Gastriti Olan Yavru Kedim İçin Mama Tavsiyesi

freepixel
freepixel

1323 Puan

Arkadaşlar merhaba, forumu genelde takip ediyordum ama üye olup mesaj yazmak bugüne kısmetmiş.


Soruma gelince, 3 aylık yavrumun kusması sonrası gastriti olduğunu öğrendim. Hemen tedaviye başladık ve kendimizi toparlayana kadar (yaklaşık 2 ay) reçete mama ile beslenmemiz gerekiyormuş. Sonra yavaştan yeni mamaya geçmek gerekiyor ve kediler için (özellikle yavru kediler) tahılla beslemenin çok gerekli olmadığını biliyorum ancak bu süreçten sonra bir süre daha dışkıyı tutması amacıyla düşük tahıllı ama kaliteli bir mama ile beslemek istiyordum. O yüzden ilk olarak aklıma n&d geldi. Fakat n&d'nin düşük tahıllı yavru maması yokmuş.
Bu yüzden önerebileceğiniz kaliteli bir mama var mı acaba? Ya da tahılsız olmasının bi' zararı olabilir mi bize?


Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

11 CEVAP

freepixel
freepixel

1323

Evet reçete mama olarak vetlife benim de tercihim olurdu açıkcası ancak veterinerde hill's i/d ile beslendik. O yüzden reçete mamadan kurtulana kadar tekrar mama değiştirmek korkutuyor. Zaten i/d mama bittikten sonra normal mamaya dönebiliriz yüksek ihtimal dedi veterinerimiz, o yüzden hem sindirim sistemi hem de gelişimi açısından güzel bir mama arayışındayım.

freepixel
freepixel

1323

Up..

Siyammm
Siyammm

120334

Valla tahıllı tahïlsız bilmiyorum önereceğim markalar nd,
matisse,İnstict.

freepixel
freepixel

1323

İnstict içeriği güzel duruyor, yavru için az tahıllısı da var. Fazlasıyla da aklıma yatmıştı ancak tauirin katkısı göremedim. Yanlış mı baktım acaba?

Siyammm
Siyammm

120334

Efm sitede whiskas kullanıp övenler var :) .
Evden ara sıra taurin içeren şeyler ;balık yumurta verirsiniz . En kötü gimcatin taurin macunu var ondan verebilirsiniz ama bence ara sıra evden verdiğiniz haşlanmış tavuk , yumurta idare edicektir

freepixel
freepixel

1323

Evet haklısınız.. :)
Dengeli tahıl barındıran mama istediğim için dediğiniz gibi taurini ek gıda ile destekleyip true instinct almak mantıklı bir tercih oluyor.

Ecerana
Ecerana

14974

farminanın vetlife gastrointestinal diye maması var nd yani ondan alın bnce

Ecerana
Ecerana

14974

bizim de üriner sorunumuz vardı hem veterinerimiz nd önerdi hem de bu tip hastalıklarda en iyi veteriner serisi nd nin dediler biz de o yüzden vetlife struvite mama aldık gastrit için olan maması da iyidir diye düşünüyorum

ecmelsoylu
ecmelsoylu

2185

Nd, instinct, fitmin içeriklerini beğeniyorum ama mide hassasiyeti olan kediler hakkında bilgim yok bunların içindeki et miktarı yüksek. Gastrointestinal mamayı incelendiğinde içinde hiç et olmadığını gördüm. Et içerenler iyi gelmiyor demekki diye düşündüm

freepixel
freepixel

1323

Evet aslında ben de böyle düşündüğüm için tahılsız yerine düşük tahıllı mama arayışı içindeyim açıkcası. Siyammm tavsiyesi üzerine ve Instinct'in yavruda düşük tahıllı maması olduğu için şu anda sıcak bakıyorum biraz.

freepixel
freepixel

1323

@Siyammm, bu arada instinct'te %0,19 taurin varmış. Ben görmeyi becerememişim. :))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 797 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR