değil hayvanlar telef olmasın diye öneriyoruz anne kedi çok strese giriyor doğumda ölüm olabiliyor yavru içinde kalıp anneyi zehirleyebiliyor her yer kedi kaynıyor neden üstüne bir de biz ekleyelim

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Evlerde kuru mamayla beslenen, insanlarin yanlis ciftlestirmesi sonucu kirik kulakli olmus bir hayvanin doğasından bahsetmeyin lütfen. Kediler 10 bin yil önce dogadan kopartilip evcil hayvan yapildi, sokaklarda yasayanlar da dogada yasamis olmuyor sefalet icinde apartman ve araba içlerine siginip tekmeleniyorlar. Sizin gibi cogaltici 'doğacılar yuzunden' kedi nufusu ve problemleri artiyor. Dogayi cok dusunuyorsaniz agac dikin dogal yasami koruma derneklerine bagis yapin ama ekosistemde yeri olmayan bir türü çoğaltmayin

suleren
suleren

13542

Sizin kediniz doğal yollarla üretilmiş bir kedi değil buna takılmıyorsunuz ama kısırlaştırmak doğasına aykırı:))) ay bi de her şeyi biliyorlarmış gibi bilmiş bilmiş konuşuyorlar ya. Bilimsel veriler var, sencesi bencesi yok.

Burakahya
Burakahya

173

Evet para kazanmak için çiftleştirilmesi konusunda hakkınızı ne kadar versemde, kısırlaştırılması konusunda sizin gibi düşünmüyorum arkadaşımın cins fold kedisi ile british bir kediyi 2 kere çiftleştirip yavrularını aldı 2 sindede bir ölüm olmadı yavrularda gayet sağlıklı büyüdüler hatta son çiftleşmesinden olan bir yavruyu ben sahipleneceğim bence hayvan doğasına aykırı kısırlaştırmak eğer kısırlaştırılmasını gerektiren bir hastalığı yok ise ( zaten doğumu yavru bakımı gibi sorunlulukları terine getiremiyorsa bir insan o canlıyı sahiplenmemeli). Yavrularıda satmak zorunda değilsiniz özellikle cins kedilerin talibi çok oluyor örneğin ben arkadaşımın kedileri için 10 kg mama birde kumları bitmiş tercih ettiği kedi kumu alacağım

Zaten kedileriniz cins lutfen ciftlestirmeyin kisirlastirin.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Linsenpai ;
Ağzına sağlık kardeşim!
Sokaklar sevgiye , bir yudum yemeğe muhtaç kedi dolu.
Maalesef siz niyetinizin iyi olmadığını belli ettiniz. Amacınız evde kedi üretimi. Çevrenizden de böyle birini tanımışsınız maalesef.
Haram para bu bir kere bunu bilin.
CİNS denilen hayvanlar da hastalıklı ve genetiği bozulmuş canlılar.
Bu hayvanların günahına girmiş oluyorsunuz bunu anlayın.
Konuyu araştırırsanız bu canlıların nasıl genetik hastalıkları olduğunu ve neden olduğunu görürsünüz. Öğrenirsiniz.
Herkes yattığı yerden para kazanmak istiyor di mi ? :)
Herkeste bir maymun iştahlılık var. Hep daha fazla , daha fazla durumu var. Doymuyor insanın gözü !!
Kıyamet ne zaman kopacak acaba?!
Gerçekten bekliyorum artık...
Corona var insanlar bu dönemde bile haram, günah, yanlış peşinde...

blue_hpood
blue_hpood

128941

kocaman bir aile istiyorsanız bayım, barınaklar, sokaklar yavrularla, hastalıklarla baş etmeye çalışan kedilerle dolu. hayvanları çiftleştirip kötü olasılıkların doğmasına yol açmayın. fazlasıyla zorda olan kedi var.

Arti0n
Arti0n

6297

Sahipleneceginiz kedinin omrumunu doğumla azaltmaya o zorlu süreci yaşatmaya hiç gerek yok sokaklar barınaklar yardıma muhtaç hayvanlarla dolu. Bir çok ilan var her yerde. Yapmayın etmeyin zamanı gelince kisirlastirin lutfen

Burakahya
Burakahya

173

Ladyandcat ;
Galiba ehli sünnet bir mümün-müminesiniz benim pek o taraklarda bezim yok ama sizin için islam dininde olan kedi satmanın hükmünü araştırdım ‘haram değil’ kedi kısırlaştırmakta ‘caiz değil’ anlamadığım şey kendi inancınızın hükümlerini bilmeden konuşacak kadar cahilmisiniz gerçekten ? Ve ben maddi kazanç sağlamak için kedimi çiftleştirmek istemiyorum . Ama siz bunu anlayabilecek kadar inancınıza göre ‘Alim’ siniz herhalde veya sizinle aynı fikirde olmadığım için bana iftira atıp kendi dininiz ile çelişiyorsunuz ?

Linsenpai
Linsenpai

117282

Din kısmını bir kenara bırakın. Gerçekten dışarda kuru ekmeğe muhtaç olan kedileri gördükçe içiniz sızlamıyor mu? Neden onları sahiplenmiyorsunuz kocaman bir kedi ailesi istiyorsanız? Cins olmaları mı önemli?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 601 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR