2 Aylık Yavrunun Yeni Eve Alışma Süreci

iidyl
iidyl

116641 Puan

ilk defa kedi besleyecek biri olarak bayağı meraklı ve hevesliyim. bir iki konu dışında her şeyi göze almış durumdayım. öncelikle bu şebek benim elimi tırmalayıp ısırdığında doğru tepkiyi verip şımartmamak istiyorum ama o tipe kızmak mümkün değil gibime geliyor. bu zamanla hallolacak bir mesele ben daha çok eve alışma sürecinden korkuyorum. ilk gün sadece bir odayı mı keşfetsin? mama değişikliği yapsam sorun olur mu? daha önce hiç yaş mama yemedi, ilk gün versem bir şey olur mu? ilk gece benimle uyusa bir şey olur mu? bunun gibi bir sürü soruyu cevaplayacak olan “ilk günler” tecrübenizi benim gibi bir acemiyle paylaşırsanız çok mutlu olurum. iyi bayramlar ve akşamlar :))

5 CEVAP

Oske22
Oske22

14228

İlk gün uyuyacağı odayı gösterin bence. İlk birkaç saat korkusu geçene kadar orda kalsın. ne zaman saklanmayı korkmayi birakti o zaman diger odaları kendi geziyor zaten. Cok meraklılar.

Oske22
Oske22

14228

Benim keşke dediğim konulardan biri de yaninda yatma konusu. İlk zamanlar korkudan ezerim vs diye yatırmadım. Kendisine özel baska yer yaptım yatağımın yanına. Orda uyuyor hep. Ama keşke yatirsaydim simdi hic yatmıyor. Yastığınızın yanında yatabilir mesela ezme riskiniz olmaz. Ben birkaç kere denedim yattı ama birkaç saate kalkıp kendi yerine gidiyor. Yanınızda yatmasını isterseniz alistirin simdiden korkmayın.

iidyl
iidyl

116641

ben çok deli uyuyorum bu yüzden ezmekten çok çok fazla korkuyorum sanırım cesaret edemem

Oske22
Oske22

14228

2 aylıkken verilmeye başlaniyor yas mamalar genelde. Verebilirsiniz, sorun olmaz.
Mamasını da çok sık değiştirmeyin. Kabız vs gibi sorunlar oluyormuş. Bazıları 10 veya 15 kilogramda bir mama değişimi öneriyor. Bizimki yediği mamadan sıkıldı şimdi başka markaya geçeceğim. Yaklaşık 20-30 kg falan yemiştir herhalde bilemiyorum. Dönüşümlü olarak nd, orijen, acana, hills gibi mamaları kullanıyorlar. Sürekli aynı mamaya bağlı kalmamak gerek. Veteriner de önerdi zaten o yüzden içim rahat. Ama cok sık olmamalı dediğim gibi. 15 kilogramda bir olabilir mesela. Diğer arkadaşlar da bu konu hakkinda fikirlerini söylerse sevinirim :))

mds50
mds50

1211

Elinizi ısırma konusunda çok yüksek sesle bağırmadan ama normal konuşmadan düzeyinden de yüksek bir şekilde hayır diyip parmak gösterin hatta oynamayı kesip 5-10 dk sonra tekrar oynayabilirsiniz. Bazen kedim kontrolü kaybedip ısırıyor oynamayı bırakıyorum gelip sürtünüyor sevdiriyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 251 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR