Yeni Kedi Sahiplencek Birine Önerileriniz

EmineEda
EmineEda

836 Puan

Yakında Bir Kedi Sahipleneceğiz.Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Önerileriniz Nelerdir?
Cevap Verirseniz Sevinirim.

11 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128183

kaliteli bir kuru mama ve yaş mama alın. sahipleneceğiz kedi yavruysa beslenmesini çok bilemeyeceğim fakat yaş mamayı sık vermeli ve diş bakımı aksatmamalısınız. aşıların takibini yapmalı ve zamanı geldiğinde kısırlaştırmalısınız.
oynarken sizi ısırmasına asla izin vermeyin, muhtemelen dişleri kaşınacak ve sizi ısıracak, hayır deyip oyunu kesin. suyla herhângi bir konuda korkutmayın.
kedi yatakları falan da almayın yatmayacak:D gidip en abuk subuk yerlerde yatacak. gerekmedikçe, yani olduğu gibi pisliğe batmadıkça ya da veteriner önermedikçe yıkamayın ve asla traş ettirmeyin. haftada bir tarayın. mümkünse mamalarını kendiniz yapın, değilse dediğim gibi, kaliteli olanlardan şaşmayın. tasma takmamanızı tavsiye ederim, büyük problemlere hatta ölümlere yol açabiliyor. sık su içmesi için günde 5-6 kere suyunu tazeleyebilirsiniz ya da daha çok su içmeleri tasarlanan kaplardan alabilirsiniz. plastik mama kapları kullanmayın, akneye sebep olabilir.
küçüklüğünde dışarı çıkarmaya alıştırırsanız daha rahat çıkabilir, bence göğüs tasmasıyla haftada bir çıkarılabilir. göğüs tasmasına alışması için gerekli adımları da uygulayabileceğiz başlıklar var, burada bakabilirsiniz.
kedinize kimlik çıkarmayı unutmayın ve bütün aşıları takip edin.
ortalıkta yiyebileceği zararlı şeyler bırakmamaya çalışın, bizimki tatlıyı götürmüştü:D
şimdilik aklıma bunlar geldi:)

blue_hpood
blue_hpood

128183

reflex’ten daha iyiler var, maddi durumunuz yetiyorsa onları tavsiye ederim, kendiniz de yapabilirsiniz elbette. yaş mama olarak schesir, N&D, nutrifeline, naturea’yı dönüşümlü kullanabilirsiniz.
suzi online sitesi ayrıca size yardımcı olabilir, bana oluyor:)

Ceydayyavuzz
Ceydayyavuzz

4473

Kaliteli mamaya dikkat edin lütfen. Yas mama ve kuru mama gercekten cok onemli. Eğer bunlardan para kisarsaniz ilerde veterinere ödeyeceğiniz para kat ve kat artar. Macunlarını da ihmal etmeyin. Onun dışında bolca sabır bolca sevgi lazim :D

blue_hpood
blue_hpood

128183

yani.. bence hiç gerek yok tasmaya. siz bilirsiniz tabii. mama konusunu araştırın, N&D, acana gibi mamalara bakmanızı öneririm. bahsettiğim sitede mama incelemelerine bakabilirsiniz:)

EmineEda
EmineEda

836

Tamam Teşekkür Ederiz...

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

@blue_hpood hemen hemen her şeyden bahsetmiş sağolsun. ekleme yapmak gerekirse kediyi erken sahiplenmeyin; bırakın 8-9 haftaya kadar annesinin yanında dursun. Mama olarak biraz daha kaliteli mamaya yönelmeniz hem ileride sizin cebiniz hem yavrucağın sağlığı için iyi olacaktır. Tuvalet temizliğini aksatmadan yapın, tuvaleti ile yaşam alanı, mamaları arasında mesafe koyun. Gerekirse tuvaletini banyoya koyun ki erkenden alışsın. Tabii klozet kapağını kapatmayı unutmayın. Bol bol oynatın, öyle internette satılan abuk subuk oyuncaklara gerek yok. Bu yavrucaklar kuyruğunu bile oyuncak yapıyor. Uzunca bir ip, 2-3 tane peluş oyuncak, 1-2 tane de sesli top falan yeter de artar ona. Isırdığı zaman sakın kızmayın, uzaklaşın yanından ve 10 dakika ilgilenmegin, mamasını da kaldırın ki bu hareketin çok kötü olduğunu öğrensin. Tırmalama tahtası almayı unutmayın yoksa canım mobilyalarınız bir sabah uyandığınızda deforme olabilir. Sürekli ismiyle seslenin ki ismine alışsın. İlk geldiği 1-2 gün çok çekinir. Sağa sola kaçar, karanlıkları mesken eder kendine bırakın yapsın. Tuvalet eğitimi olsa dahi ne olur ne olmaz siz ilk günlerde yemekten sonra hemen kuma götürün ve patileriyle kumu eşeleyin. Aklınıza takılan bir şey olursa özel mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz.

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Kartondan evler yapma fikri çok güzel :') Sert mukavva kullanırsanız daha uzun ömürlü olur. Sağlıklı büyütün yavrucağı.

EmineEda
EmineEda

836

Teşekkür Ederiz:)

EmineEda
EmineEda

836

Mamasını Reflex Olarak Düşündük Malt Ve Vitaminlerini Alacağız.Yas Mama Olarak Whiskas Hariç Her Türlü Yaş Mamayı Denemeyi Düşünüyoruz Hangisini Severse Ondan Devam Edeceğiz

EmineEda
EmineEda

836

Kuzenim Kedisi İçin Reflex Mamasını Kullanıyordu Bende O Yuzden Reflex Alırız Diye Düşünmüştüm.Ama Gerekirse Başka Mamalara Bakabilirim.Tasma Konusunda Kararsızım Yavru Olacağı İçin Koltukların Altına Girerse Tasma Sayesinde Bulabilirim Diye Düşündüm Ama Gerekirse Takmayadabiliriz

EmineEda
EmineEda

836

Öncelikle Herkese Teşekkürler .Kum Kabini Kapalı Balkona Koymayı Düşünüyoruz.Oyuncak Konusunda Kartondan Evler Yapma Fikrimiz Var.Kedimiz 15 Gün İçinde Gelecek

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 482 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR