Kedimde Kızgınlık Dönemi

carmenta
carmenta

233 Puan

Merhabalar,


Aslında bu üçüncü kedim, ilki erkekti ve sokağa salıyorduk, ikincisinde ilk kızgınlığından sonra kısırlaştırdık. Haliyle şuankinde biraz kafam karışmış durumda. Kedim dişi ve yaklaşık olarak 7-8 aylık. Sokaktan aldığım için tam yaşını bilemiyorum. İlk kızgınlık dönemine 2-3 ay önce girdi. 2-3 gün boyunca sürekli bağırdı durdu. Urfa'nın bir ilçesinde oturuyorum, merkez de değil. Kızgınlık geçsin, sakinleşsin merkez bir yerde veterinere götürürüm diye beklerken hastalık olaylarından dolayı götüremedim. İnternette araştırdığımda yılda 2 veya 3 kere giriyorlar dedi, e sorun yok o zaman derken tam bir ay sonra tekrar aynı şeyleri yaşadık. Her gün avazı çıktığı kadar bağırdı birkaç gün boyunca. Neyse o da geçti, bir daha kışa kadar olmaz dedim, bu ay yine dün-bugün arasında bir yerde aynı şey başladı. Çığlık atıyor hayvan sürekli. Hala bir veterinere götüremiyorum (bu ilçedeki veteriner büyük baş/küçük baş hayvan üzerine yoğunlaşıyor, kısırlaştırma için merkeze gidin biz hiç yapmayalım diyen de kendileriydi) ve telaş etmeye başladım gibi bir şey. Bu doğal mıdır, bunu geçirmenin bir yolu var mıdır? Ben bu seste uyumaya etmeye de alıştım ama site içinde oturuyorum, insanların rahatsız olmasından korkmaya başladım artık. :')

5 CEVAP

poughkeepsie
poughkeepsie

117401

Kediler kızgınlık dönemi geçtikten 10 gün sonra falan bile tekrar girebiliyor. Hormonlar arttığı için tetikliyor bi nevi. Şu an kısırlaştırma imkanınız olmadığını anladım, ama ne yazık ki kızgınlığı geçtikten 5-6 gün sonra götürmeniz dışında bir seçeneğiniz yok. Normal olan birşey, korkmayın. Bu dönemde direkt çözüm yolu olmasa da gece uyumasına izin vermeyip (oyun oynayarak tabii ki) onu olabildiğince yorarsanız en azından birkaç saat uyuyup sessiz saatlerde bağırmayacaktır.
İnternette araştırdığınıza göre hormon iğnesi diye bir şey görmüşsünüzdür mutlaka. Hiç iyi ve doğru birşey değil, zaten kısırlaştırma yapmayan veteriner onu da yapmaz diye düşünüyorum. Çözüm değil, lütfen yaptırmayı düşünmeyin.
İmkanınız olduğu an veterinere götüreceğinize inanıyorum zaten :)

alina_
alina_

767

Kısırlaştırma katan başka çare yok hayvan strese giriyor bu şekilde

carmenta
carmenta

233

Çok teşekkür ederim, en azından biraz içim rahatladı. Bir sorun olduğuna kendimi inandırmaya başlamıştım. Beklemekten başka çare yok demek ki. :)

carmenta
carmenta

233

Kısırlaştırmak şuan bir seçenek değil çünkü dışarı çıkamıyoruz, kedi de ben de. Kendi arabam da olmadığı için bu hastalık döneminin geçmesini beklemem gerekiyor. Ama asıl merak ettiğim konu; kedimin her ay bunu yaşaması doğal mı? İnternette okuduğum her makalede yılda 2-3 deniyorken benimki 3 ayda 3.yü yaşıyor çünkü.

poughkeepsie
poughkeepsie

117401

Bi sorun yok içiniz rahat olsun, sadece bu dönem onlar için çok zorlu geçiyor zaten farketmişsinizdir. Malesef beklemekten başka çare yok :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 300 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR