Pire İshal Sivilce

NSukun
NSukun

12394 Puan

Merhaba. Babamın bahçede beslediği kedi 4 aydır kayipti geri dönmüş ama çok fazla pire varmış üzerinde pire dışında vücudunda sivilce benzeri kızarıklıklar varmış bunlar pire ısırığı mıdır baska bir parazit olabilir mi bir de ishalmis ishal için pirinç yoğurt onerdim. Pire için biberiye yağı duymuştum burda daha önce evde varmış ama nasıl uygulicaz bilmiyorum tüm vücut mu sadece enseye mi damlatılır ben başka sehirdeyim babamın bir sürü kronik hastalığı var köyde yaşıyorlar yardımcı olursaniz sevinirim

9 CEVAP

mra
mra

376

Papatya çayını deneyiniz. Ama poşet çay değil. Bu şekilde anlatılıyor: bir su bardağı suya bir yemek kaşığı papatya yaprağı atıp bir taşımlık kaynatıp üstü kapalı demliyoruz, ılıyınca bir pamuğu çaya batırıp kedimizi boydan boya temizliyoruz. Dış parazit ilacı diye satılan, üzerinde ciltle temas ettirilmemelidir uyarısı bulunurken kedinizin derisine, kanına temas ettirdiğiniz kimyasallardan çok daha etkilidir. Hayvan rahatsız olmayacak, sakin olduğu bir vaktinde masaj gibi yaparsanız aksine mutlu olacaktır. Her gün yapmadığınız takdirde zararı yoktur. Aynı usulle demlediğimiz papatya çayı gözlerinde akıntı olan bütün kediler için gerçek şifadır. 2 günde sonuç alacağınız papatya çayını gün içinde 3 kere önce ayrı pamuklarla gözlerinin çevresini silerek, sonra yeni pamukla çayı gözlerinin içine damlatarak uyguluyoruz. Papatya çayının en önemli yararlarından biri de dostunuzun temizliğinde de oldukça sağlıklı bir çözüm olmasıdır. Çeşitli sebeplerden kediniz kendi kendisini temizleyemiyorsa papatya çayı hiç zarar vermeden, eziyet etmeden ve en az kedinizin dili kadar sağlıklı bir temizlik sunacaktır. Yani sivilce dediklerinizin iyileşmesine de yardımcı olur.

iremgunduz
iremgunduz

982

aynı dış parazit ilacı gibi ensesine damlatın, uçucu bi yağ zaten hemen yalamasın engelleyin biraz

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Gercek papatya cayinin methini ben de cok duydum, yaralara bile tavsiye ediliyor

mra
mra

376

Elma sirkesini de suyla karıştırıp sürdüklerinde dış paraziti yok ediyormuş diye ben de duymuştum. Fakat kedinin cildi tahriş olmuş zaten pire ısırıklarından, dolayısı ile sirke yakar. O yüzden tavsiyesinde bulunmadım. Papatya ise kaşıntıları yatıştırır ve yaraları iyileştirir aksine.
Benim de bir kedim bulduğumda bir haftalık falandı, ona kullandım sirkeli suyu mesela. Pirelerden arınmıştı.Yalnız kafasına ve kulaklarına sürmemek lazım.

mra
mra

376

Hatta papatya çayı ishale de iyi geliyor. Benim yavru kedime iyi gelmişti.

mra
mra

376

Arkadaşım evindeki kedi yavruları için katran sabun kullandığını söylemişti eskiden. Bu konuda da biraz araştırma yaptım:
KATRAN SABUNU. Faydalı özellikleri nedeniyle eski çağlardan beri bilinmektedir. Cilt lezyonlarını iyi tedavi eder, egzama, dermatiti dezenfekte eder, anestezi yapar, çeşitli enfeksiyon bakterileri öldürür ve sadece yetişkin parazit böceklerde değil, aynı zamanda yavrularında (yumurtalar, larvalar) da zararlı bir etkiye sahiptir. Ayrıca, sabunun bileşimi doğaldır ve tüylü arkadaşınıza zarar vermez. Sabunu ılık suyun içinde köpürtün ve 5 dakika kedi tüylerini ovun, yıkayın ve iyice durulayın. Kafasına ve kulaklarına sürmeyin. Ayrıca, katran Banyolardan sonra kedilerin ciddi bir böbrek veya mesane hastalığı yakalayabildiklerinden dolayı yaz aylarında bile hızlı bir şekilde kurutulması gerektiği unutulmamalıdır.

NSukun
NSukun

12394

Acil

GlsmKrpk
GlsmKrpk

117213

Çay tabağına beyaz sirke koyup 2 3 damla biberiye yağını damlatıp karıştırmış pamuğa sürüp öyle uygulamıştım ben . En az 3 gün . Kedimde iç dış parazit aşısı vardı bu yüzden çok pire yoktu . Bu yöntemle en fazla 10 -15 pire ayıklayıp temizlemiştim.
En iyisi aşı yaptırmak ilk ay etkili oluyor aşı. Pire çoksa tutunamaz ölür

NSukun
NSukun

12394

Teşekkür ederim cevaplarınız için

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 304 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR