Mama Önerisi

Mihilee
Mihilee

278 Puan

2aylik kedim var. Royal canin baby cat kullanıyorum şuan. Hem iyi hem kötü yorumlar okuyorum. Kedim şuan severek yiyor. Britcare ve proplani begenmedi. İlerisi için hangi mamayi önerirsiniz??

13 CEVAP

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

@Ladyandcat proplan neysede whiskası ne düşünerek övdüğünüzü hayret içinde anlamaya çalışıyorum

jamesdeen
jamesdeen

3306

Ya şu an Royal Canin'e devam edin bence. Bu sitede bazı insanlara göre ND, Orijen, Acana bu üçlüden başka mama alırsanız kediniz 2 gün içinde ölecek.
Ben şu an Royal Canin Babycat mamasını kullanıyorum kedim 65 günlük falan. Yıllarca kedisine Royal Canin yediren o kadar çok insan var ki. Elbet bazı kedilere alerji falan yapabilir ama bu zaten her mama için geçerli? Hiçbir mamanın yüzde yüz garantisi yoktur kedinize iyi geleceğine dair. Biz insanlar gibi onların da bünyeleri birbirlerinden farklılık gösterebilir.
Royal Canin'den iyi mamalar var mı? Elbette var. Royal Canin en iyi mama değil elbette. Ama bu durumu o kadar abartan insan var ki Royal Canin aldığımızı söylesek hayvan düşmanı ilan ediyorlar :D
Bu kadar takmayın insanları. Hill's, Royal Canin, Proplan, Matisse, ND, Orijen, Acana, Fitmin... Bunların hiçbiri kötü mamalar değil. Deneyerek öğrenmeniz gerekir zaten.
ND alın mesela. Kedinizi gözlemleyin. Kedinize iyi geldi mi? Devam edin. Kediniz sevmedi mi veya alerjik bir tepki mi gösterdi? O zaman içeriği iyi olan başka bir mama alın. Bu kadar basit :)

jamesdeen
jamesdeen

3306

Ya arkadaşım allah rızası için söylesene fabrikalara gidip denetleme falan mı yaptın nereden gördün hayvan deneyi yaptıklarını?
Adamlar hayvanlar için mama hazırlıyorlar, sana mı denetsinler kedi/köpek mamalarını?
Herkesin ağzında ''o marka hayvan deneyi yapıyor'' lafı geziyor. İnternette birkaç haber görüyorsunuz hepiniz aynı yoldan görüyorsunuz. Nerede kanıt mesela? Her gördüğünüz şeye inanırsanız bu hayat kolay geçmez benden size söylemesi :D

Siyammm
Siyammm

120334

Lady and Cat yeter artık hayvan deneyi yapan mamaları önermeyi bırakın bu hayvanseverlik değil
Hills, Felix whiskas, royalcanin ,purina öne ,proplan hayvan deneyi yapıyor kullanmayın önermeyin şunları . RC zaten fiyatını haketmiyor

ecmelsoylu
ecmelsoylu

2185

Fitmin purity, instinct, nd içeriği güzel mamalar ve orijenden daha uygun fiyatlılar o yüzden bunları deneyebilirsiniz. Nd orijen aralarında en yüksek protein değerine sahip olan mamalar ve bazı sahiplerin kedileri bu yüksek protein yüzünden hastalandı ama söylendiği gibi her kedide olacak diye bir şey yok sizinkine iyi gelebilir eğer hareketli bir kediyse sorun yaşamazsınız bence yüksek proteinden ya da kendiniz oynatıp hareket etmesini teşvik edeceksiniz. Hareketsizse oynamayı sevmiyorsa bence fitmin purity alın proteini diğer saydıklarımdan düşük ve içeriği güzel. Ben saydıklarımın hepsini denedim mesela hiçbiri olumsuz bir etki yaratmadı şükürler olsun

Siyammm
Siyammm

120334

Belliki hayvanların kafeste tutulup deneye tabii tutulması sizin için yeterli değil galiba
Arkadaşa nd matisse mystic golosi öneririm

Siyammm
Siyammm

120334

Kendi itiraf raporları hemde oturduğun yerden yok nerden biliyonuz demekle olmuyo

Fiyati icerigine gore yuksek. Ve icerigi kotu. Ayrica hayvan deneyi yapiyor bahsettigimiz seyler olumclul deneyler. ND alabilirsiniz o fiyata yakin. İveriginde gercek et var ND nin veya fitmin purity de ayni sekilde.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Brit Care ve Pro Plan’ı yemediyse Royal Canin’e devam edin derim.
Kedinizin istediği mamayı seçmesi ve yemesi önemli sonuçta. Yemediği mamaları da Royal Canin ile karıştırarak bitirmenizi öneririm böylece paranızı da kurtarırsınız küçük kediniz de çeşitli mamalar yemiş olur. Ben hep mama değiştirdim muhtemelen bu yüzden seçici kedilerim yok. Daha çok küçük siz elinizdeki mamaları bitirin ve aşılarını yaptırın yeni mama alacağınız zaman düşünürsünüz...
Pro Plan , Purina One ve Whiskas kullandığım mamalar şahsen.
Hiçbir sorun yaşamadık.
Haftada 1-2 kez yaş mama verin ki bayram yapsın çocuk :)
Hayırlı olsun kedi bebeğiniz.
Canı gönülden kutluyorum CİNS denilen para için üretilen , ticareti yapılan hastalıklı bana göre ÇİRKİN biçimsiz görünümlü kedilerden almadığınız için!!! TEBRİK EDERİM.
Kediniz çok güzel gerçekten de.
Güzelliği ve sağlığı Allah vergisi.
Maşallah!!!

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Övmüyorum ama çoğu kişi gibi de bu mamayı yerin divine sokmuyorum. Bu mamadan çok daha kötü olan mamalar bile övülüyor ben de bunu anlamıyorum.
Kullandım hâlâ da kullanıyorum dönem dönem ve şahsen sorun yaşamadık ve (ben) memnunum...
Yaş mamalarını da kullanıyorum , kurularını da. Bu tamamıyla benim şahsi fikrim ve de deneyimlerimden ibarettir.

Siyammm
Siyammm

120334

Jamesdeen bugün link attım araştırırsan görürsün raporlar var.
Bilmeden etmeden konuşma

Siyammm
Siyammm

120334

Jamesdeen belliki hiçbişeyden haberin yok hayvan deneyi dediğimiz mama denettirmek değil sözün bittiği yer

Carathras
Carathras

111749

Bu sitede kimse Proplan, Royal Canin gibi markaları körğ körüne kötülemiyor !!!
Arkadaşlar royal canin kullanmayın NEDEN Mİ ?
İçeriği tahıl, pirinç, pancar, küspe dolu açık açık içerikte yazıyor fabrika görmeye gerek yok. Et zaten yok etin kaynağını geçtim yok işte.
Hayvanlar üzerinde testi vs bunları da geçtim nasıl olur da bunları görmezden geliyorsunuz anlamıyorum ben.
Maddi durumun iyiyse Acana, Orijen, N&D, Fitmin Purity, True Instint, Taste of the Wild gibi markaları al. Niye al çünkü Proplan ucuz değil N&D ile Fitmin ileaynı fiyat etiketine sahip içeriği berbat bir mamayı alma !!!
Önemli kısım, bütçen bu saydıklarımızı almaya yetmiyordur çok normal. ben Acana, Orijen alamıyorum mesela 5 kedim var, sokaktaki kedi köpekler var, yoldaki bilmediğim yerde aç hayvan için arabamda mamalarım var benim bunları da düşünerek bir bütçem var.
Bu markaları kullanmayınca kediniz sakat kalıp ÖLMÜYOR !!!
Bu içeriğe bu parayı verme madem öyle burda paylaştığımız başka alternatifler var daha uygun onları al kalanı ile sokaktakileri di besle paranı çöpe atma bu kadar basit.
RC'ye vereceğine Lider Pet'in Çağatay Mama'nın ürünlerini al aynı hiç fark yok yani.


Azıcık mantıklı olalım şu konuda ...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 721 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR