Kedim Hunharca Tüy Döküyor Mamayı Değiştirsem Mi?

Gkocg
Gkocg

12376 Puan

Nd düşük tahıllı kuzulu kullanıyoruz yaklaşık 1.5 aydır. Başta aynı gibiydi ama son 10 gündür çılgınlar gibi tüy döküyor bizim kedicik. Haftada 2 kere furminatörle taramaya rağmen dur durak bilmiyor, tarandığı gün bile aynı şekilde döküyor. Nd tüylere pek iyi gelmiyor gibi yorumlar okumuştum araştırırken, acaba mevsim geçişiyle birleşince yetersiz mi kaldı? Proplan somonlu kısır sipariş ettim nd ile karışık vermeyi ya da tamamen ona geçmeyi düşündüm bi süre. Napayım sizce ya?

5 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128183

mevsim geçişinden olabilir. biraz daha gözlemleyin. furminatör’ün de fazla kullanımında bu olabiliyordu sanırım, öyle bir şey hatırlıyorum. bir araştırın isterseniz.

Gkocg
Gkocg

12376

Furminatöre dikkat ettim ya, ondan değil bence. Sanki mevsim geçişiyle nd başedemedi gibime geliyor

Ela999
Ela999

950

Mama ile alakası olduğunu düşünmüyorum nd çok kaliteli bir mamadır kediler mevsim geçişlerinde tüy döküyor sakın proplan almayın çok kalitesiz bir mamadır bu tarz durumlarda malt ve tarama çok önemlidir kedinizi günlük olarak taramanız gerekmektedir maltta vermelisiniz malt kullanıyor musunuz?

Gkocg
Gkocg

12376

Maltı gimcat soft

Ela999
Ela999

950

En iyi malt markasını kullanıyorsunuz fakat soft tüy topaklanma önleyici bunun dışında multivitaminde kullanmalısınız bu arada tüy dökümü için vmp tablet kullanabilirsiniz çok güzel benim kedim chinchilla cinsi olmasına rağmen çok az tüy döküyor bunun sebebi vmp tablet çok kuvvetli bir tablet gerçekten OMEGA 3 balık yağı da tüy dökümünü azaltır bunlar dışında nd nin kinoa skin&coat var deri ve tüy sağlığı için ben eski kedime kullanmıştım güzel etki ediyor ama illa nd yi değiştirmek istiyorum derseniz de orijen veya acana alın proplan almayın

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 250 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR