Kedi Maması

Hasanarar
Hasanarar

619 Puan

Merhaba. Benim 10 aylık Bi kedim var ve ben ona hep felix kuru mama veriyorum. Haftada bir kez felix yaş mama veriyorum. Ama diğer sitelerde kuru mama vermeyin hep yaş mama verin gibi cümleler var. Ne yapmam gerekiyor. Yaş mamayı haftada 4 5 kez mi vermem gerekiyor. Yoksa sürekli mi yaş mama vermem gerekiyor. Eğer sürekli yaş Mama vermem gerekiyor ise hangi saat ler de vermem gerekiyor? Şimdiden teşekkür ederim

8 CEVAP

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Felixin kuru mamasi mi var? Yaş mama içeriği güzel olduğu takdirde zararlı değil yararlidir. Hergun örneğin Felix vereceğinize gün aşırı daha kaliteli bir yaş mama verin

Alaracatlover
Alaracatlover

115979

Abartılmış sürekli yaş mama verilmez ama haftada 2 kez verebilirsiniz :) Birde felix kuru mama yerine hiç olmadı bonacibo geçin derim. Bonacibo ıslak mamada verebilirsiniz veya jungle (Bu önerilerim ssnırsam bütçeniz düşük diyedir)

Alaracatlover
Alaracatlover

115979

Bu hayvan su içmiyor mu??? Ayrıca 50 gr yaş mamaları demiyorum. 100 gr yaş mama olsa günlük 50 gr yese 4 gün yaş mama yemiş oluyor, yaş mama yaz günü su oranı için önemli fakat biliyorumki ev yapımı verse yada o konserveyi örneğimdeki 50 gr su eklese gayette güzel oluyor:)

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Haftada bir cok az en az 3-4 kez verin

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Kedilerinizi haftada bir ya da iki kez yaş mama vererek hayvanın resmen içini kurutup sonra sağlık sorunları ile uğraşıyorsunuz doğrusunu soyleyenede abartılmis diyorsunuz. Neye dayanarak diye sorarlar insana?

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Kuru mamanın sebep olduğu su kaybını kedilerin içtikleri su miktarı karşılamıyor. Bu yüzden söyleyip duruyoruz yaş mama yaş mama diye.

Alaracatlover
Alaracatlover

115979

Bunu bende biliyorum ama aldığı su miktarını arttırıp aynı zamanda 5, 6 adet vermeye gerek kalmıyor en kötü ihtimal 420 gr kedi komservesi alıp poşetleyip buzlupa veya derin dondurucuya atıp günlük belli bir miktar çözdürüp içinede su katıp vermek daha iyi bir çözüm, ayrıca suyunu bellli aralarla tazelersen (daha çok içiyorlar) ve ev yapımı sulu mama yapıp verirsen bu ara çok iyi bir biçimde kapanıyor :) en azından yaş mama yiyeyim diye çok fazla şeker tüketmiyorlar:)

Alaracatlover
Alaracatlover

115979

Bu şeker şeyini ucuz diyr alınan yaş mamalar ya da RC, proplan vs markaların yaş mamaları için diyorum :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 339 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82019 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR