Köpek Havlama Susturucu Tasma Kullanan Varmı?

Kadirayfer
Kadirayfer

175 Puan

Kucuk ırk köpegim evde yanlız kaldığında saatlerce havliyor. Hem kendi harap oluyor hemde
Apartmandan şikayet geliyor. Insanlar daha fazla idare edemiycek.
Daha önceki evimizden
Hiç bir çözüm bulamadım. Heryere danıştım
Tek çözüm havlama tasmaları.
Kullanan varmı ?etkilimidir.

16 CEVAP

tuanatuti
tuanatuti

2983

köpek bu havlaması gerekiyor zaten ona acı vererek susturamazsınız sizden korkar psikolojisi bozulur bir de küçük ırkmış bence böyle bir şeye hiç gerek yok hiç bir işede yaramıyor köpeğinizin acı çekmesini istiyorsanız o başka :(

ichise
ichise

246

Aynı sorunu yaşıyorum.


Ben çocuğuma bol bol ödül maması, kemik vb. kemireceği şeyler, sevdiği sebzeler, meyveler, mamayı bulacağı zeka oyuncakları, türlü türlü "kong", parfümümü sıktığım tshirt'ler, sakinleştirici olduğunu iddia eden krakerler veriyorum her evden çıkışımda ama etki etmiyor. IP cam'den uluduğunda uyarıyorum, 2 dk duruyor devam ediyor. En az 1 saat ağlıyor. Ve bunların hepsini sabah 1 saat yürüyüş yaptıktan sonra yapıyor. Son çare olarak yüksek frekansta uyarı veren aletleri denemeyi düşünüyorum. Siz öncelikle yukarıdakileri deneyebilirsiniz.


Nasıl "clicker+ödül" ile doğru davranış ödüllendirilebiliyor, anksiyete avlamasına karşı yüksek frekanslı ses ile de eğitim yapılabilir. Öğrendiğinde de bırakırsınız. Başkasına sahiplendireceğinize, deneyin.


Ha bir de başlık sahibi sorunun çözümüne yönelik öneri istemiş, buna uygun davranın. Böyle konular gelip de "havlayacağını bilmiyor muydun" geyiği yapmayın bir zahmet. Öyle bol bol atarak olaylar çözülmüyor. ben 5 yıldır az çok ağlaması ile başa çıkıyordum ama pandemi süreci sonrasında tekrar oluştu bu sorun. Herkes metropolde de yaşamıyor. Her yerde köpek eğitmeni veya kreşi yok. Tek bir olumsuz davranış yüzünden insanların hayat paylaştığı can için "şartları sağlamamışsın" da denilmez. Adam bir yanını kaldırıp köpeğini iki adım yürütmez köpeğini ama gelir buraya doğruyu yanlışı öğretmeye kalkar. Bu tip yorumların sahiplerinin sevimsiz ve sözde "hayvanseverlik"leri ile toplumun gözünde yerlere düştü köpeğine gerçekten değer veren insanların itibarları.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Hayvan bütün gun ağzı bağlı duracağına bir köpek egitmenine gönderseniz ya?

Gokgokgok
Gokgokgok

7476

Benimde küçük ırk köpeğim var ve öylen dişarı çıkarıyorum 1,5-2 saat geziyor güzelce enerjisini atıyor eve gelincede akşama kadar uyuyor yani dişarıda ona vakit ayırsanız iyi olur enerjisini atmadığından havlıyor olabilir

Gamsem
Gamsem

10825

Merhabalar o tasmalar ses ile orantılı acı veriyor sesi nekdar yüksekse okadar şok gibi düşünün ve öyle oluncada boyun bölgesinde sürekli kullanıma bağlı olarak çok kötü yaralar oluşuyor.Benim görüşüm kesinlikle kullanmayın.Düşünsenize siz konuşurken biri size şok veriyor.tavsiye etmem bence başka yöntemler bulun sakinleştirici vs yada sabah yürüyüşe çıkartıp yorun iyice :)küçük ırklar daha çok havlar büyüklere göre bence başka bir çözüm bulabilirsiniz

tuanatuti
tuanatuti

2983

ayrıca sesten dolayı tepki vermesi artar her sese çok fazla tepki göstermeye başlar

Kadirayfer
Kadirayfer

175

Bizde inanın istemiyoruz ama çözüm bulamadık .Bunu apartmandakiler anlatamayız .
Kiraciyız .
Ev sahibi evden çıkarır.
Başkasına sahiplendirirsek daha çok pisikolojik bozulur.

Kadirayfer
Kadirayfer

175

Ağzı bağlı degilki ..
tasma bu ağızlık değil

Kadirayfer
Kadirayfer

175

Ağzı bağlı degilki ..
tasma bu ağızlık değil

blue_hpood
blue_hpood

128183

köpekler havlar, bunu tolere edebilecek şartlara sahip değilseniz şartları bu hâle getirmeniz gerekir, köpeğe susması için tasma takmamalısınız.

yaprakonur
yaprakonur

2113

@Kadirayfer
O tasmalar çok nadir köpekte işe yarıyor, zaten insani bir yöntem de değil.
https://www.petlebi.com/kopek-urunleri/kong-classic-kaucuk-kopek-odul-oyuncagi-6cm-xs.html şu oyuncakları öneririm. İçine yiyecek doldurup (içinden kolay çıkaramayacağı, seveceği, püre ya da krem peynir gibi yiyecekler - hatta daha da zor olsun derseniz önceden dondurarak) evden çıkarken verirseniz havlamak yerine saatlerce onunla oyalanıp sonra da yorulduğu için uyuyabilir.

Oske22
Oske22

14228

Yanlış anlamayın ama madem şartlar uygun değil kiracisiniz neden köpek alıyorsunuz kopek bu havlar tabi.

kayrae
kayrae

11267

daha köklü problemleriniz var. o tasmalar hayvanı susturacak ama daha kötü psikolojik problemlere sebep olacak.
https://instagram.com/kralailesi?igshid=4d087gcvdnev

Wolter
Wolter

891

biz yeni aldık eve kedi gelecek havlamasın diye denedim bir kaç defa işe yarıyor havladığı zaman sesli uyarı veriyor sonra susuyor değer titreşimi ya da elektirik modunu açarsanız da elektirik ve titreşim veriyor 1 den 9 a kadar seviyesi var benim titreşim 1 seviye açık fakat 3.uyarıyı hiç almadı sesi duduyunca susuyor direkt elektirik açmanızı ya da titreşimin seviyesini arttırmanızı önermem saçma olur köpek aldığı titreşimden ve elektirikten rahatsız olup daha da havlar havlladıkça daha çok alır eziyet gereksiz ama naısl çalıştığını size anlatıyım 2 sesli uyarı,sesli uyarı ve titreşim,sesli uyarı ve titreşim,sesli uyarı ve titreşim bekleme modu bu şekilde devam ediyor eğer 1 dakika içinde havlamazsa kendi kendine döngü sıfırlanıyor noktalama işaretlerine dikkat etmedim umarım anlarsınız :D

lunapomi
lunapomi

103940

Belirttiğiniz şekildeki tasmalar malesef çok tehlikeli. Köpeğe acı vererek onu eğitmek mümkün değil. mümkün olduğunu düşünen kişiler malesef köpeklerinde kalıcı zararlar bırakıyorlar. Köpeğin aşırı havlamasının altında bir çok sebep olabilir. Öncelikle onun temel ihtiyaçlarını karşıladığınızdan emin olun: düzenli yemek, yürüyüş, egzersiz/oyun, tuvalet. eğer köpeğiniz yavru ise bir anda onu saatlerce yalnız bırakmak yerine süreyi kademeli şekilde arttırarak evden ayrılmayı deneyin. küçük ırk köpeklerde sürekli kucağa alıştırmak ve her havladığında sırf sussun diye istediğini vermek de havlama ile her istediklerini elde edeceklerine inanmalarını sağlıyor. size aşağıda 3 link vereceğim; ingilizceniz varsa çok faydalı olacaktır.
https://www.youtube.com/watch?v=Lbfl3wd1AYE
https://www.youtube.com/watch?v=mBfKqbc_464
https://www.youtube.com/watch?v=k31FDLSdhZU


unutmayın, susturuculu tasma gibi titreşim cihazı gibi aletlerle işin kolayına kaçıp hayvana eziyet etmek yerine yavrunuza zaman ve emek verirseniz herşey yoluna girecektir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4018 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR