Kısır Kedi Maması Ve Normal Kedi Maması Arasındaki Fark N&D

ilkexx
ilkexx

1261 Puan

kedim 10 yaşında kısırlaştırılmış bir siyam kedisi. bir süredir n&d kısırlaştırılmış kediler için olanlarından almayı tercih ediyorum fakat kısırlaştırılmış olmayan kedi maması altında daha fazla seçenek var n&d'de. yaşını da göz önüne alırsak normal mama tercih etmem bir problem yaratır mı

4 CEVAP

Kısır mamalar protein acisindan daha zengindir. Ayrica yag orani da daha dusuktur. Kilo alimini en aza indirmek icin.

alina_
alina_

767

Kısır mamalar daha az yağ içerir ve kediniz yaşlı olduğu için aşırı kiloya sebep olabilir adult mama.Ayrıca kısır mamalarda magneszum fosfor gibi oranlar farklı oluyor sanırım

freepixel
freepixel

1323

Farmina'nın sitesini incelediğimde Nd kısır mamasıyla, aynı içeriğin adult maması arasında elementsel (fosfor, magnezyum) olarak fark göremedim açıkçası. Sadece yağ oranını %60'a filan düşürmüş. (Belki vitamin farkı vardır.)


Hatta orijen, tow, merrick gibi üst düzey olarak bilinen markaların kısır maması yok bildiğim kadarıyla. Bazılarının sadece senior denilen düşük yağlı, light mamaları bulunuyor.


Tabii bunlar tamamen istatiksel yaklaşımlar. Erkek ve kısırlaştırılmış kediler için fazla su içmeye teşvik etmek gerektiği de devamlı söyleniyor.

Carathras
Carathras

111749

Bunu yapacaksan da kedinin kilo kontrolünü iyi yaparak yap, Protein oranında bir değişiklik olmasa da yağ oranında ciddi bir değişiklik var ayrıca göz Taurin oranında da.
Eğer N&D özelinde konuşuyorsak zaten genel olarak hayvansal protein içeriği %80-90 oranında olan ve taurin oranı yüksek bir mama ama kısırlaştırılmış olmayan ürünlerindeki yağ oranı fazla.
Fazla da neye göre fazla diyoruz, aslında burda kedinizin kilosu yapısı ile ilgili eğer hareketli değil ve biraz şişman ise ben önermem şahsen.
N&D özelinde 4 adet kısırlaştırılmış modeli var hepsi de farklı içeriklerde.
2 tane az tahıllı seriden tavuklu ve okyanus serisi, Prime serisinde tavuk Balkabaklı seride bıldırcın var.
Kendi özelimde veterinerim N&D numune paketlerini ücretsiz verdiği için zamanında pek çok paketi denemiştim, böyle bir imkan varsa isteyin.
Hatta numunelerin azaldığı bir dönemde talebimden 2 ay sonra beni unutmayıp Farmina Türkiye bile göndermişti numune mama ama şu bulunduğumuz süreçte nasıl olur bilemem.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2234 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR