Kızımıza Kardeş :)

Kubyusbaskent
Kubyusbaskent

103694 Puan

Merhabalar bizim tontik güllaç hanıma kardeş sahiplenicez inşallah kızım 1ay sonra yaşına giriyor ve ardından ksiirlastirma ameliyatı geçiricek.
Sorum şu olacak evinde iki kedisi olan varmı ? Neler yaşıyorlar? Bizim kız biraz kontes çok sevdirmez sirnasmaz bu hallerine bayiliyorum:) amacımız arkadaş olup oyun oynamaları tecrübe ve deneyimlerinizi paylaşırsaniz çok mutlu olurum teşekkürler şimdiden :)

11 CEVAP

Arti0n
Arti0n

6297

Benim ilk kedim pekmezdi pekmez 6 aylıkken tahin i sahiplendim. İlk gun evin sahibi olan kedi biraz hırçın olabiliyor benim kedim çok hırçın değildi bir iki pati atıp hirlama benzeri sesler çıkarttı sonrasında yavaş yavaş koklasmaya başladılar iki gün sonra sarılıp birlikte uyuyorlardi. Şu an biri miyavlasa diğeri noldu diye onun yanına koşuyor.Birlikte evde kosusturupoyunlar oynuyorlar. Ayrıca İlk karşılaşmada büyük olan kedinin tirnaklarinin kesilmesinde fayda var.Ancak kediniz benim kedimden daha hırçın karşılayabilir bu durumu annemin kedisinde gözlemlediğim gibi. Çok hırçın karsilarsa ilk gün odaları ayirirsiniz yeni gelen kediyi sevip kendi kedinize kokusunu koklatirsiniz. Sonrasında taşıma kutusunun içine diğer kediyi koyup kendi kedinizin onun kokusuna alışmasını sağlayabilirsiniz. Yine bir iki pati atılacaktır ama endişeye gerek yok. En kötü ihtimalle birbirlerini takmadan uzaktan yaşarlar.

TATA4242
TATA4242

118617

Pekmez ve tahin,gerçekden çok iyi :)Olsada yesek valla,şaka bir yana çok orjinal isimler,bayıldım.

NSukun
NSukun

12394

Kedilerin kişiliklerine göre değişiyor aslında bazıları çok iyi kaynasiyor bazıları da bildiğin katlanmak zorunda kalıyor benim erkek kedim dişiyi çok seviyor ama dışı erkeği hiç sevmiyor tokatlıyor sürekli

cuneytsahin
cuneytsahin

12630

Asla anlaşamıyorlar sadece katlanmak zorunda kalıyorlar :) Bence aralarında pek yaş farkı olmamasına dikkat edin. Benim bir kedim 1 yaşını geçti diğeri ise 7 aylık ve biri uyumak isterken diğeri oynamak istiyor asla anlaşamıyorlar. Tabi ilk başlardaki hırlamalar tıslamalar olmuyor ama kıskançlık hiç gitmiyor. Birde benimkiler 2 erkek ondan da olabilir :) Karşı cinsler daha iyi anlaşıyormuş ama onu çoğu kişi söylüyor.

NSukun
NSukun

12394

Alacaksanız alıştırma süreci çok önemli en iyisi birkaç gün ayrı odalarda tutup yavaş yavaş kokularına seslerine alıştırmak birden bire karşılaştırınca çok kötü oluyor özellikle şu an evde beslediği iz kediden ilgiyi eksik etmemeniz gerekiyor ayrıca kedilerin en az birinin kısır olması da alıştırma sürecini kolaylastiracaktir

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Asla anlasamiyorlar diye bisey yok, annemin kedileri kardes gibi biri disi biri erkek. Ama disi olan cok sakin ve rahat bir kedi, benim kedimle de cok iyi anlasiyordu.

Kubyusbaskent
Kubyusbaskent

103694

Merhabalar cevaplar için çok teşekkür ederim. Kizimizin geldiğinden beri saldırgan hiçbir hareketi olmadi. Çok sikistirdiginuz da özellikle çocuklar tarafından son raddede tisliyor oda normal die düşünüyorum:) bir ay sonra ksiirlastirma ameliyatı geçiricek o süre zarfında kardeş gelsin diyoruz ya yavru ya biraz büyük artık nasıl olursa. Umuyorum ki açılır kardeşiyle oyunlar oynar. Genel yapı olarak çok oyuncu yalnız.istediginde :) sosyal bı kedi olsun diye ugrasmaktayim sahipledigimizde fotoğrafını buraya aticam herkeze teşekkürler deneyimler için :)

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Sadece suna dikkat edin, ameliyat sonrasi kediler kardesini veya annesini bile tanimiyor narkozdan dolayi kokulari degisiyor. Kediniz ameliyat sonrasi evde, odada tek basina gizlenecegi bir alanda ayılsin. Yoksa panik olir, tanidigi ev bile olsa birazcik tedirgin olabiliyorlar. Baska kedi olmasin yaninda siz olabilirsiniz.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Bizde iki disi var arada oyun oynuyorlar ama oyle sarmas dolaş uyumalar falan yok

Kubyusbaskent
Kubyusbaskent

103694

Epiglottis teşekkürler bilgiler için minik geldiğinde dikkate alacağım :)

mishathecat
mishathecat

116964

Geçici olarak kaldığım akraba evindeki erkek kısır kediden benim dişi kısır kedim çok korkuyor. Gerçi ikisi de birbirinden korkuyor. Kızım diğer kediye çok tıslıyor vurmaya çalışıyor sonra kaçıp saklanıyor, arkadan sinsi sinsi gidiyor diğer kedinin yanına. Diğer kedi de korkuyor kaçıyor ondan bence biraz şans işi çünkü eski sahibi dedi ki 'arkadaşımın kedisiyle çok iyilerdi'

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 641 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR